2019 október 16., szerda
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár gyerekekkel a Ringató Egyesület családi napján, a Családok éve programsorozat újabb állomásán a Millenáris Parkban 2018. május 26-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Amerikából dicsérik a magyar családpolitikát

Share

Az amerikai népességet és családügyeket vizsgáló intézet (Institute for Family Studies) egyik munkatársa, Lyman Stone szerint a magyar népesség- és családpolitika nemcsak a tekintetben egyedülálló, hogy adókedvezményeken és juttatásokon keresztül segíti a magyar családok számára a gyermekvállalást, hanem abban is, hogy mindezt kulturális értelemben is hangsúlyozza, napirenden tartja – írja a 888.hu.

A tanulmányból kiderül, hogy bár Magyarország születési rátája még azért elmarad a kívánatos aránytól, azonban a fegyelmezett és gondosan megtervezett kormányzati politika képes volt ezt a számot növelni. Magyarán az utóbbi években több gyermek született, és a kormány intézkedéseinek köszönhetően így jobban is élnek a családok.

A szerző szerint ez többek között annak is köszönhető, hogy a magyar családokra nagy mennyiségű pénzt fordít a kormány különböző adókedvezmények és családtámogatási juttatások formájában. Ugyanakkor kiemeli annak a fontosságát is, hogy a kézzel fogható, anyagi és jóléti segítségen kívül a kormány felelős kultúr- és népességpolitikát is képvisel, ami tovább mélyíti a családtervezés és a házasság koncepciójának fontosságát a társadalomban.”

Kiderül, hogy Stone megközelítőleg 2012-től datálja a magyar bébibummot, de hangsúlyozza, ennek a pozitív hullámnak a hatása igazán 2015-2016-tól kezdett el érződni. Elmondása szerint a számokból egyértelműen kiderül, hogy a magyar lányok az elmúlt évekhez képest nagyobb valószínűséggel mennek férjhez, ráadásul fiatalabb korban is, amely nagyobb kényelmet biztosít számukra a természetes gyermekvállaláshoz.”

A teljes cikk ITT olvasható.

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

MNM Málenkij Robot Emlékhely

#Muzej2019 – MNM Málenkij Robot Emlékhely

Aki a Hungária körúton a Rákóczi hídtól észak felé halad, nem tudja nem észrevenni ezt …

Egy hozzászólás van

  1. Azok a facebookosok , akik rendszeresen hiányolják a családalapításhoz szükséges feltételeket , akik legutóbb az államtitkárasszonyt aljas módon “bírálták” , vajon olvasták ezt a cikket ?
    Vagy ugyanúgy kigúnyolják , mint Orbán Viktort , miután az USA–ból kiemelkedő dícséretet kapott .
    Persze tudott , hogy az amerikai vezető napilap az eredményekről nem tájékoztatja olvasóit , csak szolíbes csárogásról számol be .
    Köszönjük meg ezért a Lyman Stone közleményét !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.