2021 március 4., csütörtök
Forrás: micidial.it

Ambrus Csaba: Éljen a bíróságok függetlensége!

Share

Vadvér Ignác rettegésben tartotta a vidéket. A környéken lakók csak akkor szabadultak meg tőle, amikor bilincsbe verték a szervek, miután hidegvérrel elvágta egy tizennyolc éves fiú torkát, aki állítólag úgy nézett a barátnőjére, ahogy szerinte nem kellett volna. Ignác azzal védekezett a bíróságon, hogy „az én csajom, csak az enyém”. És „mit lehet ezen nem érteni?”

Első nekifutásra életfogytiglan jutott neki, amiből később harminc év lett, aztán huszonhét, mert a háttér, a körülmények, végül addig osztottak-szoroztak a „békebírák” és a „játékmesterek”, míg el nem vesztek az évek és a számok tengerében – mint Gyurcsány az általános iskolai matek viharában –, aminek végkifejleteként a gyorsan múló évek visszasodorták barátunkat a saját szülővárosába. Erre mondaná Scully ügynök, hogy az igazság mindig odaát van.

A szokásos lemez, jó magaviselet, biztos családi háttér, tanult, dolgozott, mint minden tisztességes állampolgár. Amúgy tényleg le a kalappal az igazságszolgáltatás előtt, hiszen már megint a maximumot sikerült kihozni ebből a helyzetből és főleg az emberből. Mert egy börtönben szerzett diploma nehogy már ne érne annyit, mint két nem bizonyított rablás és egy gégemetszés. Különben is, a „kisköcsög” áldozat csak magának köszönheti, hiszen némi jó modor a részéről valószínűleg elég is lett volna az ominózus incidens elkerüléséhez. Legyen már vége annak a világnak, amelyben minden jött-ment úri ficsúr csak úgy legelteti a szemeit mások barátnőjén. Nem véletlenül kérték a tévéseket az oroszországi világbajnokságon, hogy csak korlátozottan terjesszék a szép lányok mosolyát, mert ez egyrészt sértő a csúnyákra nézve, másrészt azok a nők jó eséllyel valakinek a csajai, vagy a feleségei is lehetnek, mint Vadvér Ignác barátnője.

Ettől függetlenül Ignác jogosnak találta a rászabott büntetést, mert önbíráskodást hajtott végre, például a diszkriminációs világszervezetek helyett döntött és ítélkezett, ez pedig akkor sem helyes, ha tényleg ölni tudna az ember, amikor hímsoviniszta tizenévesek perverz pillantásokkal alázzák a női nemet.

A környék lakói nem gondolták volna, hogy ilyen gyorsan viszontlátják Ignácot. Szerintük ebben az ütemben nemhogy a bűnözőt nem lehet jó útra téríteni, hanem még a becsületes polgárt is elgondolkodtatja, hogy talán érdemes egyszer az életben kockáztatni, mintsem futni ugyanazokat a köröket a nyugdíjig. A kisebbik Lovász fiúnak például eddig meg se fordult a fejében, hogy kezdeni kellene valamit a kellemetlen szomszéd nénivel, de Ignác esete szöget ütött a fejébe. Ki is számolta, hogy harminckét évesen szabadulna – vagyis előtte lesz még az egész élet –, ha most azonnal orvosolja az ügyet. Ráadásul ez a pesszimistább forgatókönyv, mert mi van, ha el se kapják? „Colomboékat” annyira nem nehéz zavarba hozni, ezt a Lovász gyerek rövid, de gazdag előélete is alátámasztotta. Persze ha lebukna, akkor sincs baj, a bíróságon ma már rengeteg lehetőség merülhet fel, induljunk ki csak abból, hogy a bűnöző is ember, vannak neki szép számban jogai.

A rács mögött néha többre viszi az ember, mint szabadon. Mostanában minden elítélt mintapolgárként hagyja el a fegyházat. Lediplomáznak, hivatalos papír garantálja a jó magaviseletüket, és legalább három jogi szervezet közül választhatnak, hogy melyikük képviselje őket a strasbourgi bíróságon a nem megfelelő börtönkörülmények miatt indított perben.

Vadvér Ignác élete egyik legjobb poénját hallotta, amikor a rendőrség szóvivője bejelentette a tévében, hogy a bűnözés folyamatosan csökken az országban. Ignác tudta a legjobban, hogy például a megfélemlített kocsmárosok és a szórakozóhelyek tulajdonosai nem jelennek meg a statisztikai adatokban. Igen, ez a helyes út. Elhatározta, hogy folytatja a bátyja által elkezdett párhuzamos adminisztráció kiépítését, mert a védőpénzeknél nincs manapság biztosabb kereseti lehetőség.

„Csonttörő” Jocó felpattant a motorbiciklire és megpróbált köddé válni. Évike azonban útját állta, de a majdnem kétszáz kilós vasszerkezet másodpercek alatt maga alá gyűrte a vékony női testet, amitől Jocó nagyon megijedhetett, mert végül gyalogosan menekült el a helyszínről.

Évike, immáron angyali minőségében nézhette végig a Mennyből a tárgyalást, és a végén már szinte örült, hogy nem maradt életben. Ugye a gyilkosság alapból kizárva, mert mit képzelt ez a hülye szőke, hogy majd a negyvenkilós testével megállíthat egy ilyen vasjárgányt? Lopás? Szó se róla. Talán lopási kísérlet, mert a kétkerekű végül ottmaradt az aszfalton. Íme a férfi, aki előtt felcsillan az alkalom, a tiltott gyümölcs varázsa, de a történtek hatására a lelkiismerete nem viszi rá a lopásra, végül üres kézzel távozik a helyszínről. Az, hogy nem hívott mentőt a nőhöz, érthető, hiszen sokkot kapott. Ettől még most is szenved, és ez a tartóssá vált pszichés zavar még a tárgyaláson is hozhat valamicskét a konyhára.

Jogos a kérdés, hogy ahol ilyenek történnek, ott miért nem tesz semmit a kormány. Valószínűleg azért nem, mert amikor tenni akart, akkor az összes ellenzéki politikus és jogvédő szervezet körbejárta fájdalmában a naprendszert, hogy itt micsoda veszély fenyegeti a bíróságok függetlenségét. Hát tessék, hölgyeim és uraim, íme, egy terület, ahova a Fidesz még nyolc év után se tette be a koszos lábát. Éljen a bíróságok függetlensége!

A pórnép pedig kussoljon, mert nincs jogi rálátása a dolgokra, hagyni kell a szakembereket dolgozni. A józan ész, a logika itt nem szempont, ennél fontosabb a rossz útra térők társadalmi integrációja. Aki bosszúra vágyik és a fogat-fogért-féle elavult népi bölcsességekben hisz, az tegye át a székhelyét valamelyik banánköztársaságba. Inkább örülne mindenki, hogy miközben a kormány csak egész nap migránsozik, addig itt valaki a háttérben demokráciát épít, és a nehéz idők ellenére szolgálja az igazságot.

Szerencsére ezek csak kitalált történetek, hiszen a valóságban ilyen nem történhet meg. Gondolom, a kedves olvasó sem hallott hasonló esetekről. Ha mégis, akkor erre való a fellebbezés, esetleg egy új per elindítása, nem beszélve a nemzetközi jogvédelem kiapadhatatlan eszköztáráról. Elvégre nincs annál szebb háború, mint amikor az igazságért küzdesz. Ha a gyermeked rosszkor volt rossz helyen, más dolgod már úgysincs, a jövőjéért nem kell többé harcolnod, azóta nem, mióta kikísérted őt a temetőbe. Vigasztald magad azzal, hogy adófizetőként Te magad is hozzájárulsz a gyermeked gyilkosának társadalmi integrációjához. Ha pedig nem tetszik a leosztás, kérd meg a Stohl Bucit, segítsen neked könyvet írni a gyászról, a megbánásról, hiszen ő tudja a legjobban, hogy az élet egy nagy színpad, tele bohócokkal, komédiásokkal, és egy rakás alkotói függetlenséget hazudó cinikus rendezővel.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

4 hozzászólás

 1. “A pórnép pedig kussoljon, mert nincs jogi rálátása a dolgokra, hagyni kell a szakembereket dolgozni.”
  Márpedig ez azt fogja hozni,amit nagyon nem szeretnének a “szakemberek”,hogy helyi szinten első kézből fogják megoldani a “problémákat”,a “szakemberek” kizárásával.
  Ha az állam nem tud megvédeni,mint tisztességes adófizetőt ezektől,akkor marad az ÖNVÉDELEM! Gondolom,azért sem szorgalmazták a liberálisok,hogy maradjon a sorkötelesség. Hiszen így nem hogy fegyelmet,hanem fegyverismeretet sem szerezhet az állampolgár. Márpedig 1956-ban láthatták is a kárvallott szovjetek és csicskásaik,hogy csak ért a képzés valamit.

 2. 2018. 08. 08-án 08.óra 08 perckor: MAGYAR NEMZETGYŰLÉS A HŐSÖK TERÉN!
  Idegeneknek nem akarod odaadni a hazád, házad, otthonod? Akkor ott vagy!
  Nem akarod, hogy a házadba hazátlan telepeseket telepítsenek? Akkor ott vagy!
  Eleged van a rabszolgaságból? Akkor ott vagy!
  Eleged van a kizsákmányolásból? Akkor ott vagy!
  Eleged van a bankárkormányból? Akkor ott vagy!
  Eleged van az öncélú burzsoázia törvénytelenségeiből? Akkor ott vagy!
  Emberi jogaidat érvényesíteni akarod? Akkor ott vagy!
  Vissza akarod kapni ellopott életedet? Akkor ott vagy!
  Nem akarsz HAZÁNKBAN se ó és se új migráns telepest? Akkor ott vagy!
  Nem akarsz kivándorolni uzsorás elnyomóink miatt? Akkor ott vagy!
  Tisztességes munkáért európai béreket akarsz? Akkor ott vagy!
  Ott a helyed Neked is ha eleged van abból, hogy vadidegen régi-új honfoglalók és kollaboráns hazaárulók lopják el Jó Istenünk hagyatékát!
  JUSSUNK EL EGYÜTT KÖZÖSEN A CÉLIG!
  MEGOSZTÓ PÁRTOK NÉLKÜL!
  Minden magyar embernek egyetlen közös célja egy valóban magyar Magyarországért; – csakis az ALKOTMÁNYOZÓ NEMZETGYŰLÉS lehet!
  MUTASD MEG A GYERMEKEIDNEK , hogy mi MAGOK VAGYUNK; – mert MAGYAROK vagyunk!
  https://www.google.com/search?q=h%C5%91s%C3%B6k+tere+hajnalban&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiGz6Tems7cAhULzqQKHYSQA8gQ_AUICigB&biw=1280&bih=885#imgrc=35NFcoT_G7gEpM:

 3. A derék “bodzatermelő és értékesítő” vadvérignác éppen szabadult. Hátha le lehet majd ismét szúrni egy Marian Kozmát.

 4. A derék “bodzatermelő és értékesítő” vadvérignác éppen szabadult. Hátha le lehet majd ismét szúrni egy Marian Kozmát.
  Ezt állítólag már kétszer megírtam. Amitől hülyének nézem a rendszerüket,hogy LÁTSZÓLAG egyetlen egyszer sem ment át a hozzászólásom. Biztosan bennem van a hiba. Arról már csak suttogva értekeznék,hogy eddig ismervén az IP és egyéb címeimet,NEM KÉRTEK hozzászólásonként újabb név és emilcímet.
  Talán így jöhetett létre az az apró kis málőr,hogy állítólag kétszer ugyanazt írtam. Persze,lehet,hogy megbabonázott az előttem író izé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.