2021 április 16., péntek

Álommunka talál gazdára Az írás forradalma rendezvénysorozaton, az Allee-ban

Share

Kezdetben a plázákra az értelmetlen fogyasztás bálvány-templomaként gondoltunk. Mára az üzemeltetők, úgy látszik, rájöttek: ahhoz, hogy tartsák a versenyt, másféle habitusú embereket is meg kell szólítaniuk. A bevásárlóközpontok egyfajta közösségi térré fejlődtek az utóbbi időben. Az Újbuda-központban , a hajdani Skála Áruház helyére épült Allee Centerben szeptember 14-től október 14-ig  zajlik az Írás Forradalma.

Ha ez így áll, akkor írjuk le, mi is ez! Elsősorban ismeretterjesztő kiállítás az írás történetéről. Sajnos ez nem igazán tárgyiasult, de nyilván úgy rendkívül költséges lett volna. Ehelyett gigantikus, könyvet formázó táblák vezetik le a kommunikáció maradandó változatának fejlődését az őskori barlangrajzoktól a latin betűs írásbeliségig. Megtudhatjuk azt is, mi a frász az a hírnökbot.

Az egyik sarokban – legközelebb szeptember 21-én 15 és 20 óra között – fiatal hölgyek avatnak be minket például a székely rovásírás rejtelmeibe. Ugyanitt írásképünk elemzése leplezhet le minket.

fotó: Villax Richárd / Fesztikorkep.com

Szeptember 29.-én kedvenc bloggereinkkel, október 6.-án pedig vloggerekkel (video-bloggerekkel) találkozhatunk, mindkét nap délután négy órai kezdettel. E beszélgetéseket maga Hajós András vezeti.

A programot különféle nyereményjátékok színesítik: tízezer forint Allee-beli költés esetén akár New York-i utazás boldog részesei lehetünk.

Mielőtt még az átlátszó üzleti szellemiség vádja érhetné a szervezőket: irodalmi jellegű pályázat is szerepel a repertoárban. Ez egy blogger-verseny, amelyben tárgynyeremények is gazdára lelnek ugyan, de a fődíj egy álommunka: egy évig lehetünk az Allee bloggerei!

fotó: Villax Richárd / Fesztikorkep.com

Részletekért böngésszük az allee.hu oldal megfelelő menüpontját!

Szerző és fotók: Villax Richárd / Fesztikorkep.com

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Bori Zsuzsanna

hh hkjk lkjl lk él é

Legfrissebb bejegyzések Bori Zsuzsanna (összes bejegyzés)

Share

Esetleg más?

Új bázist építünk – Miskolc

“…A számunkra ideális 10 méter helyett, nekünk több, mint 100 métert kell megtennünk riasztás esetén, …

2 hozzászólás

 1. „írók, politikusok, mindenfajta újságok riporterei, röviden irodalmi ügynökök úgy a szocialista mozgalomban, a fenekük pedig a német sajtón ül. Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez.” Ez az egész zsidó világ, Michael Bakunyin.
  Liszt Ferenc, 1811-1886, (már, vagy még? Tudta!) Die Israeliten A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul.”

  „Birtokba vették a szépirodalom és az újságírás terét. Mint sáskasereg rohanták meg a sajtót, hatalmukba kerítették az időszaki iratokat, magukhoz ragadták a gondolatok vezérlését, s meg fészkelni látszották magukat a közvélemény-árulásban.

 2. „Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső
  “Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod.” Voltaire
  A zsidó nem más, mint egy barbarisztikus, és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire

  “ha komolyan vesszük a véleményszabadságot, akkor olyan embereknek is lehetőséget kell adni, akik értékrendjével és nézeteivel nem értünk egyet, vagy veszélyesnek tartjuk gondolataikat”.
  A “pesti srácok, és a Századvég” cimű, hazudozó, hülyitő banda is beállt a sorba!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.