2020 október 26., hétfő
Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese (MTI/Koszticsák Szilárd)

Alternatív vizsgálóbizottságot alakított az ellenzék

Share

Az MSZP, az LMP és a Jobbik alternatív vizsgálóbizottságot hozott létre az Elios-ügyben – közölték Budapesten a pártok képviselői.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője azzal indokolta a kezdeményezést, hogy szerinte a nyomozó hatóságok a „fülük botját sem mozdítják”, a nyilvánosság pedig egy közös ellenzéki fellépés igényét fogalmazta meg. Mint mondta, azért ezt a formát választották, mert parlamenti képviselőként a törvény erejénél fogva választ kell kapniuk a hivataloktól és a hatóságoktól.

Közölte azt is, hogy az árnyékbizottságba más parlamenti pártok tagjait és független képviselőket is várnak. A testületet felváltva vezetik; Budapesten meghallgatásokat, vidéken kihelyezett tényfeltáró üléseket tartanak a következő hetekben – mondta Harangozó Tamás, aki szerint az MSZP önkormányzati képviselői által megszerzett szolnoki és kalocsai dokumentumok igazolják az OLAF-jelentésében megfogalmazódott gyanút a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalásról.

A cél az információgyűjtés

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az alternatív bizottság céljaként fogalmazta meg, hogy információkat gyűjtsenek. Szerinte már akkor is megérte létrehozni a testületet, ha kiderül, ki adta meg az Elios igazgatójának számát Horváth István volt szekszárdi polgármesternek, és honnan tudtak egy olyan projektről, amit még ki sem írt az unió. Megjegyezte azt is, a hódmezővásárhelyi közvilágítási szerződés nem kivétel volt, hanem maga a szabály, szakmányban végezték a közbeszerzések manipulációját.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője azt emelte ki: a miniszterelnök és családja korrupció gyanújába keveredett, minden normális országban egy ilyen után le kellene mondania. A bizottság megpróbálja feltárni, hogy a kormányfő veje milyen csalássorozatot követett el a cégein keresztül – fogalmazta meg az ellenzéki képviselő.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    De nagyon szeretné ez a három alakulat besározva látni a miniszterelnököt és családját !
    A saját “kis ” ügyeiket persze tagadják , pedig náluk már kimutatott tény , hogy adócsalás , meg korrupció történt . Ugye a plakátügy , és az M4 , az mellékes számukra ?
    Szerintem csak kutakodjanak , derüljön fény mindenre ! Orbán Viktor megmondta több ízben , hogy egyenlő mércével kell mérni . Ha a veje bármiben vétett , nem fogja kimenteni . Ez biztos !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.