2019 február 21., csütörtök
Sneider Tamás (Fotó: MTI)

A Jobbiknak sem világos, hová tűnt a párt pénze

Share

A Magyar Idők információi szerint ismét magyarázkodásra kényszerülhet a Jobbik, miután az eredetileg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetésre összekalapozott, majd a párt vezetőinek állítása szerint kampányra fordított százmillió forintos adománynak nincs nyoma a Sneider Tamás elnök által aláírt kampánybeszámolóban.

A lap szerdai számában megjelentek szerint a június elején közzétett elszámolás szerint a választási célra kapott adományok összege mindössze húszmillió forint volt a Jobbiknál.

Közölték, míg a legutóbbi pártnyilatkozatok szerint az ÁSZ által kiszabott 331 millió forintos bírság visszafizetésére indított gyűjtésből befolyt összeget valójában kampányra fordította az akkor még Vona Gábor vezette Jobbik, a párt kampánybeszámolója ezt nem mutatja.

A lap szerint ez két dologra utalhat, az egyik lehetőség az, hogy a Jobbik közzétett kampánybeszámolója nem stimmel, és mintegy nyolcvanmillió forint kampánykiadás nem szerepel benne. Ez tiltott kampányfinanszírozás is lehet. Másik eshetőség – írja a napilap – hogy újabb fordulat történt a lassan végtelennek tűnő jobbikos hazugságspirálban, és a párt mégsem kampányra költötte a szimpatizánsaitól eredetileg az ÁSZ-bírság kifizetésére kért pénz jelentős részét.

Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag csődhelyzet alakult ki a Jobbik gazdálkodásában. A Jobbik adománygyűjtésével kapcsolatban már az ügyészség is nyomozást indított csalás gyanúja miatt – ismertette a Magyar Idők.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 23.: Kőnászágy (Fonyód, Kripta-villa)

Múlt héten írtam a fonyódi Kripta-villáról prózában; most egy ott született verssel folytatom.   Kőleány …

2 hozzászólás

  1. Kétharmaddal akartak kormányra kerülni.
    Ugyan az történt volna Magyarországgal,mint a gyurcsányiék idejében.

  2. EZ ÉRDEKES HÍR ! Túl sok volt az üres zsebű a pártban ? Vagy nem jártak iskolába , amikor a számolást tanították ? Jó sok pénzt szétosztottak ! DE: Gondolom abból jut az egzotikus utakra ….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.