2018 december 11., kedd
Fotó: dpa

Apáti Bence: A fejlett nyugaton viszonylagos nyugalomban telt a szilveszter (?)

Share

Történtek elszigetelt molesztálások – jelentsen ez bármit is -, azonban a két évvel ezelőtti kölni “ficki-fickihez” képest, amikor is nagyjából 600 észak-afrikainak kinéző, migrációs háttérrel rendelkező elméleti fizikus és nőgyógyász körülbelül ezer alkalommal vizsgálta meg jó alaposan, hogy az őslakos germán hölgyek valóban komolyan gondolják-e ezt a “welcome refugees” nevű projektet, vagy csak a szájuk jár, nos ahhoz képest valóban viszonylagos nyugalomról beszélhetünk Merkel mutti rendkívül nyitott országában. A viszonylagos nyugalomhoz egyébiránt nem kellett sokat tenni, mindössze minden nagyvárosban ki kellett vezérelni pár ezer rohamrendőrt, akik pár millió eurónyi túlórapénzért, váltott műszakban vigyáztak arra 10-15 darab bátor német asszonyra, akik kimerészkedtek a nagyvárosok utcáira, mintegy megünnepelni az újév beköszöntét.

Helyesebben azt kell, hogy mondjam, hogy egyelőre ez a tényállás. Ennyit tudunk.

Aki ugyanis emlékszik a kölni esetet követő politikailag korrekt néma csöndre (a német média napokig nem számolt be a tömeges zaklatásokról), az joggal gondolhat arra, hogy jövő hét közepén akár az is kiderülhet, hogy Hamburgban 400 észak-afrikai, kísérő nélküli fiatalember mégiscsak “megfickifickizett” pár ezer hamburgi hölgyet.

Mondom: ezt a lehetőséget sem zárhatjuk ki.

A német sajtó ugyanis, ellentétben hazánk sajtójával, a legkevésbé sem tekinthető szabadnak. Pontosabban a liberális újságírók szerint – akik “újbeszélül” szeretnek hazudozni a migrációval kapcsolatban – valószínűleg a német sajtó példaértékűen végzi a munkáját, amikor elhallgatja azokat a bűncselekményeket, amiket migránsok, illegális bevándorlók követnek el.

A ballib sajtómunkások szerint ugyanis az a szabad sajtó, amikor folyton gambiai számítógépes szakemberekről, szíriai úszónőkről, balettművészekről, illetve iraki agysebészekről írnak könnyes cikkeket, ahelyett, hogy az igazság miatt sírnának.

Az ugyanis siralmas.

Az igazság ugyanis az, hogy a Németországba illegálisan érkezett migránsok nagy része semmilyen végzettséggel, nyelvtudással nem rendelkezik. Az igazság az, hogy az illegális bevándorlók nagyjából 90 százaléka képtelen elhelyezkedni a német munkaerő piacon. Az igazság az, hogy nem tudják (vagy nem akarják) megtanulni a német nyelvet.

És az a nagy büdös igazság, hogy ezek a kiváló emberek ugyan ebben az évben “csak elszigetelten erőszakoltak meg nőket” – még mindig nem tudtam megfejteni, hogy ez mit jelenthet -, azonban a Die Welt arról számolt be, hogy új hobbit találtak maguknak: rendőrökre, mentősökre, illetve tűzoltókra kezdtek el vadászni ezen a szilveszteren.

Nem. Természetesen nem írták le, hogy migránsok űzik ezt az új hobbit, de valahogy ki lehet következtetni. A sorok között mindig átcsúszik az igazság.

Egy szó, mint száz: az a Németország, ami lassan száz napja képtelen kormányt alakítani, a jelek szerint arra is képtelen, hogy megfékezze a rendőrséget, a mentőket, és a tűzoltóságot “allahakhbarozva” rakétázó, kővel dobáló, és felgyújtó migránsokat.

Nem túl biztató a helyzet nyugaton.

Merkel asszony legendás mondata “wir schaffen das” (meg tudjuk csinálni) a legkevésbé sem valósult meg.

Kijelenthetjük: egyelőre nem tudták megcsinálni.

Valami egészen mást csináltak meg. Egy olyan Németországot, ahol teljesen természetes az a szürke hétköznapokhoz tartozó esemény, hogy szírek, afgánok, irakiak megtámadják a rendőröket, és a betegeken segíteni próbáló mentősöket.

Így állunk most. Ez a helyzet a haladó nyugaton, ez történik Németországban. Legalábbis ennyit tudunk most…

Apáti Bence

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Nagy Ervin: Párhuzamos politikai valóságok

Egyre inkább mélyülni látszik a szakadék Európa legfőbb szellemi törésvonala mentén. A felvilágosodás individualizmusa – …

3 hozzászólás

 1. Engem csak az aggaszt, hogy simét egy GroKo következik, mert a politikusi hataloméhség mindent felül ír és kutyából sohasem lesz szalonna.

  Így Németországban sok változásra addig nem lehet számítani, amíg a nép nem vonul ki ismét az utcákra és skandálja a ” Wir sind das DEUTSCHE Volk und wir wollen auch DEUTSCH bleiben”.

 2. HeroesNeverDie

  Korrekt, bár nem hinném, hogy bármilyen meglepetés érhet minket, hiszen 2015/16-ban éppen az internet kényszeritette az illetékeseket arra, hogy napok múlva elismerjék, mik történtek. A rendörök, mentök, tüzoltók elleni agresszió viszont nem annyira új keletü, csak ilyenkor jobban meglátszik. Az észak-rajna-vesztfáliai (NRW) belügyér most gondolkozik (!) azon, hogy a problémás negyedekben (ááá, nem no-go zóna) a segitök esetlegesen védömellényt kapjanak, éppen a mostani szilveszteri, ellenük elkövetett massziv atrocitások miatt

  http://www.wz.de/home/politik/nrw/problemviertel-nrw-innenminister-reul-denkt-ueber-schutzwesten-fuer-feuerwehr-und-sanitaeter-nach-1.2588666

  Megjegyzem jól képzett, valóban dolgozni akaró afrikai, mert van rengeteg ilyen is, nem jön Európába, hiszen az ilyenek otthon is kiválóan megélnek, söt lényegesen jobban, ráadásul családi környezetben. Jó néhány afrikai ország hatalmas léptekkel fejlödik, hála a kinai kooperációnak, csak ez nem fér bele a lib-retardált baloldali propagandába.

 3. Mit kell ezen annyit agonizálni? Merkel Kancellár asszony behívta az országába a sok semmire kellőt,most passzolná,mert már terhére van és nem tud velük mit kezdeni, tehát más országokra akarja sózni. Ez nem fog menni. Elég volt belőle. Süllyesztőbe vele, és soha elő ne keljen venni, ott rohadjon meg. Ide pedig egyetlen jól képzett és képzetlen bevándorló migri se tegye be a lábát,mert felesleges. Olyasnok mit a férgek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.