2020 június 6., szombat
Forrás: cnn.com

A sikeres integráció titka: be kell fogadni a migránsokat az otthonokba és még több pénzt kell adományozni

Share

Aras Bacho úgy látja, hogy azért nem sikeres a migránsok integrációja a nyugati társadalmakban, mert az európai állampolgárok nem tesznek eleget érte. Az Unió28 című műsor szerkesztői utánajártak, hogy milyen megoldási javaslatokkal állt elő a Németországban élő szír férfi.

„Be kellene fogadni a migránsokat az osztrákok otthonába, közös programokat csinálni, és pénzt adományozni a bevándorlóknak” – ezeket és ehhez hasonló ötleteket osztott meg közösségi oldalán Aras Bacho szíriai migráns az elmúlt hetekben. A Németországban élő bevándorló gondolatait az egyik osztrák médium nyílt levélként közölte.

Bűntudatkeltés

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa, politológus úgy vélte, folyamatosan zajlik a bűntudatkeltés az európai állampolgárokban, és azt akarják a migránsok, illetve a bevándorláspárti politikai erők elérni, hogy az európai állampolgárokban kialakuljon egyfajta szégyenérzet, mert az illegális bevándorlók nem tudtak megfelelő mértékben beilleszkedni.

„Ez ugyanakkor egy teljesen téves és hamis állítás, hiszen elég csak arra gondolni, hogy a nyugat-európai társadalmak a Willkommenskultur jegyében sok szeretettel várták a bevándorlókat ezekbe az országokba. Németország több mint 20 milliárd eurót költött csak 2016-ban az illegális bevándorlók ellátására. Tehát látszik, hogy ezek a társadalmak tényleg mindent megtettek annak érdekében, hogy az oda érkezett több százezres nagyságrendben jelen lévő bevándorlók beilleszkedjenek” – mondta a politológus.

Lehetetlen elképzeléseik vannak

Bacho szerint az integráció azért sem működik, mert a migránsoktól elvárják, hogy tanulják meg a befogadó ország nyelvét, tiszteletteljesen viselkedjenek, és fizessenek adót. A szír férfi szerint ahhoz, hogy sikeres legyen a beilleszkedés, az osztrákoknak több időt kellene a migránsokkal tölteni, akár be is kellene őket fogadni az otthonukba. Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint ezek lehetetlen elképzelések.

„Az integráció mindig két félen múlik, és mindig a másik felet okoljuk, hogy miért nem működik, és nyilván az európai állampolgároknak is lenne mit tenniük, illetve a bevándorlóknak is, hogy ez a kapcsolat erősödjön. Azért azt fontos aláhúznunk, hogy amik az elmúlt napokban a médiában megjelentek, gyakorlatilag teljesen utópisztikus elképzelések arról, hogy itt migránsoknak kellene beköltözniük különféle nyugati családokhoz, és ott együtt élniük, hogy erősítsék az integrációt” – mondta Marsai Viktor.

Az európai polgárok nem elég nyitottak, és nem akarnak pluszpénzt adni

A szír férfi arról is ír, hogy az európai keresztény emberek nem elég nyitottak, és nem szeretnének az adójukon kívül pénzt adni a bevándorlóknak, pedig sokszor nagyon jól jön egy kis pluszpénz.

Az elemző szerint éppen Európa híres arról, hogy évszázadok óta élen jár a nyitottságban és az elfogadásban. „Érdekes, amikor az iszlám közösségből érkező emberek mondják azt, hogy nem nyitott egy társadalom, hiszen köztudott, hogy az iszlám társadalom az, amelyik a leginkább zárt és a legerősebb szabályrendszerrel működik, és a legkevésbé nyitott a más gondolkodásúak felé” – jegyezte meg Farkas Örs politikai elemző.

Ki mit gondol, és ki mit mond?

Farkas Örs hozzátette, ezek a gondolatok és elképzelések korábban is már többször előkerültek európai politikusok vagy civil szervezetek vezetőinek ötleteként.

„Ezek a gondolatok nem feltétlenül a migránsok fejében születnek meg, inkább vezető európai uniós politikusok vagy akár a migrációt támogató egyéb szereplők gondolatai, amelyeket, ha az ide érkezők hangoztatnak, akkor talán hitelesebbé válhatnak” – tette hozzá.

Miközben Aras Bacho arról ír közösségi oldalain, hogy a migránsok nem kapnak elég támogatást, a német hatóságok adatai szerint 2016-ban Németország több mint 20 milliárd eurót, vagyis több mint 471 milliárd forintot költött a bevándorlás kezelésére.

forrás: M1 / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

3 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  Persze , ahogy pápa is javasolt : Minden keresztény ember fogadjon örökbe egy muszlimot .! Esetleg egy család egy családot . Aztán lesz , ahogy lesz ……

 2. Na ennek az iszlám kutyának egyetlen szavát se fogadja el senki. Menjenek a muzulmán országokba!
  Ott tudják,hogy kell kezelni ezeket.
  EZÉRT NEM MENNEK A MIGRÁNSOK AZ ARAB ORSZÁGOKBA… Bádog-Bayer zsolt honlapjáról.

  TW: Akkor magyarázza el, kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok?

  AAG: Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben. Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy alá kell írniuk egy kötelezvényt, hogy betartják a befogadó ország szabályait és bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet) felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal viasszatoloncoljuk őket a saját országukba. Azt is alá kell írniuk, hogy a beilleszkedés során kapott beilleszkedési segélyeket 2 éven belül vissza kell fizetniük, mert ha nem, elkobozzuk az értékeiket és azonnal kitoloncoljuk őket. Ha valaki nem tud írni és olvasni, akkor szóban adják elő neki ugyanezt és ő ujjlenyomatával írja alá. Nincs mentség, hogy nem ismerik a kultúrát, ami arabok estében nagyon kétségbevonható, így ez a könnyítés nem játszik szerepet. Ezek szerint a hír elérte őket és nem akarnak arab országokban letelepedni.

  TW: Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést.

  AAG: Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út. Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet. El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. Akkor majd felébrednének.
  T.W. Tian Wei
  A.A.G. Ahmed Aboul Gheit

 3. Mocskosok! titeket kiűzni se sikerült!
  MÁRIA TERÉZIA, Ausztria, Magyarország és Csehország királynője (1771-1789)
  “A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek egy másik kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, akik csalásukkal, uzsorájukkal és pénzkölcsönzésükkel elszegényítik az embereket, és semmitől sem riadnak vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük.”

  Kölcsey Ferenc:
  “Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)***

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.