2018 július 21., szombat
Fotó: AFP

AfD: első dolgunk lesz kivizsgálni, Merkel hogyan és miért engedte be a migránsokat

Share

Az Alternatíva Németországnak (AfD) a szövetségi parlament (Bundestag) pártjaként vizsgálóbizottság felállítását kezdeményei Angela Merkel kancellár menekültpolitikája miatt – jelentette be a vasárnapi Bundestag-választás után a törvényhozásban újonc párt egyik vezetője.

Alice Weidel, az AfD kampányát vezető egyik úgynevezett csúcsjelölt a ZDF országos köztelevíziónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a Bundestag feladata a kormány ellenőrzése.

Ezért az AfD vizsgálóbizottságot kezdeményez, amely nagyon világosan foglalkozik majd ennek a nőnek (Angela Merkelnek) a jogsértéseivel” – mondta a politikus.

Az Angela Merkel vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetségtől jobbra álló AfD másik csúcsjelöltje, Alexander Gauland azt mondta, hogy pártja “hajtóvadászatot” indítanak Angela Merkel kancellár ellen, és vissza fogják szerezni az országot”. Az AfD az első párt, amely az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU pártszövetségtől jobbra elhelyezkedve tartósan országos tényezővé vált a német belpolitikában.

Alice Weidel a párt berlini eredményváró rendezvényén arról is beszélt, hogy az AfD-s képviselőknek “alázattal” kell dolgozniuk. Konstruktív ellenzéki szerepet betöltve küzdeniük kell azért, hogy a jognak és a rendnek újra legyen esélye ebben az országban”. A párt egyik társelnöke, Frauke Petry a Mitteldeutsche Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak azt mondta, az AfD-nek ugyanazokat az ügyeket kell képviselnie a Bundestagban, amelyekkel parlamenten kívüli ellenzéki pártként foglalkozott, de gondoskodnia kell arról, hogy elképzeléseit el tudja fogadni a lakosság többsége. A legfőbb cél az, hogy a párt kormányra kerüljön, esetleg egy koalíció kisebbik tagjaként, “de jobb lenne, ha vezető erőként” – mondta.

A szociáldemokraták (SPD) elnöke, Martin Schulz az urnazárás után tett nyilatkozatában AfD-t szélsőjobboldali pártnak, megjelenését a Bundestagban pedig fordulópontnak nevezte, és hangsúlyozta, hogy a szociáldemokraták “a demokrácia bástyájaként” állnak majd szemben vele.

888.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Ambrus Csaba: Berci, ez Tusványos, nem a Pride!

Az újraszerveződő baloldal nem adja fel. Láss csodát magyar, az MSZP századjára is kezet nyújt …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Van teendőjük a német pártvezéreknek ! Tegyék csak rendbe , amit alaposan elrontottak ! –Ha még nem késő !—DE: Hagyják meg az önrendelkezési jogát a többi európai országnak ! Attól , hogy az ő birodalmuk 1920 óta a legnagyobb Európában , még nem jelenti azt , hogy “kisunokái ” vagyunk ! Elege volt a magyarságnak a kiszolgáltatottságból ! A demokrácia örve alatt nem fogjuk elviselni az alattvaló szerepét ! Egyébként is , a merkeli politikát a németek viseljék el , de nekünk van –és lesz !– választott miniszterelnökünk ! Bízunk a józanul gondolkodó országokban , azok elnökeiben , és az ÖSSZETARTOZÁSBAN !!!

  2. Kicsit vakard meg töri tudásodat! Ezek mind gyarmatosítók és rabszolgakereskedők voltak! Németország, Anglia, Hollandia, Belgium, Franciaorsz6ág, Spanyolország…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.