2018 június 23., szombat
A marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium védelmében szervezett tüntetés a város prefektusi hivatala előtt 2017. szeptember 6-án. A Római Katolikus Státus Alapítvány által szervezett, a megszüntetés határára jutott gimnázium védelmére szervezett tüntetésre egész Erdélyből érkeztek a résztvevők. MTI Fotó: Boda L. Gergely

A szülők kitartásán múlhat a marosvásárhelyi gimnázium jövője

Share

Kettős beszéd folyik a marosvásárhelyi katolikus gimnázium ügyében, az iskola jövője az oda járó 150 diák szüleinek a kitartásán múlhat – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő szombaton.

A gimnázium ügyében zajló eljárást magyarellenes intézkedésnek nevezte és kifogásolta, hogy egy iskolaalapítás miatt a bukaresti korrupcióellenes ügyészség jár el, miközben az – mint fogalmazott – legfeljebb közigazgatási ügy lehetne.

Hozzátette, hogy valószínűleg az eljáró helyi tanfelügyelők is a fővárosból kapják az utasításokat. A szakértő szerint átverés, hogy Románia az ilyen intézkedések ellenére az EU előtt kisebbségbarát államnak próbálja mutatni magát.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Amikor egy román polgármester érvel az autonómia mellett

A gazdasági és közigazgatási autonómia lehetne Románia új országprojektje – jelentette ki Cătălin Cherecheş. Nagybánya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.