2020 augusztus 9., vasárnap

Adjátok meg a császárnak ami a császáré!

Share

Még a ’90-es évek idején halottam nyugati ismerőseimet felháborodni, hogy saját kormányuk, az ő adójukat mennyire nekik nem tetsző módon használja fel. Elherdálja szerintük azt a pénzt, amit a polgárok befizettek. Akkor meglepett méltatlankodásuk, mert nálunk pár évvel korábban az állam a befizetett adóinkból ÁVÓ-t, verőlegényeket és gyilkosokat fizetett a “mi pénzünkből”, mégsem hallottam egyszer sem panaszkodni a magyarokat, hogy a “mi adó forintjaink” az ÁVÓ és egyéb gyilkos gépezet fenntartására mentek. Pedig jogos lett volna. De mára már mi is átvettük a nyugati gondolkodást.

A 444.hu közölt nemrég egy cikket egy bizonyos Szentesi Kálmánról, aki visszakéri a NAV-tól az ő befizetett adójának azt a részét, ami nem ez egészségügybe ment, mivel szerinte a kormány nem úgy használja az “ő pénzét”, ahogy neki megfelel, minden más állami szolgáltatás pedig korrupt. Először is, az nem ő pénze. Én egy szolgáltatás után, amit megkapok, nem mondhatom, hogy a szolgáltatás is az enyém, meg a pénz is. Vagy ez, vagy az. Bár választani nem nagyon lehet, de Kálmán biztosan járt iskolába (feltételezzük, mert tud levelet írni a NAV-nak), biztosan sétált már járdán, közlekedett már ingyenes utakon, lehet hogy – bár ne adja Isten  -, karambolozott és tűzoltók siettek a segítéségre, vagy amikor homoszexuális pedofilokat, gyilkosokat és betörőket kell börtönben elkülöníteni a társadalomtól, vagy amikor rendőrök akadályoznak meg bűncselekményeket, ezek mind mind a “mi pénzünkből” történik. Ezek az emberek tőlünk kapják a fizetésüket. Tehát nem tehetjük meg, hogy azok az állampolgárok, akiknek nem tetszik az aktuális kormány összetétele vagy intézkedései, azok nem fizetik az adókat, a többiek pedig helyettük is! Kálmán egy olyan kérdést feszeget, ami szemmel láthatóan egy társadalom központi kérdése már régóta. Jézustól is ezért kérdezték meg, hogy kell-e fizetni adót az elnyomó, igazságtalan római hatalomnak. Jézus csak annyit mondott, hogy adjátok meg a császárnak, ami a császáré és Istennek, ami az Istené. Ugyanis nekünk be kell tenni a közbe, amit kötelességünk odatenni, de a további már a hatalom felelőssége, hogy azt hogyan használja. Ezt befolyásolni manapság csak szavazással lehet, és ha annak az eredménye nekem nem tetszik, akkor is nyeljem le 4 évig, és után próbáljak változtatni a helyzeten szavazással.

Persze az is érdekes, hogy ezek a kérdések csak akkor és azok számára merülnek fel, akiknek egyébként is jól mennek a dolgai. A kommunizmus alatt nem az adószabadságért folyt a küzdelem, hanem az alapvető emberi szabadságért. A kereszténységet is alapvetően az szakította szét a XVI.  században hogy hová menjenek a pénzek: Rómába vagy saját zsebbe. A reformáció volt a jele, hogy egy vagyonos polgárság így követelte a helyét a társadalomban.

Még egy szó a “minden idők legkorruptabb kormányáról”, amire hivatkozva akarják megtagadni az adófizetést. Kedves liberális barátaim! Hiteltelenek, hazugok és képmutatók vagytok, ha mészárosoztok, matolcsyztok és tiborczoztok a korrupcióval kapcsolatban, de soha egy szóval nem említitek meg a Strabagot, Audit, Swietelskyt, és társait, akik évtizedek óta a háttérben a legtöbb közbeszerzést, stratégiai megállapodási pénzt és egyéb pályázatot zsebre vágnak, de nektek csak azzal van bajotok, ha magyar cég is pénzhez jut Magyarországon. Pl. az MNO is érdekes módon cikkezik a korrupcióról: “Dől a pénz Mészáros Lőrinc cégéhez” címmel, ügyesen elbújtatva a sorok között, hogy konzorciumban dolgozik a Swietelsky-vel, és gondosan elkerülve, hogy ki mennyit kap. De utóbbi az nem probléma, nem szalagcím, mert nem magyar, nem ismerjük őket. Bravó újságírás!

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Jagicza Tamás

Jagicza Tamás vagyok, Bács-Kiskun Megyéből származom, jelenleg Budapesten élek. Az újbudai Infoparkban üzemeltetek termelői piacokat (Alföldi Piac) Bács-Kiskun megyei családi termelők, kézművesek számára. Emellett franciát tanítok. Két okból írok blogokat a PolgárPortálon: egyrészt szeretnék hangot adni azoknak a problémáknak, amik elsősorban a vidéki élettel kapcsolatosak, másrészt nagyon sok "bölcsességet" olvasok közösségi oldalakon ismerőseim és híres emberek tollából, ezért fontosnak érzem leírni a véleményem, mert a facebookon azt lehet hinni, hogy ezek a hangos vélemények a többség véleményét tükrözik.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Pofátlanul hazudnak, ezek lehazudnák a Napot az égről. Nem régen olvastam egy német hölgy irását itt ezzel kapcsolatban. Ő volt otthon korházban és tapasztalata szerint egy első osztályu szállodában érezte magát! Pofa be ganyé zsidó-komcsi-ateisták! Amikor ti voltatok kormányon, az maga volt a katasztrófa a hazának és az ott élő embereknek. Most pedig épül-szépül a haza, növekszik az életszinvonal, csökken a munkanélküliek száma, nagyszerü kormányfője van a hazának. Ő nem nyalja a Nyugat seggét kiszolgáltatván a hazát, mint ti csináltátok. Orbán következetesen és ésszel képviseli és védi a hazát. Az Ö politikája egyre népszerübb Európában. Most elöl menetelünk mutatjuk az utat,nem hátul kullogunk! Magyar vigyázz! Isten adá Orbánt,támogasd és védd Őt mint a szemed világát! Ne hagyd hogy a szemét zsidó komcsi hazaáruló liberális söpredék hülyét csináljon belőled! Menj el szavazni és jól válassz! A börödre megy a játék, az ördög és az Isten között választhatsz!Aki nem megy el szavazni, az a ganyé zsido-komcsi gazembereket választja, mert minnél kevesebben választanak, annál nagyobb a komcsiknak az esélye, hogy megnyerjék a választásokat! Azzal is számolj,hogy a cigányok pár ezer forintért eladják a szavazatukat, mint legutóbb csinálták! Isten áldja a becsületes magyart és szeretett édes-szülőhazámat.Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.