2021 március 8., hétfő
Fotó: Szigetváry Zsolt - MTI

A Fidesz szerint nem normális, ha aluljárókban élnek emberek

Share

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő szerint nem nevezhető normális helyzetnek, ha valakik közterületen padokat foglalnak el vagy aluljárókban elkerített részeken élik az életüket.

A képviselő az M1 Ma Reggel adásában arról beszélt, hogy kéri a Fidesz a kormánytól: a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

Bajkai István hozzátette, a hajléktalanoknak nem kellene az utcán élniük, hiszen megfelelő kapacitással állnak rendelkezésre nappali és éjjeli szállások.

„Megjegyzem, az ő emberi méltóságukat is sérti, ahogy ők élnek” – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy valószínűleg sokan azért nem használják a szálláshelyeket, mert nem szeretnének szabályok között élni.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítássál biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni. A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek.

Kiemelte: az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert biztosítanak, például nappali és éjszakai szálláshelyeket és egyéb ellátási formákat azoknak, akiknek az élete elnehezült és nem tudnak saját otthonban lakni. Bajkai István arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud megfelelő szállásról.

A kormánypárti képviselő aláhúzta: Budapest nemcsak az itt élők otthona, hanem Magyarország és a Kárpát-medence szellemi, kulturális, gazdasági és politikai központja is.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

2 hozzászólás

 1. Dávid Szaniszla

  Teljes mértékben egyetértek!

 2. Egy rövid ideig “eltüntek ” az aluljárókból a hajléktalanok , amikor Tarlós István új rendelkezést hozott .
  Aztán szépen visszaszívárogtak . A József krt.–i aluljáróban egy férfi olyan artikulált hangon ordibált márciusban , hogy az ott működő árusok naponta idegrohamot kaptak . De bármerre mentem , mindenütt “fekhelytákolmányon ” beburkolózott nők , férfiak aludtak . A Máltai Segélyszervezet munkatársai vitték a teát , szendvicset . ENNEK NINCS ÉRTELME ! Vannak szálláshelyek , melegedők , ahol ételt kapnak , tisztálkodhatnak , pihenhetnek .
  Más : A Keleti PU:-ra tartó vonatról láttam , hogy a téli hótakaró ellenére az erdőségben összetákolt viskókban élnek újra emberek . Miért kell ezt megengedni ?
  Az állam milliárdokat költ rájuk . A segélyszervezetek számos önkéntessel kiszolgálják őket .
  VÉGRE MEG KELLENE SZÜNTETNI ezt a lehetetlen állapotot !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.