2019 október 23., szerda
Az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülése 2018. június 28-án. (MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq)

Amnesty az EU-csúcsról: az uniós vezetők behódoltak az idegengyűlölő kormányoknak

Share

Élesen bírálta az EU-csúcs zárónyilatkozatát az Amnesty International. A Soros György által támogatott civil szervezet szerint az unió új migrációs terve veszélyes és önző.

Péntek hajnalban az EU 28 tagállamának állam- és kormányfője egységesen kiállt amellett, hogy a jövőben az unión belül és kívül új, ellenőrzött befogadóközpontokat kell létrehozni, ahonnan a gazdasági bevándorlókat visszatoloncolnák származási országaikba. Az Amnesty International viszont megint arról írt, hogy legális bevándorlóútvonalakra lenne szükség – hangzott el az M1 szombati déli híradójában.

Olaszországot csak képeslapon láthatják

Pénteken délután kötött ki a líbiai parti őrség migránsokat szállító hajója Tripoliban. A fedélzeten 345 bevándorló utazott, mindannyian a Földközi-tengeren át próbáltak Európába jutni. A fekete-afrikaiakat szállító, civilszervezetek által működtetett hajók és az embercsempész-csónakok már több mint egy hete nem köthetnek ki Olaszországban, az NGO-hajókat Spanyolország és Franciaország sem fogadja automatikusan.

Olaszország belügyminisztere pénteken egy rádióinterjúban bejelentette, hogy az olasz kikötők egész nyáron zárva maradnak a civil szervezetek hajói előtt. „Ezek az NGO-k csak képeslapon fogják látni Olaszországot” – fogalmazott Matteo Salvini, aki hozzátette: a hajók még üzemanyagot sem vehetnek fel az olasz kikötőkben.

Mindeközben az olasz belügyminisztérium közleményben üdvözölte a Brüsszelben zajló uniós csúcs eredményeit. Azt írták: Matteo Salvini elégedett a megállapodással.

Orbán: Sikerült megakadályozni a kötelező betelepítés tervét

A találkozót Orbán Viktor miniszterelnök győzelemként értékelte a közösségi oldalára péntek hajnalban feltöltött videóban. A kormányfő hangsúlyozta: a visegrádi országok kitartásának eredményeként sikerült megakadályozni a kötelező betelepítés tervét.

Péntek hajnalra egy minden tagállam által elfogadott egyezmény született, amely kimondja, hogy az illegális migrációt meg kell állítani és Európa külső határait meg kell védeni. A tagállamok megállapodtak abban, hogy az unión belül és kívül új, ellenőrzött befogadóközpontokat kell létrehozni, a gazdasági bevándorlókat innen toloncolnák vissza származási országaikba. Szakértők szerint azonban a megállapodás legfontosabb pontja az, hogy a menedékkérők befogadása nem kötelező, csakis önkéntes lehet – vagyis a tagállamok nemet mondtak a kvótákra.

Idegengyűlölő kormányokról ír az AI

Az EU új migrációs terve veszélyes és önző – így reagált az megállapodásra pénteken az Amnesty International brüsszeli központja. A Soros György alapítványai által is támogatott szervezet szerint az uniós vezetők behódoltak a szerintük idegengyűlölő kormányoknak, és messze kerültek a szolidaritástól és az emberi jogok tiszteletétől. Azt írták: a mostani megállapodás helyett biztonságos és legális bevándorlóútvonalakra lenne szükség.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

MNM Málenkij Robot Emlékhely

#Muzej2019 – MNM Málenkij Robot Emlékhely

Aki a Hungária körúton a Rákóczi hídtól észak felé halad, nem tudja nem észrevenni ezt …

2 hozzászólás

  1. Mi,NEM gyűlöljük az idegeneket. Vendégül látunk mindenkit,aki tisztességes úton,érvényes papírokkal,tisztességes szándékkal,pénzzel ellátva jön Hozzánk!
    Amelyik berúgja a kertkaput,és követelőzik,meg jogai vannak,annak bizony kívül tágasabb!

  2. Az A.I. brüsszeli központ megállapítása számunkra nem érvényes !
    A szombaton megrendezett záróünnepség is bizonyítja , hogy Budapest a békés —biztonságos fővárosok között szerepel !
    MARADJON IS MINDÍG ÍGY !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.