2018 március 21., szerda
Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum - Forrás: evangelikus.hu

Állami szociális intézmények fenntartását vették át az evangélikusok

Share

Átvették több, korábban állami működtetésű szociális intézmény fenntartását az evangélikusok január 1-jétől, ezzel ezerrel nőtt a helyek száma intézményeikben – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház.

Az egyház olyan területeken működő intézmények fenntartását vállalta, ahol erős gyülekezeti háttérrel rendelkeznek – írták a közleményben.

Az egyház eddig is több mint negyven – idősek, fogyatékossággal élők gondozására szakosodott – intézményt működtetett szerte az országban. Ezekhez csatlakozott most a dunakeszi Életfa Rehabilitációs Intézet, a pszichiátriai betegek ágfalvai otthona és a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum.

Emellett a Tolna megyében eddig a DÁM Önkormányzati Társulás által működtetett intézmény Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálatként folytatja munkáját, valamint az Ótemplomi Szeretetszolgálat telephelyeként működik tovább a korábban a Körös-szögi Kistérségi Társulás által fenntartott Csabacsüdi Idősek Otthona.

“Az átvett intézmények saját, korábbi célkitűzéseit teljes mértékben elfogadva feladatunknak érezzük, hogy lakóink környezetükkel megelégedve, ahhoz jól alkalmazkodva: hozzátartozóikkal, gyermekeikkel, rokonokkal, barátokkal a kapcsolatot fenntartva éljenek. Láthatóan és érezhetően evangélikus légkörben, szeretetben, a megszokott kimagasló szakmaisággal kívánjuk folytatni az új intézmények lakóinak gondozását” – idézték Krámer Györgyöt, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodaigazgatóját.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke ünnepi beszédet mond a Szabadkai Népszínház Jadrán színpadán az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján, 2014. október 23-án. MTI Fotó: Molnár Edvárd

Pásztor István: van mire büszkének lennünk

Ha a mai Európa politikusai, döntéshozói ismernék a magyar történelmet, óvatosabban, körültekintőbben fogalmaznának, amikor rólunk, …

Egy hozzászólás van

  1. göre gábor biró úr

    Mi a különbség? Kádárék a kommunista pártokat, Orbánék a papi hazudozókak támogatják?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.