2021 április 16., péntek
A kép illusztráció - Fotó: comicbook.com

Apáti Bence: A migránspókember, mint a liberális sajtó sztárja

Share

Bejárta a hazai és a világsajtót az a videó, amin egy fekete bőrű fiatalember egy mongúz ügyességével mászik fel egy falon, hogy valami érthetetlen okból kicsavarjon egy erkélyen lógó és már félig megmentett gyereket egy másik ember kezéből, hogy aztán villámgyorsan behajítsa a teraszra. A kétségkívül sikeres mentőakció engem inkább arra emlékeztetett, amikor egy alkalommal két kispesti játékos lökdösődésig fajuló vitába bonyolódott, amiatt, hogy melyikük rúgja be a szinte biztos gólt és prémiumot eredményező tizenegyest. De nem is ez a lényeg, hanem a liberális sajtó reakciója. A haladó újságíró ugyanis felfedezte azt, hogy most bizony le lehet írni a migráns szót, ellentétben azzal a helyzettel, mikor erőszakos bűncselekmény történik.

De kicsit komolyabbra fordítva a szót, hiszen mégis egy gyermek életéről beszélünk, és vitán felül nemes cselekedetet hajtott végre az az illegális bevándorló, aki egy csimpánz vagy – nehogy rasszizmussal vádoljanak meg! –  egy pók képességeit meghazudtoló módon kúszott fel a harmadik emeletig. Saját életét kockáztatta egy gyermek biztonságáért. Mondhatnánk, hogy kalapot le, köszönet érte, de a hazugságot a pólójukra nyomtató liberálisok miatt megint megjelent az az ismerős keserű íz a számban.

Ez az az íz, amihez minden jel szerint kénytelenek vagyunk hozzászokni. A liberálisok ugyanis ebből a történetből is valami egészen elképesztő mítoszt varázsoltak.

Kezdjük ott, hogy más bevándorlókra sokkal jobban jellemző, és a falmászó migráns eseténél sokkal reprezentatívabb események bekövetkeztekor – gondoljunk csak a német fürdőkben egyre gyakoribbá váló gyerekek és nők ellen irányuló zaklatásokra/erőszakos közösülésekre, a kölni tömeges abúzusra, arra a londoni pedofil migránsbandára, aminek egyébként pont a napokban folyik a bírósági tárgyalása (#freetommyrobinson, ha már itt tartunk), vagy a párizsi, a berlini esetleg az amszterdami antiszemita indíttatású támadásokra, a svédországi kézigránátokkal és gépfegyverekkel vívott drogháborúkról nem is beszélve, amit migránsbandák folytatnak lassan évek óta egymással, esetleg a mostani szilveszterre, amikor a francia bevándorlókból álló fiatalok nem kevesebb, mint 1300 autót gyújtottak fel – a liberálisok megpróbálják elhallgatni a szomorú, helyesebben ijesztő történéseket. Vagy ha ez nem megy – és egyre kevésbé megy nekik, hiszen Magyarországon a nyugat-európai országokkal szemben működik szabad sajtó, és tombol a szólásszabadság –, akkor minket vádolnak gyűlöletkeltéssel, amiért hírt adunk ezekről a szörnyűséges bűncselekményekről.

Azok a sajtótermékek harsogják most öles betűkkel, sokadik napja címlapon tartva a gyerekmentő MIGRÁNSról (így, csupa nagybetűvel!) szóló történetet, és hangsúlyozzák ki dacosan, demonstratívan és az orbáni migránspolitika miatt elkékült, ökölbe szorult „fejjel”, hogy migráns volt az illető. Különböző, más esetekről azonban – mondjuk olyankor amikor egy migráns nem megment, hanem megerőszakolt vagy épp házasságba kényszerített egy gyereket – nem számoltak be, egész egyszerűen eltitkolták, hogy bevándorló vagy migrációs háttérrel rendelkező személy követte el a szóban forgó bűncselekményt. És ezen a ponton nem is állnak meg, mert ha mi megírjuk, akkor egy emberként vonulnak utcára, tépkedik meg a ruhájukat és magukat a földhöz verve sikoltoznak amiatt, hogy a jobboldali sajtóban dolgozók mind rasszisták és nácik vagy éppen barna ingesek gyülekezete, hiszen minden független-objektív-haladó újságíró tudja, hogy teljesen irreleváns az elkövető származása, melyből egyenesen következik, hogy mi, akik leírtuk az illető születési helyét, egészen bizonyosan Adolf Hitler és a Mussolini eltitkolt szerelemgyermekei vagyunk.

Pedig olyan nincs, hogy egyes esetekben – mely esetek érdekes módon mindig valami bűncselekményekhez kapcsolódnak – el kell titkolni a főszereplők származását, a “migránspókemberről” írva pedig diadalittasan kötelező világgá kürtölni azt, hogy bizony bevándorló, migráns, vagy úgynevezett „menekült” a liberálisok által felfújt, és teljesen indokolatlanul hosszú ideig napirenden tartott, népmesei elemekkel megbolondított történet heti hőse.

A modern kori liberalizmus halott. Az utolsókat rúgja. Pontosan az efféle, minden józan ésszel gondolkodó ember számára nyilvánvalóan kettős mércét alkalmazó híradások miatt.

Szerző: Apáti Bence

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

3 hozzászólás

  1. Kedves Bence ! Miközben teljesen igazat adok önnek , hisz ‘ annyi rémség történik naponta —most a legfrissebb hír a belgiumi gyilkosságsor — , közben állampolgársággal jutalmazta a francia elnök a “pókembert ” !? Egész életemben gyermekbarát voltam , tehát a köszönet kijár a cselekedetért , de kérdés , hogy mit fog elkövetni az illető migráns a továbbiakban .

  2. Na!
    Pontosan ugyanezzel a módszerrel fog bejutni lakásokba is!

  3. https://www.facebook.com/monorvidekikitekinto/videos/217705965496354/
    A felvétel egy másik szemszögből.
    Kinagyítva tökéletes…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.