2018 október 23., kedd
Kép: hvg.hu

Akkor most Botka, vagy vodka?

Share

Amondó vagyok, válasszuk az utóbbit. Mert csak választás kérdése, nem egyéb. Ma lemondtam az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről – írta Botka László. Az ellenzéki politikus tájékoztatása szerint döntéséről értesítette pártja vezetőit, és azokat a szövetségeseit is, akik már eddig felsorakoztak mellé a kormányváltó szövetségbe. Ma délelőtt Szegeden személyesen is bejelentette lemondását a miniszterelnök-jelölt. Szeged városáért kívánok a jövőben dolgozni – üzente búcsúzásként, majd otthagyta a sajtó munkatársait, s egyetlen kérdésre sem válaszolva ment vissza kísérőjével a városháza épületébe – Callidus írása.

Csak elegánsan Lacikám, csak elegánsan! Hogy is másképp?

Botka László visszalépését azzal indokolta, hibázott, mert nem gondolta, hogy a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csupán annyi, hogy néhány ellenzéki helyet szerezzenek az „Orbán-rezsim” parlamenti padsoraiban. Hozzátette: azt sem tudta, hogy a „politikai maffia” mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, és alulértékelte a „Fidesz aljasságát” is.

Üngyüm-büngyöm, kicsi rózsám, úgy sajnállak, hogy épp most érintett meg téged ez a politikai fertő! Hány éve is vagy Szeged polgármestere? Mióta is garázdálkodsz a közéletben, aránytalan összegeket bezsebelve? És persze nyilván a Fidesz a felelős azért, mert ti képtelenek vagytok az együttműködésre! Ki más?

Botka László közölte: a felelősséget ugyanakkor vállalja, ezért mond le „az ellenzék győzelemre vezetésének tervéről”, a miniszterelnök-jelöltségről.

Vállalod a felelősséget? Milyen felelősséget? Mivel számolsz el? Rolexekkel, Szeviéppel, meg dzsipekkel? Nyomjad Laci, csak nyomjad, hátha beveszi még valaki.

A politikus gondolatait úgy zárta: „hiszek a változást akaró milliókban. Nekem nem sikerült győzelemig vezetnem őket, nem sikerült elérnem az ellenzéki összefogást, pedig továbbra is abban hiszek. De ha másnak sikerülne, beállok mellé”. Hozzátette: addig is őrzi városát, Szegedet, „a szabadság és az igazságosság szigeteként”.

Ó, valóban? Változást akaró milliók? Azokról beszélsz, akik notóriusan nem szavaznak, mert csak, de te besorolod őket magad mögé, mert szerinted nyilván rád szavaznának, ha…

Laci, akkor szavazzanak rád! Egyetlenegy dolgod lett volna: összefogni ez a hiteltelen, korrupt és abszurd társaságot és valamiféle vállalható arcot kölcsönözni nekik. De sajnos ezt az egy feladatot sem sikerült végrehajtanod. Tudod, drága barátom, van az a mondás, hogy aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha meg akarják baszni. Élvezned kellene Fletó csókját, ugyanis egyetlen ismeretlen tényező sem volt az egyenletben.

Azzal meg ne törődj, velünk mi lesz! Még egy vodka, és máris új a karcolat.

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Callidus

Politikai, közéleti, olykor irodalmi szövegeim csokorba szedésével kívánom a kedves Olvasót töprengésre késztetni. Vagy dühöngésre. Vagy csak józan gondolataik számbavételére, mely tevékenység némelyeket talán tettekre sarkall, míg másokat bölcs hallgatásra. Meglátjuk.
Share

Esetleg más?

Lélek Sándorné: Adjon az Isten áldott vasárnapot mindenkinek!

“Embertelen lelkivilág volt, amibe minket belekényszeríttettek, amikor magunk se tudtuk, hogy most már emberek vagyunk, …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Most egy pár napig még Botka lesz a téma, de majd elfelejti mindenki, s kezdődhet minden előlrő, talán most a fetó következik, majd azt is átvészeljük, kibekkeljük. Annyi baj legyen! Mi választók mindent kibírunk. Most jön majd a konzultáció, az is ad egy két napot, aztán jöhet a tavaszi választások ideje. Erre ezért egy kicsit jobban oda kell figyelni, nem csak úgy hebehurgyán belefogni. Azt egy kissé komolyan kell venni, mert sikerülnie kell! HAJRÁ MAGYAROK!

  2. Dékány Ilona

    Egy kissé drasztikusra sikeredett a Callidus írás , de most belefért ! Egy bizonyos , hogy ha a szegediek nem tanultak ebből a vitustáncból , akkor semmiből sem fognak . Botka vagy votka Szegeden sem érne el jobb eredményt , ha végre észhez térnének ott az emberek ! Szeged nem kommunista város . Ma már nem az ! Ha végre látnák a csúfos történések elkövetőjét úgy , ahogy most bemutatkozott , talán szégyellnék is , hogy ilyen sokáig hagyták a posztján !ÉBREDJETEK SZEGEDIEK , AMÍG NEM KÉSŐ!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.