2020 június 2., kedd
Fucsovics Márton az osztrák Jürgen Melzer elleni mérkõzésen az ATP Challenger nemzetközi tenisztorna döntõjében a fõvárosi a BOK (volt Syma) Csarnokban 2017. február 12-én. Az osztrák versenyzõ 7:6 (8-6), 6:2-re gyõzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Óriási magyar tenisz siker

Share

Négy el­bu­kott fi­ná­lét kö­ve­tően most nem hi­bá­zott, pedig meccs­lab­dá­kat is há­rí­ta­nia kel­lett. El­len­fele dü­hé­ben az ütő­jét is szét­verte.

Fucsovics Márton a döntőben meccslabdákról fordítva megnyerte a 43 ezer euró (13,3 millió forint) összdíjazású vicenzai salakpályás férfi tenisztornát.

A világranglistán 148. magyar játékos a szerb Laslo Djerével (Györe László) csapott össze életében először, aki 135. a rangsorban. Az első szett 38 perc alatt a hetedik helyen kiemelt ellenfélé lett, ám a 25 éves Fucsovics óriási csatában, meccslabdákat hárítva kiegyenlített. A döntő játszma már egyértelműen a magyar fölényét hozta, aki végül 2 óra 22 perc elteltével ünnepelhetett.

A Roland Garros selejtezőjének második fordulójáig jutott Fucsovics profi pályafutása tizedik döntőjét vívta, 2013 novembere óta először nyert tornát, négy elbukott finálét követően. Györe pedig a kézfogás előtt még szétverte az ütőjét, nehezen viselte a vereséget.

 

Forrás: MTI / Ripost

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Gratulálok ennek a fiatalembernek. Remélem még sok hasonló győzelem vár rá élet során. Nagy öröm minden jó magyar eredmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.