2019 március 25., hétfő
Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum - Forrás: evangelikus.hu

Állami szociális intézmények fenntartását vették át az evangélikusok

Share

Átvették több, korábban állami működtetésű szociális intézmény fenntartását az evangélikusok január 1-jétől, ezzel ezerrel nőtt a helyek száma intézményeikben – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház.

Az egyház olyan területeken működő intézmények fenntartását vállalta, ahol erős gyülekezeti háttérrel rendelkeznek – írták a közleményben.

Az egyház eddig is több mint negyven – idősek, fogyatékossággal élők gondozására szakosodott – intézményt működtetett szerte az országban. Ezekhez csatlakozott most a dunakeszi Életfa Rehabilitációs Intézet, a pszichiátriai betegek ágfalvai otthona és a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum.

Emellett a Tolna megyében eddig a DÁM Önkormányzati Társulás által működtetett intézmény Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálatként folytatja munkáját, valamint az Ótemplomi Szeretetszolgálat telephelyeként működik tovább a korábban a Körös-szögi Kistérségi Társulás által fenntartott Csabacsüdi Idősek Otthona.

“Az átvett intézmények saját, korábbi célkitűzéseit teljes mértékben elfogadva feladatunknak érezzük, hogy lakóink környezetükkel megelégedve, ahhoz jól alkalmazkodva: hozzátartozóikkal, gyermekeikkel, rokonokkal, barátokkal a kapcsolatot fenntartva éljenek. Láthatóan és érezhetően evangélikus légkörben, szeretetben, a megszokott kimagasló szakmaisággal kívánjuk folytatni az új intézmények lakóinak gondozását” – idézték Krámer Györgyöt, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodaigazgatóját.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.