2020 június 6., szombat
A kép illusztráció (Fotó: MTI /Bruzák Noémi)

A DK a Hágai Nemzetközi Bírósághoz fordul a migránsok állítólagos éheztetése miatt

Share

A DK a Hágai Nemzetközi Bírósághoz fordul az éheztetések ügyében – írja a párt közleményében.

A Demokratikus Koalíció számára elfogadhatatlan, hogy bármilyen kormányrendeletre, törvényre hivatkozva a határhoz érkező menekülteket éheztessék. A tompai és a röszkei határon – Iványi Gábor lelkész társaságában – szerzett tapasztalatok alapján elmondható: napi 1 ember érkezik. A két táborban összesen 120-an várják sorsuk alakulását. Az, hogy ezek a férfiak, nők és gyermekek enni, inni kapjanak, megfelelő orvosi ellátásban részesüljenek, erkölcsi kötelesség. Ezt megvonni semmilyen jogszabályra hivatkozással sem lehetséges.

A DK szerint fontos a határok védelme, az emberek biztonsága, de ahogy Iványi Gábor fogalmazott – az emberrel egyidős emberi parancsoktól nem tekinthetünk el. Embertelen törvényeknek pedig nem csak a megalkotása, hanem alkalmazása is bűncselekmény.

Tekintettel arra, hogy több civil szervezet is jelezte, hogy éheztetés fordult elő a magyar határon, a DK a Hágai Nemzetközi Bíróság vizsgálatát kezdeményezi, egyúttal kezdeményezzük annak a joghézagnak a megszüntetését is, amely lehetővé teszi menekültek éheztetését. Ehhez törvénymódosítást fogunk beadni – írja a párt.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

5 hozzászólás

 1. Dávid Szaniszla

  Honnétvették, hogy éheznek a migránsok? Módjuk van rá, hogy átmenjenek Szerbiába. Miért nem teszik? Ott jól lakhatnak! Vagy nem? Akkor menjenek haza, ott biztosan kapnak fogukhoz illő ennivalót.

 2. Napi 1 lőszert megér.
  Ugyan próbálják már ki a határt őrzők,nehogy úgy járjanak,mint az egyik kisvárosban,hogy hiába lőtték tarkára a harci kutya fejét,a fele lőszer,nem is ért célt. (Túl messze volt… azaz lejárt a szavatossági idő,vagy valami más blokkoló eljárás…. 🙂

  • Aprópopó.
   A gyurcsányi féléket,éheztetni KELL. Asszem ebben,majdnem minden benne van.
   És immár antiszemétista is vagyok. 🙂

 3. Dékány Ilona

  Szerencsétlen alakulat .! Már kínjukban nem találnak ki mást ?
  Ha mégis szolidárisabbak akarnak lenni , mint hazánk , vagy Szerbia , dobják össze ők a plussz kajáravalót ! Gazdagok , segítsék a migránsokat !

 4. Mezőpaniti Bodó Attila

  Ettől az eredet-és érdekközösségtől ezt az 5778 éves ösztönökbe ágyazott magatartásformát, viselkedést nagyon rég megtapasztaltam. Ahol nem ők vannak hatalmon, ott azonnal megkeresik annak az ellenségét, ahol nem tudták magukhoz ragadni az irányítást. Ha éppen nem találnak ilyent, akkor indulatokat szítanak ellene. Aki tanulmányozza ezen eredetközösségnek a történelmi etno-szociológiáját, az ilyen eseteknél nem lepődik meg. Sőt, előre felkészül rá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.