2019 március 25., hétfő
Fotó: Fuszek Gábor

Patakfalvy Katalin: Ti akartok diktatúrát!

Share

„Mi vagyunk a többség! Demokráciát! Ocsmány Fidesz! Orbán takarodj!” – ordítozzák az Országház előtt magukból kifordult emberek – köztük sok fiatal is. Többen elkezdik rángatni a kordont, később áttörik, s hol szidalmazzák a rendőröket, hol átállásra biztatják őket. Mindez egy héttel a választás után, amikor a Fidesz-KDNP óriási többséggel nyert.

A tüntetőknek az a demokrácia, ha azok győznek, akik szervezik, hergelik őket, ha meg nem győznek, akkor diktatúra van és elnyomás. És ők a többség, a DK vezére is jó matekos, mint a bolsevikok, akik egyetlen egyszer kerültek többségbe valamikor 1917-ben Oroszországban, s azóta ők lettek “bolse” (nagyok – szerk.). Őrület. 101 év alatt nem tanultak a bal/hé-sok? Most is van valahonnan pénz és szervező „forradalmárok” is akadnak, akik 100-200 ezres mobiltelefonjaikkal villogtatva küzdenek, mert itt ötmillió koldus van, s ők is azok – nyilván éppen úgy, mint az éhségmenetelő Simon Gábor MSZP-s, miután betett a bécsi bankba 240 milliót és „elfelejtette” bevallani, így nem is adózott utána. És nincs sajtószabadság, mondják, mint az elnyomott HírTV koldusszegény riportereinek a szintén elnyomott riportalanyok.

 

Itt nincs jogállam! Miután az ő miniszterelnök-jelöltjük nyíltan megfenyegette a köztársasági elnököt, s a demokrácia és jogállamiság nagyobb dicsőségére kijelentette, hogy ő nem lesz hajlandó felesküdni az Alaptörvényre. Ja, persze mindez mehetett még a választási eredmény előtt, amikor azt hitték, hogy ők lesznek a győztesek. De ha nem őket választják meg, akkor az csalás, jogtiprás, diktatúra.

 

Térjenek már észhez! Aki 40 alatt van, még csak sejteni sem tudja, mit jelent a diktatúra. Próbáltak volna meg tüntetni a kormány ellen 1960-ban vagy 1980-ban! De mit a kormány ellen? Csak próbáltak volna bármi kritikát mondani a rendszer ellen! Na, ekkor még tényleg diktatúra volt!

Szabadságot! Demokráciát! Diktatúra van… Agyrém. Ismerik egyáltalán e szavak jelentését? Vannak eltorzult lelkű provokátorok, akik utcára visznek ilyen jelszavakkal fiatalokat, akiket még be is tudnak csapni efféle hülyeségekkel. A tüntetés aztán átcsap bulizásba azokkal. A szemetet, mocskot pedig lehet takarítani utánuk. Nekik joguk van tüntetni, mondjátok. A környéken élőknek viszont csak eltűrni van joguk az ordítozást?

 

Amúgy az elnyomott sajtó egy jeles képviselője (a Heti Válaszban Dévényi István) szerint a tüntetők közé keverednek provokátorok, akik szítják az indulatokat. Mindezt az okosságot már jó előre megmondta – vagyis tulajdonképpen a kormánypártiaké, sőt a kormányé a felelősség.

 

Csöndesen jegyzem meg, hogy a végén még kiderül: valójában mi szervezzük a tüntetést – magunk ellen.

 

Szóval, nagy a kavarodás az ellenzéki fejekben. De a tüntetők nem fogynak el – már most kijelentették, hogy jövő héten folytatni fogják. Csak valami konkrét célt is meg tudnának fogalmazni azonkívül, ami 1990 óta megvan – szabadság, demokrácia és a többi. Mert csak akkor van minden rendben, ha az ő akaratuk győz, ha másé, akkor az diktatúra. Mert mindeddig csak a balhé, az anarchia és a gyűlölet látszik és hallatszik!

Szerző: Patakfalvy Katalin

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Patakfalvy Katalin

Végzettségek: tanító ; igazgatási rendszerszervező
Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

4 hozzászólás

 1. Kedves Katalin ! A minap egy facebookos hölgy azt kérdezte : Ilona . , te demokrata vagy ?
  —-Ugyanis amikor értesültem a tüntetésről , azt ajánlottam , hogy tűzoltók rendezzenek habfürdőt . —
  Nos , szerintem mondani lehet , hogy demokráciában élünk , mivel ismerjük —mi ismerjük !— a terrorizmust .
  DE: Ha jól belegondolunk , akkor csak a csürhézőknek áll a zászló ! Ugyanis minden normálisan élő kénytelen elviselni az anarchiát , amir okoznak . Ugye így van ?
  Azonkívül : Én nem kérek a magukat demokratának csúfolók “demokratizmusából ” !
  TEHÁT : ELÉGGÉ VISSZÁS DEMOKRÁCIÁBAN ÉLÜNK !

  • Csak a másik ocsmányságát bírod felismerni? Megnyugtatlak, Te ugyanolyan, szégyentelen, élősködő, hazudozó, tolvaj, ZSIDÓ VAGY!

 2. Nő létére?
  Sajtóbandita:

  Mérget karmol a szívekre, gyilkolható hazugságokat köp a lelkekbe, gyilkol, de gyilkossága másoknak lesz tragédiája, rabol, de erkölcsbíró marad, hazudik, de igazság bajnokának ünneplik, s a tömegek népszerűsége öleli körül. Ez az ezerarcú véres bohóc, mérhetetlen arányú zsivány: a demokratikus tömegszerelem legcirógatottabb kedvence: a sajtóbandita!
  Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális felelőssége! Erkölcstelen, imfámis, és őrült dolog, hogy erre a pályára rászabadulhasson minden analfabéta, morális hulladék, bomlott idegzetű szerencsevadász. Szabó Dezső Virradat 1921. 02. 06.
  Sajtó: olyan nyilvánosház, hol bérelhető férfiak igyekeznek eladni a politika torzszülött bájait, magukat, és árujukat kelletve. A megrontás fogalmát kimerítve. Ahol bűnözni lehet, büntetlenül, szeméremsértés szemérmetlenül, de nem véletlenül, hanem kizárólag pénzért!
  Hej, de elkapnám a nyakát minden koszos firkásznak, minden rohadt liberális sátánfajzatnak! Gogol

  Értelmiség, magyar változat

  A nyálas, hitvány “magyar” értelmiség alkotja. Ez a csőcselék semmi rokonságot nem mutat a magyar felvilágosodás írói költői nemzedékével. Nem magyar, hanem kozmopolita. Hitvallása az egzisztencializmus, amely félreteszi az essenciát (lényeget) és helyébe az existentiát (létezés) teszi, az önös közömbös létformát. Ez a banda minden rendszer malmán húz, cserébe a véglényként való tengődésért.
  Nincs még egy olyan értelmiség a világon, de Európában biztos nincs, amely ilyen mértékben hazafiatlan lenne.
  Szabó Zoltán szociográfus

 3. “Az igazság a legfájdalmasabb”! Metternich!
  Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós
  “A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke” Samuel Johnson Ebbe utazik viktorotok!
  “Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” Lewin 1802! Beszoptuk!
  Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. FIDESZ Fiúcskák! Szabó Dezső 1921!
  Nincs nekem a zsidóval semmi bajom. csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó (pártunk, és kormányunk!) Márai Sándor
  “A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)
  „Mi felakasztjuk a kis tolvajokat, a nagyokat kinevezzük politikai posztokra!”
  „ A hatalom mindenütt a rosszabb ember kezébe került. S ez másként nem is lehet, mert csak a gonoszabb ember képes arra a sok alattomosságra, aljasságra, kegyetlenségre, amely a hatalom alkalmazásához, elengedhetetlenül szükséges” Leó Tolsztoj: Az újkor vége esszé 1910!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.