2021 október 16., szombat
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Apáti Bence: London hív – harsogja az Index

Share

Az Index aljas hazaárulást követ el akkor, és jókorát hazudik is, mikor egy olyan rovatot visz, amely arra biztatja a magyar fiatalokat, hogy hagyják el hazájukat és költözzenek Londonba, mert ott kolbászból van a kerítés.

 „A nagy világon e kivűl / Nincsen számodra hely; / Áldjon vagy verjen sors keze: / Itt élned, halnod kell.” Mi, akik igaz magyar emberként éljük az életünk, egészen pontosan tudjuk, mit takar a Szózat második és utolsó versszaka. Mi vagyunk azok az emberek, akik e sorokon mindig meg tudunk hatódni. Mi vagyunk azok, akik el tudunk pityeredni, amikor vigyázzba állva énekeljük. Mi vagyunk azok, akik bármikor fel tudnak idézni egy-egy olyan pillanatot, amikor képtelenek voltunk visszatartani a könnyeinket, a Szózat vagy a Himnusz eléneklése alatt.

Emlékszem az első iskolai évnyitóra, mikor először énekeltük, még nem jelentett annyit, mint ma. Csak azt tudtam, hogy abban a pillanatban vigyázzba kell állni – édesapám tanította így. Már sokadik éve koptattam az iskolapadot, amikor rájöttem, hogy nem minden gyereknek természetes a Himnusz alatt felállni. Hogy nem minden gyereknek tanította ezt meg az apukája. De arra is rá kellett jönnöm, hogy nem mindenkinek jelenti ugyanazt a Himnusz, a Szózat, és a haza, mint nekem.

Kisgyerek voltam, amikor először énekeltem úgy a Himnuszt és a Szózatot, hogy rajtam kívül mások is voltak a családtagjaimon kívül. De nagyon sok időnek kellett eltelnie, hogy azt érezzem, amit ma érzek. Tanulnom, olvasnom, tapasztalnom, éreznem kellett sok mindent, egyszóval fel kellett, hogy nőjek, hogy megértsem, mit is jelent, hogy „itt élned, halnod kell.” Sőt! El kellett utaznom más országokba, ott hosszabb időt töltenem, hogy megérezzem és tudjam, mennyire hiányzik a nyelvem, az otthonom, a hazám. Magyarország.

Ki kellett utazzak Erdélybe, meghallgatni, milyen szívszorítóan, dacosan, könnyes szemmel éneklik a magyar Himnuszt, és a Szózatot a lerománozott székely rokonaim, akik fogukat összeszorítva, szívük minden szeretetével maradtak magyarok. Mert magyarok akartak maradni. Azután haza kellett jöjjek, hogy ugyanezt átéljem én is. Mert magyarnak lenni bizony azt is jelenti, hogy akkor is felállunk, akkor is énekelünk, amikor olyanok vesznek körül minket, akik nem állnak fel, akik nem énekelnek velünk, és akik azért gúnyolódnak, mert vigyázzba állunk. És kicsúfolják könnyeinket, a hazánk iránt érzett szeretetünket és azt is, hogy mit itt akarunk élni, s halni.

Ők, akik nem akarnak itt élni és itt meghalni…

Mindezen gondolatok csak azért jutottak eszembe, mert Magyarország egyik legolvasottabb ellenzéki portálján, az Indexen létezik egy rovat – London calling (hív London) címmel –, ami olyan fiatalokat mutat be, akik nem akarnak itt élni, és itt halni. Akiknek semmit nem jelent Magyarország, a haza, és Vörösmarty sorai. Nekik magyarnak lenni másod-, de inkább harmadrangú kérdés. Inkább laknak Londonban egy szerb, egy román és vietnami fiatallal egy  lyuknyi albérletben nyomorogva, mint bárhol Magyarországon, magyar emberek társaságában. Ismerjük őket régről. Ők nevették ki az iskolában a Himnuszunkat, ők gúnyolták ki a könnyeinket, ők röhögték ki az aradi tizenhármat, Széchenyit, Petőfit, a 48-as és az 56-os forradalmárokat. Ők voltak, akik már az iskolában is a nevetéstől és nem meghatódottságtól könnyeztek azon szavak hallatán, hogy „hazádnak rendületlenül légy híve ó magyar.”

Nekik semmit jelent magyarnak lenni, ők nem értik, hisz nem érthetik, hogy mit jelent az, hogy a nagy világon e kívül nincsen számodra hely. És ismerjük a régmúltból is őket. Nem személyesen persze. De tanultunk róluk.

Ők az örök hitványak, az örök árulók, akik sosem hazájukért harcoltak, inkább elárulták azt. Ők azok, akik megfutamodtak, ők azok, akik árulókká váltak, akik átálltak, ha úgy érezték, elbukhat a honvédőháború, ha úgy érezték egy csepp vérük is kicsordulhat, ha úgy érzeték nélkülözniük kell.

„Ez éltetőd, s ha elbukál,

Hantjával ez takar.”

Az Index nettó hazaárulást követ el azzal, hogy egy olyan rovatot visz, ami arra biztatja a magyar fiatalokat, hogy hagyják el a hazájukat.

Ha Vörösmarty látná, hogy az Index hogyan propagálja a magyarokat arra, hogy ahelyett, hogy a hazájukért dolgozzanak, hogy a hazájukért éljenek, sírjanak, nevessenek, csak köpne egyet. Ha Vörösmarty látná, hogy léteznek olyan hírportálok Magyarországon, melyek arra biztatják a magyar fiatalokat, hogy külföldre költözzenek, hogy külföldön dolgozzanak, hogy külföldön alapítsanak családot, akkor a köpés után, csak annyit mondana: „hazaárulók”.

Akik most Londonban olvassák a soraimat egészen biztosan felháborodnak majd. Helyes. Ennek én tiszta szívemből örülni fogok. Mert ha dühösek lesznek amiatt, hogy azt állítottam, hogy semmit nem számít nekik Vörösmarty verse, a hazájuk, az otthonuk, akkor mégiscsak pislákol bennük a hazaszeretet.

Ők idővel haza is jönnek majd, hogy együtt építsük tovább Magyarországot.

A többiek pedig? Inkább nem mondanék róluk semmit…

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

8 hozzászólás

 1. Hogy Te egy mekkora farok vagy. :/ 🙁
  Esetleg, ha itthon is meg lehetne élni, nem mennének el a magyarok, nem?
  A románok, meg románok, ja.
  “Nettó hazaárulás” – olvasgassál még, Apukám, a nettó hazaárulás az, amit Ti, és a Hozzád hasonlók követnek el, narancssárga klottgatyában.

 2. Kedves Bence ! Írtam már , imétlem : Mindíg élvezettem olvsom írását .
  Édesapja nevelését idézte. Igen , a legfontosabb , a családi indíttatás !
  Bízom abban , hogy a volt tanítványaim hasonlóan éreznek irántam , mivel az elsősöknek is elmagyaráztam mit jelent a magyar imádság . Ha szerencséjük volt és végigvittem őket , négy év alatt sikerült tudatos magyarsággal tovább menniük . Most az 50–60–70 évesekkel ha összetalálkozom , nem kell szégyenkeznem . Persze , mivel közel kétezer tanítványom volt , nem tudhatom , hogy ez mindenkire érvényes . DE: Reménykedem !

 3. Dávid Szaniszla

  Kedves Apáti Bence! Teljes mértékben egyetértek önnel. Most mikor az írását olvasom, szintén könnyezek. igen, mi 90-hez közel állók még tudunk könnyezni. 56-ban azért nem mentem el, mert nem tudtam volna odakint élni. Igen, itt élned halnod kell, s ebben nem tudok megváltozni. ISTEN ÁLDD MEG A MAGYART! Segíts bennünket, hogy tudjuk jól szeretni hazánkat!

 4. London,valóban HÍV pozitív!

  • PÓGÁROK MENNYORSZÁGÁBAN!
   Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek. nem házasodnak, óvakodnak az utódoktól! Sietnek meghalni, mert már nincs mód élni. Ady Haldoklunk 1906. “Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek” Ady, 1902
   A mai birtokosok és bérlők a mai rendszerrel, ezrével kergetik el a földről a népet a tengerentúli tartományokba, hogy ott keressék meg kenyerüket ahol lehet. És nem cselekszik ezt hódításvágyból, dicsőségért, nem is ellenséges szándékból, hanem tiszta kalkulusból. De ez a kalkulus kegyetlenebb a töröknél-tatárnál, mert az csak a testet ölte meg, kincsét rabolta el, csak a testet vitte ki rabszíjon idegen országba. De ez a kalkulus a lelket támadja meg, mert elkergetve őt az ősi rögről, megöli a lelkében azt, ami az emberben a legszebb, a legmagasztosabb, s ami a nemzetre nézve a legpótolhatatlanabb, a legdrágább, legértékesebb, kitépi lelkükből a hazaszeretetet. Feszty Árpád

   “Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” Lewin 1802! Beszoptuk!
   Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
   Nincs nekem a zsidóval semmi bajom. csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó Márai Sándor
   “A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)
   Fekete lyukban vagytok! semmit fel nem fogtok! FIDESZ majmok!

 5. “Nekik semmit jelent magyarnak lenni, ők nem értik, hisz nem érthetik, hogy mit jelent az, hogy a nagy világon e kívül nincsen számodra hely. És ismerjük a régmúltból is őket. Nem személyesen persze. De tanultunk róluk.”

  DE pontosan értjük mit jelent hogy nincs számunkra hely te ostoba,lévén 8 éve az ország “”kétharmada””,és az összes ide kapcsolódó média ezt mondja.
  Évek óta hallgatjuk hogy húzzunk innen vagy így direkt kimondva,vagy csak finoman sugallva amikor azt látom hogy építik le a jövőmet.

  Az ország kb. fele van képviselve a kormány szintjén,a másik fele kapott egy fityiszt.Aztán meg jön a csodálkozás hogy fogy a magyar,meg hogy megy ki mindenki külföldre.

  Segítek:nem fogy a magyar,csak közelít ahhoz a számhoz amit ti a magatokénak éreztek.
  Bocsánat ha ez így szar,én nem tudtam,sőt valszeg sokan mások se direkt rosszindulatból mentek ki,azért hogy kicsesszenek a saját országukkal.
  Csak azt hitték ez a terv.Mármint a tiétek,a miénk nem ez volt de így alakult.

  Mert ez amúgy nem úgy működik mint a meséitekben,hogy valaki TÉNYLEG jobban élvezi azt hogy 3 másik idegennel kell együtt élnie a családja/barátai helyett.Csak hát volt ez az opció meg az éhhalál.Az meg nem olyan vidám.

  • A bokros barátotok,7 millió Magyarban szabta meg a programjának egyik sarokkövét.

  • „Az expressz asszimiláltak közül egyeseknek szerénytelensége és illetéktelen, nagyhangúsága némely magyar ügyekben természetesen nem ismer határt, ugyanúgy, ahogy a születési hibában szenvedő ember előkelősködése sokszor határtalan. Belőlük kerül ki az a dzsentroid típus, mely dzsentribb a dzsentrinél, az a hon fitípus, aki hazafiasabb minden ősmagyarnál, belőlük kerül ki a fajmagyarság jogainak minden olyan türelmetlen hirdetője, akinek a fajmagyarsághoz faji alapon pontosan ugyanaz a kapcsolata, mint a faj zsidónak. Faji hiányaikat úgy akarják eltüntetni, hogy faj magyarabbak akarnak lenni a parasztszármazékoknál, előkelőségi hiányaikat úgy, hogy dzsentribbek a valódi nemesnél. Minthogy őseikben nincs magyar vér, szüntelen harsogják a magyarkodó frázisokat. Olyan vendégek ők, akik meg részegedve, a vendéglátók szívességétől, tele szájjal hirdetik, hogy itt tulajdonképpen ők a gazdák és ők, merik »félteni« a magyar fajtát például a faj magyar parasztság választójogától.” Szabó Zoltán, a Cifra nyomorúság írója!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.