2020 szeptember 24., csütörtök
Csodaszarvas - László Gyula rajza

A csodaszarvas történetét mutatja majd be a vizes vb záróünnepsége

Share

A csodaszarvas történetét dolgozza fel a magyarországi vizes világbajnokság vasárnapi esti záróshow-ja; a nagyszabású újcirkuszi és táncprodukcióban több mint kétszázan lépnek fel a Papp László Sportarénában.

Vági Bence, a záróünnepség előadásának rendezője, a Recirquel társulat vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői adásában elmondta: 18 országból 200 előadóművész, köztük 80 artista és több mint 50 táncos érkezik, akik egy ősi legendát fognak életre kelteni. A csodaszarvas a mongolok keletkezéstörténetében is felbukkan, mutatva, hogy a magyarok keletről érkeztek, a világbajnokság pedig “keletre megy tovább”, hiszen következő rendezője a Koreai Köztársaság lesz – mutatott rá.

Vági Bence elárulta: a nagyszabású produkcióhoz az interneten hirdették meg a castingot, melyre csak artistából nyolcszázan jelentkeztek. “A cirkuszművész magányos fajta, most mégis együtt kell dolgoznia a kétszáz embernek” – árulta el a rendező, hozzátéve: lesz olyan pillanat, amikor 23 artistát láthat majd egyszerre a közönség.

A csodaszarvas 7 x 6 méteres óriásbábja hosszú tervezés eredménye, amely a kifinomult technikának köszönhetően érzelmeket is képes kifejezni – jegyezte meg. Az előadás mindegyik eleme – a jelmezek, a díszletek és a zene is – magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert.

(MTI / PolgárPortál)

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    A NYITÓELŐADÁS is remek volt , így a ZÁRÓELŐADÁS sem lehet kevésbé látványos . Minden pillanata a VB-nek élmény volt eddig , mostantól pedig a döntők még jelentősebbek . Ha a zárás szinvonalas lesz , csillagos ötöst érdemel Magyarország ! MINDENT BELE MAGYAROK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.