2018 június 22., péntek
Forrás: MTI/Marjai János

Átadták a Hajléktalan Jézus szobrát Budapesten

Share

A szokatlan Krisztus-ábrázolás padon fekvő hajléktalanként jeleníti meg Jézust. A szobor más városokba utazik, pünkösdkor tér vissza a fővárosba.

A szobrot Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg kedden, aki azt mondta, Jézus éhségtől és fizikailag szenvedett, vállalva a hajléktalanságot is, amikor városról városra járva hirdette az evangéliumot. Mindezt azért tette, hogy kimutassa az emberek iránt érzett “szolidáris szeretetét”.

A Hajléktalan Jézus szobra a VIII. kerületi Horváth Mihály téren az alkotás átadásának napján.

A bronzszobrot Timothy Schmalz kanadai szobrász tervezte, eredetileg Torontóban helyezték el. A szobor másolatai viszont több nagyvárosban is felbukkantak, így Londonban, Washingtonban, Madridban, Oklahomában és Rómában is.

A VIII. kerületi szoborállítást egy baráti társaság a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen kezdeményezte,
a költségekre gyűjtést szerveztek.

A Hajléktalan Jézust országjáró körútra viszi a máltai szeretetszolgálat. Kiállítják Vácott, Kecskeméten, Pécsett, Veszprémben és Miskolcon is. A szobor előreláthatóan pünkösdkor érkezik vissza a Budapestre.

(origo / MTI)

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Gulyás: Az elsődleges cél az ország védelme

Magyarország biztonságát garantálni kell, és a Stop Soros törvénycsomag és a hetedik alaptörvény-módosítás ehhez nagymértékben …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Meglehetősen meglepett , hogy Jézuskrisztus alakját ilyen szokatlan —számomra igen furcsa—jelenségre is felhasználják. A bibliaolvasó ember tudta –tudja– , hogy Jézus nagyon mostoha sorsot vállalt , szegényebb volt a szegényeknél , de úgy vélem , hogy nem kellene szinkronba állítani a mai hajléktalanokkal. Nem sorolom, hogy mi mindenért kerültek —kerülnek— utcára emberek. Egy dolgot viszont állíthatok ,hogy a ma embere és Jézus még csak nem is hasonlítható össze. –ami a körülményeiket illeti !—Megalázónak tartom , hogy a kanadai szobrásztól átvéve az ” ötletet” , hazánkban ezt átmásolják !!!Az különösen rosszul érint , hogy a Máltai Szeretetszolgálat ezt felvállalta !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.