2021 március 4., csütörtök
Forrás: eurokeks.com

Ambrus Csaba: Szárazföldi vízimentők és egyéb uniós csodák

Share

Ahol az igazság fáj, ott a hazugság maga a vény nélkül kapható fájdalomcsillapító. A brüsszeli csúcstalálkozón megtörtént ugyan a csoda, de az ebek azért kutyák maradnak, a varjak pedig varjak, tehát jobb, ha vigyázunk, mert a békából soha nem lesz rúdtáncos, hiába a cicanacis vonaglás, legfeljebb Macron mikró gender-buliján lehetne belőle demokratikusan megválasztott bálkirálynő.

Alig ért véget a gruppen-partik előjátéknak is beillő párizsi mini-diszkó – ahol egyébként sikerült egy tucatnyi embernek mind a negyvenhétezer-hatszáz nemet megtestesíteni –, monsieur Macron máris Brüsszelben találta magát, s immár bokától-talpig úriemberként flegmázhatott bele a saját levesébe. Továbbá azt találta nyilatkozni a csúcstalálkozó után, hogy a zárójelentésben tükröződik a francia álláspont, amely a külső határok védelmét, az unión kívüli műveleteket, és az európai szolidaritást hangsúlyozza.

Igen, jól érti a kedves olvasó, a „külső határok védelme”, mint francia álláspont. Ez így rendben is volna, ha ez a jól öltözött liberális élőlény eddig nem pont ennek az ellenkezőjével haknizta volna körbe a világot. Szolidaritás, kvótarendszer, határok nélküli nyílt társadalom, multikulti, pfuj V4-ek, pfuj olasz parti őrség, hajrá civilszervezetek, legyünk humánusak, anyád!

Itt valami bűzlik. Erősebb halszagot áraszt magából a horgász, mint a tűző napon felejtett keszeg. Mert ha a liberális francia álláspont szerint „unión kívüli műveletekkel” kell távol tartani Európától a bevándorlókat, akkor ezek szerint a politikai ellenfélként százszor kiosztott illiberális Orbán, végig migránspárti lehetett, és az ő döntésképtelensége vezetett a jelenlegi tarthatatlan helyzethez.

Olyan ez, mint amikor a mi drágalátos ellenzéki mákvirágjaink teli torokból kerítéseznek, hogy ez nem kell, nem jó, embertelen, Botka pedig nem is azt nyilatkozta a német sajtónak, amit egyébként más MSZP-sek is nyilatkoztak Brüsszelben – valószínűleg rosszul fordították németről németre, aztán magyarról magyarra –, de kikérjük magunknak, lehetőleg a sör mellé, mint Burány, hogy hazaárulók lennénk, ugyan, ez csacsiság! A Fidesz pedig ne hazudjon, hogy Niedermüller Péter migránspárti, ez akkor sincs így, amikor emberünk éppen kiáll a kvótarendszer mellett, nem kérem, pusztán arról lehet szó, hogy ennek a délceg liberális szellemóriásnak kicsit talán elege lett a magyarokból, amit mindannyian megértünk, hiszen egész eddigi életében szinte csak magyarok vették őt körül. Állítólag a lisztérzékenységre is nagyobb a hajlam, amennyiben a javasoltnál több péksüteménnyel ülünk a plazma elé Szulejmánt nézni.

Az Uniós csúcson látszólag mindenkinek más esett le. Sebastian Kurz osztrák kancellár például azt kívánta kiemelni, hogy a zárónyilatkozat szerint Görögország és Olaszország zárt menedékközpontokat hozhat létre saját országuk területén, ha szükségesnek tartják.

Micsoda? „Zárt menekültközpontok”, mint európai megoldás? Na, elmentek ti a… Erről jut eszembe, anyátok jól van? Nem azért, de másfél-két éve még az összes szárazföldet koptató libsi buzgómócsingnak attól habzott a szája, hogy nézzétek már mit művel a magyar kormány, nem hagyja az ideérkező menekülteket az ország területén kedvük szerint bóklászni, amíg el nem bírálják a kérelmüket! És x órát kell szegényeknek zárt területen eltölteniük, ami az emberjogi szervezetek szerint simán kimeríti a szabadságkorlátozás fogalmát. Most meg tessék, a zárt menedékközpontok lehetősége szó nélkül megadatik, bekerült a zárónyilatkozatba, az összes kétszínű, álszent nemzet- és Európa áruló aláírásával együtt. Nem lett volna egyszerűbb öt évvel ezelőtt igazat adni a magyar miniszterelnöknek, még mielőtt több százan oda nem vesztek a tengeren? Nem beszélve a nyugati nagyvárosokban elkövetett merényletek ártatlan áldozatairól. Hány tengerbe fulladt fiatal és megerőszakolt nő ér annyit, mint egy „igaza van”, vagy egy „bocsánat, tévedtünk”?

Egy másik ragyogó elme – Joseph Muscat máltai államfő – pedig azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy az uniós tanács döntése szerint a Földközi-tengeren mentési feladatokat végző civil szervezetek hajóinak tiszteletben kell tartaniuk a rájuk vonatkozó törvényeket és nem akadályozhatják a líbiai parti őrség munkáját.

Gyengébbek kedvéért, a máltai politikus éppen most ismerte el, hogy Brüsszel eddig nagyvonalúan szemet hunyt a Soros-szervezetek törvénytelen hajókázós tevékenységei felett. Ennek finomhangolásaként kénytelenek „mentési feladatokat végző” szervezetekként szólítani őket, ami nonszensz, hiszen én még olyan vízi mentésről nem hallottam, ahol a hajótöröttet az egyik szárazföldről kell átmenteni a másik szárazföldre – például Líbiából Olaszországba. De hát egy hivatalos nyilatkozatba mégse lehet beleírni, hogy a brüsszeli szocik és megvesztegetett cinkosaik eddig áldásukat adták az embercsempészek és a „civilszervezetek” nagyüzemi iparűzésére. Nyakunkon az európai parlamenti választás, így nem árt legalább a látszatát fenntartani annak, hogy a gender-elméletek és a muszlimok jövője mellett, egy kicsit azért az európai keresztények jövője is érdekli őket.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

2 hozzászólás

  1. HeroesNeverDie

    >> Hány tengerbe fulladt fiatal és megerőszakolt nő ér annyit, mint egy „igaza van”, vagy egy „bocsánat, tévedtünk”? << – kulcsmondat! Bravó 🙂

  2. Remek humorral megírt igazság! Így tovább Ambrus Csaba!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.