2021 április 16., péntek
Líbiából érkezett egyiptomiak bőröndjeiket cipelik – képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Amel Pain)

A tőkések járnak jól a gazdasági migrációval?

Share

A gazdasági migrációval elsősorban a munkavállalókat foglalkoztató tőkések járnak jól: az alsóbb rétegek jövedelmi helyzete romlik azokban országokban, amelyekbe nagy számban áramolnak bevándorlók – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára Balatonszárszón szombaton.

Az államtitkár a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány által szervezett Reformátusok szárszói konferenciáján a migrációról tartott előadásában ezt egy öt évvel ezelőtt, az Egyesült Államokban készült kutatás eredményeivel indokolta. E szerint, bár a munkaadók profitja 450 milliárd dollárral nőtt a bevándorlók alkalmazásával összefüggésben, az addig ott dolgozók bére több mint 400 milliárd dollárral csökkent. György László megjegyezte, hogy a migránsok lényegesen nagyobb arányban veszik igénybe a szociális ellátórendszert. „Dániában a bevándorlók 40 százaléka, az őshonos lakosság 8 százaléka folyamodik szociális juttatásokért” – mutatott rá.

Hozzátette, a nem tanulási vagy munkavállalási célú integrációnak óriási költségei vannak. Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) statisztikái alapján egy menedékkérő munkaerőpiaci integrációja Norvégiában 371 ezer, Magyarországon a becslések szerint 71 ezer dollárba (20 millió forintba) kerül. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a politika elsődleges feladata a jólét feltételeinek, a szabadságnak, a rendnek, az igazságosságnak és a nemzetbiztonságnak a megteremtése, illetve egyensúlyának biztosítása: az Európába irányuló tömeges migráció leginkább az utóbbira jelent veszélyt.

„Ezért fontos megőrizni az identitásunkat, ahhoz pedig meg kell védeni magunkat” – jelentette ki. Emlékeztetett rá, hogy Európát a világ élvonalába repítő társadalmi, gazdasági rendszer a reformáció születésével kezdett kialakulni. A modern kapitalizmus a protestáns Rajna menti területekről indult hódító útjára, az ottani szorgosan gazdálkodó, puritán, megtakarító lakosság „termelte ki” azt a tőketulajdonos réteget, amely soha nem látott növekedést és anyagi értelemben vett jólétet biztosított az állampolgároknak.

Ez az az identitás, amivel tisztában kell lennünk, amit tudatosítanunk kell magunkban, hogy az Európára és Magyarországra is jellemző életminőséget fenntarthassuk és fejleszthessük – közölte. Rámutatott, hogy a magyar kormány, a magyar miniszterelnök már évekkel ezelőtt kiállt Európa keresztény identitásának, társadalmi, gazdasági rendszerének, kulturális alapjainak megvédése mellett.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    IGEN Orbán Viktor 2015 óta látja , hogy a migráció milyen veszélyt jelent Európa —és ezen belül Hazánk — számára . Kövtkezetesen harcol azért , hogy Európa —ezen belül Magyarország — megmaradjon kereszténynek , és a kultúrája a hagyományokat megőrízze .
    Azok a liberál-bolsevikok , akik mindez ellen tevékenykednek , hazánk és Európa bukásán fáradoznak . Tevékenységüket a milliárdos Soros támogatja . Mindez HAZAÁRULÁS !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.