2019 április 23., kedd
Orbán Viktor miniszterelnök (b) katonai tiszteletadással fogadja Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt Budapesten, a Parlament előtti Kossuth téren 2017. július 18-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Amerikai magazin: kirívóan súlyos hiba antiszemitának bélyegezni Orbánt

Share

Kirívóan súlyos hiba antiszemitának bélyegezni Orbán Viktor magyar kormányfőt, hiszen Magyarország Izrael kevés barátainak egyike a nemzetközi diplomáciában – állapította meg cikkében a First Things című konzervatív, ökumenikus amerikai vallási magazin szerzője, David P. Goldman.

A csehekkel és az osztrákokkal együtt Magyarország is megvétózta az Európai Unió határozattervezetét, amely elítélte volna, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálembe helyezte át nagykövetségét – emlékeztetett Goldman. A magyar miniszterelnök emellett már húsz éve Benjámin Netanjahu izraeli kormány személyes jóbarátja – fűzte hozzá.

Orbán ajtaja nyitva áll a budapesti zsidó közösség vezetői előtt, és a város egyre vonzóbb az izraeli befektetők számára a jó infrastruktúra és az alacsony költségek miatt – mutatott rá a szerző. “Budapest azért biztonságos a zsidók számára, mert nagyon kevés muszlim migráns él ott” – vélekedett Goldman.

Az Orbánt antiszemitának minősítők általában a magyar kormányfő Soros György elleni kampányára hivatkoznak. Goldman, a First Things korábbi szerkesztője – jelenleg az Asia Times publicistája – szerint viszont a miniszterelnök stratégiájának semmi köze Soros zsidó gyökereihez, sokkal inkább arra utal, hogy Orbán Viktor ellenzi Soros György nyitott határokat támogató elképzelését és a magyar politikára gyakorolt jelentős befolyását.

“A magyar születésű multimilliárdos 600 millió dollárt (165 milliárd forintot) költött Magyarországon, ami GDP-arányosan nézve annyi, mintha 60 milliárd dollárt (16 500 milliárd forintot) fektetett volna be az Egyesült Államokban” – hívta fel a figyelmet Goldman. “Ha egy külföldön élő amerikai milliárdos ekkora összeget költött volna az Egyesült Államokban, számíthatnánk rá, hogy a politikusok kampányolnának ellene” – írta.

A New York-i székhelyű Institute on Religion and Public Life által publikált First Things cikkírója egyetért Éric Fournier budapesti francia nagykövettel, aki bizalmas diplomáciai jegyzékében a külföldi média képzelgésének nevezte Orbán Viktor zsidóellenességét. Fournier a franciaországi és németországi muszlimokat jelölte meg a valódi modern antiszemitizmus forrásaiként, és példaértékűnek nevezte azt, ahogyan Magyarország az illegális migrációt kezeli. Miközben a franciaországi muszlimok zsidóellenességét a közvélemény-kutatások is alátámasztják, a mintegy 100 ezres magyarországi zsidó közösség tagjai gondtalanul sétálhatnak a zsinagógába hagyományos viseletükben – mutatott rá.

A nyilatkozatáért visszahívott budapesti francia nagykövet csupán egy nyilvánvaló ténynek adott hangot bizalmas iratában. A puszta tény, hogy egy ilyen nyilatkozat elbocsátásra adott okot, rávilágít Macron álláspontjának abszurditására – zárja írását a szerző.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 27.: Múzeum tárgyak nélkül (Zsidó Kiválóságok Háza, Balatonfüred)

Az Aranyember szelleme kísért Balatonfüred utcáin, úgy kering, mint a szél… Néha felkapja a múltat, …

3 hozzászólás

  1. Antiszemita?? Nyakig van az ánuszukba bújva!

  2. Mi tudjuk , hogy hazugság , de nem árt , ha egy USA beli is megerősíti !

  3. Dávid Szaniszla

    Örvendetes dolog, hogy egy amerikai újságíró kiáll a mi kedvelt Miniszterelnökünk mellett. Igen Ő egy nagyszerű ember, s minden magyarnak örvendenie kell, hogy ilyen ember vezeti az országot.
    HAJRÁ ORBÁN VIKTOR!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.