2018 április 20., péntek
A CEU melletti tüntetés Budapesten.

Washington azt akarja, Magyarország ne alkalmazza a felsőoktatási törvény módosítását

Share

Az amerikai kormány elvárja, hogy Magyarország ne alkalmazza a felsőoktatási törvény múlt héten elfogadott módosítását. A témában Mark C. Toner külügyi szóvivő nyilatkozott keddi sajtótájékoztatóján.

Újságírói kérdésre nyilatkozott a CEU működését érintő törvénymódosításról az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője – számolt be a 444.hu. Mark C. Toner szerint a törvény fenyegeti az egyetem működését, ám több más amerikai egyetem oktatási programját is veszélyezteti, ezért a probléma jóval túlmutat a Soros György alapította egyetem ügyén.

Washington azt várja, hogy a magyar kormány függessze fel a törvény végrehajtását, valamint vizsgálja felül azt. Ehhez az egyetemmel és a többi érintett intézménnyel való egyeztetést sürgetnek. Toner kiemelte, hogy tudnak a több tízezres budapesti tüntetésről és a tudományos élet számos képviselőjének tiltakozásáról is.

A parlament a múlt héten fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, amely  államközi szerződéshez köti  a  külföldi diplomák kiadásának engedélyezését.

Forrás: Világgazdaság Online / PP

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Uniós biztos: a vártnál több menekültet telepíthetnek át az EU-ba Afrikából és a Közel-Keletről

Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba …

3 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  RETTENETESEN KÍVÁNCSI VAGYOK A TOVÁBBI FEJLEMÉNYEKRE ! KINEK VAN___LESZ___IGAZA? A FELSŐOKTATÁS MŰKÖDTETÉSÉT A VILÁGON AZONOS TÖRVÉNYEK SZERINT KELL ___KELLENE___SZEBÁLYOZNI: VAGY NEM???

 2. Dávid Szaniszla

  Ezek után már mindenki beleszólhat Magyarország dolgaiba? Ha nem tetszik az egyetemi törvény, el lehet menni. Miért mi kell minden esetben alkalmazkodjunk? Hol itt a szabadság, a demokrácia? Ez nekem nem tetszik!
  Jó lenne, ha olykor minket is megkérdeznének, nemcsak Sorost és bandáját, akik törnek zúznak a kapott milliókért.

 3. Makkainé Hoksza Éva

  MI MEG ELVÁRJUK, HOGY AZ AMERIKAI KORMÁNY NE AVATKOZZON BELE AZ ÉLETÜNKBE! EZT ÜZENJÜK, HESS!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.