2021 február 27., szombat
Fotó: Fuszek Gábor

Patakfalvy Katalin: Ti akartok diktatúrát!

Share

„Mi vagyunk a többség! Demokráciát! Ocsmány Fidesz! Orbán takarodj!” – ordítozzák az Országház előtt magukból kifordult emberek – köztük sok fiatal is. Többen elkezdik rángatni a kordont, később áttörik, s hol szidalmazzák a rendőröket, hol átállásra biztatják őket. Mindez egy héttel a választás után, amikor a Fidesz-KDNP óriási többséggel nyert.

A tüntetőknek az a demokrácia, ha azok győznek, akik szervezik, hergelik őket, ha meg nem győznek, akkor diktatúra van és elnyomás. És ők a többség, a DK vezére is jó matekos, mint a bolsevikok, akik egyetlen egyszer kerültek többségbe valamikor 1917-ben Oroszországban, s azóta ők lettek “bolse” (nagyok – szerk.). Őrület. 101 év alatt nem tanultak a bal/hé-sok? Most is van valahonnan pénz és szervező „forradalmárok” is akadnak, akik 100-200 ezres mobiltelefonjaikkal villogtatva küzdenek, mert itt ötmillió koldus van, s ők is azok – nyilván éppen úgy, mint az éhségmenetelő Simon Gábor MSZP-s, miután betett a bécsi bankba 240 milliót és „elfelejtette” bevallani, így nem is adózott utána. És nincs sajtószabadság, mondják, mint az elnyomott HírTV koldusszegény riportereinek a szintén elnyomott riportalanyok.

 

Itt nincs jogállam! Miután az ő miniszterelnök-jelöltjük nyíltan megfenyegette a köztársasági elnököt, s a demokrácia és jogállamiság nagyobb dicsőségére kijelentette, hogy ő nem lesz hajlandó felesküdni az Alaptörvényre. Ja, persze mindez mehetett még a választási eredmény előtt, amikor azt hitték, hogy ők lesznek a győztesek. De ha nem őket választják meg, akkor az csalás, jogtiprás, diktatúra.

 

Térjenek már észhez! Aki 40 alatt van, még csak sejteni sem tudja, mit jelent a diktatúra. Próbáltak volna meg tüntetni a kormány ellen 1960-ban vagy 1980-ban! De mit a kormány ellen? Csak próbáltak volna bármi kritikát mondani a rendszer ellen! Na, ekkor még tényleg diktatúra volt!

Szabadságot! Demokráciát! Diktatúra van… Agyrém. Ismerik egyáltalán e szavak jelentését? Vannak eltorzult lelkű provokátorok, akik utcára visznek ilyen jelszavakkal fiatalokat, akiket még be is tudnak csapni efféle hülyeségekkel. A tüntetés aztán átcsap bulizásba azokkal. A szemetet, mocskot pedig lehet takarítani utánuk. Nekik joguk van tüntetni, mondjátok. A környéken élőknek viszont csak eltűrni van joguk az ordítozást?

 

Amúgy az elnyomott sajtó egy jeles képviselője (a Heti Válaszban Dévényi István) szerint a tüntetők közé keverednek provokátorok, akik szítják az indulatokat. Mindezt az okosságot már jó előre megmondta – vagyis tulajdonképpen a kormánypártiaké, sőt a kormányé a felelősség.

 

Csöndesen jegyzem meg, hogy a végén még kiderül: valójában mi szervezzük a tüntetést – magunk ellen.

 

Szóval, nagy a kavarodás az ellenzéki fejekben. De a tüntetők nem fogynak el – már most kijelentették, hogy jövő héten folytatni fogják. Csak valami konkrét célt is meg tudnának fogalmazni azonkívül, ami 1990 óta megvan – szabadság, demokrácia és a többi. Mert csak akkor van minden rendben, ha az ő akaratuk győz, ha másé, akkor az diktatúra. Mert mindeddig csak a balhé, az anarchia és a gyűlölet látszik és hallatszik!

Szerző: Patakfalvy Katalin

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Patakfalvy Katalin

Végzettségek: tanító ; igazgatási rendszerszervező
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

10 hozzászólás

 1. Kedves Katalin ! A minap egy facebookos hölgy azt kérdezte : Ilona . , te demokrata vagy ?
  —-Ugyanis amikor értesültem a tüntetésről , azt ajánlottam , hogy tűzoltók rendezzenek habfürdőt . —
  Nos , szerintem mondani lehet , hogy demokráciában élünk , mivel ismerjük —mi ismerjük !— a terrorizmust .
  DE: Ha jól belegondolunk , akkor csak a csürhézőknek áll a zászló ! Ugyanis minden normálisan élő kénytelen elviselni az anarchiát , amir okoznak . Ugye így van ?
  Azonkívül : Én nem kérek a magukat demokratának csúfolók “demokratizmusából ” !
  TEHÁT : ELÉGGÉ VISSZÁS DEMOKRÁCIÁBAN ÉLÜNK !

  • Csak a másik ocsmányságát bírod felismerni? Megnyugtatlak, Te ugyanolyan, szégyentelen, élősködő, hazudozó, tolvaj, ZSIDÓ VAGY!

  • Tovább a lenini úton: Trockíj (Bernstein) jövőképe!

   Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903
   Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
   Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
   Metternichnek, és társainak szisztémája legmélyebb megvetést nyilvánítani, mindazok iránt, akik nem tartanak vakon ő velük! Eszement ostobák!
   „A politikában az emberek mindig az ámítás és az önámítás együgyű áldozatai voltak és azok is maradnak, amíg meg nem tanulják, hogy bármely erkölcsi, vallási, politikai, szociális frázis, nyilatkozat, ígéret mögött fel kell fedniük egyik vagy másik osztály érdekeit. A réginek a védelmezői mindig rá fogják szedni a reformok és javítgatások híveit, amíg ezek meg nem értik, hogy minden régi intézmény, bármily használhatatlan és rohadt is, egyik vagy másik uralkodó osztály erejére támaszkodik.”
   Forrás: Lenin: Mi a teendő.

  • Ennyi diplomával korlátolt ostobának maradni, nem kis teljesitmény!

   Élünk még, sorsunk mostoha,
   Intézője, sok diplomás ostoba
   Élünk még, meddig, és minek?
   Sorsunk nem szánja senki meg!

   Élünk még: polgáros mézes madzagot
   Lóbál néked, ki meggazdagodott.
   Élünk még: ragyog az aranyborjú
   Alul bőg, áhít az emberborjú.

   Élünk még, így kell ennek lenni?
   Dolgozunk, és miénk a semmi!
   Élünk még: de vajon minek?
   Ez nem jut eszébe senkinek?

   Élünk még, eltűrjük a herét,
   Szittya, kuruc, felejté fegyverét
   Élünk még, alázott szolgaként,
   De kinek, és minek e szolgalét?

   1989

 2. Nő létére?
  Sajtóbandita:

  Mérget karmol a szívekre, gyilkolható hazugságokat köp a lelkekbe, gyilkol, de gyilkossága másoknak lesz tragédiája, rabol, de erkölcsbíró marad, hazudik, de igazság bajnokának ünneplik, s a tömegek népszerűsége öleli körül. Ez az ezerarcú véres bohóc, mérhetetlen arányú zsivány: a demokratikus tömegszerelem legcirógatottabb kedvence: a sajtóbandita!
  Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális felelőssége! Erkölcstelen, imfámis, és őrült dolog, hogy erre a pályára rászabadulhasson minden analfabéta, morális hulladék, bomlott idegzetű szerencsevadász. Szabó Dezső Virradat 1921. 02. 06.
  Sajtó: olyan nyilvánosház, hol bérelhető férfiak igyekeznek eladni a politika torzszülött bájait, magukat, és árujukat kelletve. A megrontás fogalmát kimerítve. Ahol bűnözni lehet, büntetlenül, szeméremsértés szemérmetlenül, de nem véletlenül, hanem kizárólag pénzért!
  Hej, de elkapnám a nyakát minden koszos firkásznak, minden rohadt liberális sátánfajzatnak! Gogol

  Értelmiség, magyar változat

  A nyálas, hitvány “magyar” értelmiség alkotja. Ez a csőcselék semmi rokonságot nem mutat a magyar felvilágosodás írói költői nemzedékével. Nem magyar, hanem kozmopolita. Hitvallása az egzisztencializmus, amely félreteszi az essenciát (lényeget) és helyébe az existentiát (létezés) teszi, az önös közömbös létformát. Ez a banda minden rendszer malmán húz, cserébe a véglényként való tengődésért.
  Nincs még egy olyan értelmiség a világon, de Európában biztos nincs, amely ilyen mértékben hazafiatlan lenne.
  Szabó Zoltán szociográfus

 3. “Az igazság a legfájdalmasabb”! Metternich!
  Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós
  “A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke” Samuel Johnson Ebbe utazik viktorotok!
  “Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” Lewin 1802! Beszoptuk!
  Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. FIDESZ Fiúcskák! Szabó Dezső 1921!
  Nincs nekem a zsidóval semmi bajom. csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó (pártunk, és kormányunk!) Márai Sándor
  “A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)
  „Mi felakasztjuk a kis tolvajokat, a nagyokat kinevezzük politikai posztokra!”
  „ A hatalom mindenütt a rosszabb ember kezébe került. S ez másként nem is lehet, mert csak a gonoszabb ember képes arra a sok alattomosságra, aljasságra, kegyetlenségre, amely a hatalom alkalmazásához, elengedhetetlenül szükséges” Leó Tolsztoj: Az újkor vége esszé 1910!

 4. József Attila ma 2,!

  Nincs életem, nincsen jövőm,
  FIDESZ kormány, a szemfedőm!
  Uralmukba ma, bele döglöm
  És nem holnap, most rögtön!
  Munkát keresek, munkát, kenyeret!
  Ezt hazámba, hogy nem lelek,
  El kell innen, bánat menni!
  Nem akarok, koldus lenni!
  Itt nincs számomra más!
  Lopás, csalás, meg, uzsorás!
  Nem adnak bért, házfedelet
  Hová hajtom, buta fejemet!
  Eltűrőm még, miért, meddig?
  Ez az ami, el keserít!
  Meddig még, a türelem
  Aljas banda, teszi velem,
  Költészet napján, emlékezzünk rá!

 5. Orr Bán

  Az öntelt, büszke majom.
  Tetszik magának nagyon!
  Számára szent, és igaz!
  Maga szarta spanyol viasz!
  Ragaszt jövőt a mához,
  Adófizetőt hatalmához!
  Új ostoba szavazókat,
  Aki hatalomhoz juttat!
  A jövőd romák kezében,
  Mint lompos vesszejében!
  Fuss, Causescunál idejében.
  Leszedik a helikoptered.
  Ha farkad örömmel vered!
  Ha nem pucolsz, elpucolnak!
  Új zsidók meg puccsolnak!
  Jön “a megmentés tanácsa”!
  Húzz el, időben a picsába!
  2019. 02. 11.

  Őszi földön, lehullott dió
  Ősi földön, mindenütt zsidó!
  Szamárlétrán, lopótök,
  Valamit néha néked is lök!
  Sovány vagy. És aszott,
  Veled jól kibasuott
  A behurcolt szapora
  Magyar élet, már soha
  Nem lesz neked élhető
  Anyafölded se éltető!
  Rajtad aranka gyom!
  Elszív, és agyon nyom!

 6. azért szánakoztam a napi politika kurjongató hősein, s mosolyogtam a fontosságot, melyet magoknak tulajdonítottak: tudtam, hogy az ő fényes tetteik nem egyéb, mint homokra rajzolt kép, melyet a bekövetkező viharnak első lehelete elsöpör: Tudtam, hogy ők nem azon nagy színészek, kik a világ színpadán az ujjá születés óriási drámáját eljátsszák., Hanem csak dekorátorok és statiszták, kik a függönyöket aggatják, s a színpadra székeket és asztalokat hordanak. Petőfi: Napló beírás: 1848. Márc. 17.
  De a legszomorúbb az, hogy nincs olyan gyalázatos ügy melynek pártfogói, apostolai ne támadnának. Aki az igazság mellett szót emel, arra e megvetendő hamis próféták elég szemtelenek azt kiáltani, hogy a zsidók, által meg van vesztegetve. A nyomorúk! Nem tudják vagy nem, akarják azt hinni, hogy Ő nálok becsületesebb emberek is vannak, kik nem a szennyes önérdek rabszolgái, hanem a tiszta igazság és humanizmus barátai. 1848. Márc.20.
  De a legszebb az, hogy a népet, melynek ők a képviselői, oly éretlennek, butának tartják. Végső argumentumok mindenre az, hogy, hja, a nép még ilyen olyan éretlen. Köszönd meg ezt képviselőidnek, nép. Én megvallom, egészen másformának ismerem a népet, s éretlenségének legföljebb egy példáját tudom, azt, hogy ilyen képviselőket választott.
  „Az új képviselőházban, csupa ismeretes arcot látni! Szomorú, szomorú. És pedig így lesz, ha a nemzet minél előbb föl nem serken, s ki nem ragadja kormánya és képviselői kezéből azon hatalmat, melyet nekik jó hiszemüen átadott, s mellyel azok részint nem tudnak élni, részint rútul visszaélnek. 1848. 08. 11.PETŐFI naplójából!

  „Magyarország majd minden hatalmas embere, alig néhányat kivéve, új ember, akik gazdagságukat és hatalmukat házasságok révén, vagy rablással, fosztogatással szerezték, vagy azzal, hogy többször álltak át egyik királytól a másik királyhoz.
  Ha ezt figyelembe vesszük, nem lehet csodálni, hogy az ilyenek az új dolgokat szeretik, és semmitől sem idegenkednek jobban, mint az igazságos becsületes, keresztény élettől. Csak akkor lehetne rászorítani őket, ha a király felébük kerekedik. S éppen ez az, amit meg akarnak akadályozni. Ezért nem kívánják, hogy béke legyen”
  — Frageppán Ferenc 1540!

 7. AZ ÚJ VILÁGREND ÉSZVESZTŐ MÓDON ÉPÜL‼️‼️‼️😭✅
  Már Te következel! A NÉPIRTÁS FOLYAMATOS!
  NETANJAHU LÁNCOS KUTYÁJÁNAK (GYŐRI GÁBOR alias ORBÁN VIKTOR) “CSALÁDBARÁT” (VAJON MELYIK NÉP CSALÁDJAINAK?!) MAGYARORSZÁGA 2019-ben‼️‼️‼️👿💩✅
  A BÍRÓSÁGOKON 97%-os AZ ELUTASÍTÁS!!!
  A VELEJÉIG ROTHADT KÖZJEGYZŐMAFFIÁVAL KARÖLTVE RABOLJA ÉS SEMMIZI KI A BRFK (ISTENTELEN DROIDJAIVAL!) A MAGYAR EMBEREKET!!!
  NINCS MESE: “DEVIZAHITELEK” = IZRAELI NÉPESSÉGCSERE!!!
  MAGYAROK INGATLAN ELTULAJDONLÁSI PROGRAMJA ÉS NÁCI KISAJÁTÍTÁS, …HOGY IDEGEN ÉLŐSKÖDŐK TÖMEGEIT OLTSÁK A MAGYAR NEMZETTESTBE!!!
  GIGÁSZI BOTRÁNY VAN KÉSZÜLŐBEN!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.