2018 május 28., hétfő
Szükség van a paksi atomerőmű bővítésére, mert a magyar villamosenergia-rendszer súlyosan kapacitáshiányos. / Forrás: atv.hu
Forrás: atv.hu

Ausztria az Európai Bíróságnál támadja meg a paksi bővítést

Share

Nyugati szomszédaink az Európai Bírósághoz fordulnak, mert szerintük rossz üzenetet küld, hogy ennyire simán rábólintottak a Paks 2 állami támogatására.

Ausztria keresetet nyújt be az Európai Bíróságnak a paksi atomerőmű bővítése ellen – jelentette be az osztrák környezetvédelmi minisztérium hétfőn. Az osztrák kormány azt kéri, hogy a bíróság semmisítse meg az Európai Bizottság határozatát, mellyel jóváhagyták a bővítést – mondta el egy minisztériumi szóvivő.

“Az Európai Bizottság rossz üzenetet küld az energiapolitikában azzal, ha habozás nélkül jóváhagyja az atomerőmű építéséhez nyújtandó támogatást” – szólt a tárca indoklása.

A bizottság 2014 novemberében kezdte vizsgálni a paksi atomerőmű-bővítés állami támogatását, végül tavaly ősszel jóváhagyta az orosz hitellel megvalósuló projektet.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Karácsony lemond országgyűlési mandátumáról, Kocsis-Cake Olivio jön helyette

Az önkormányzati választásokra és zuglói polgármesteri munkájára szeretne koncentrálni Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, ezért …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Nocsak ! Milyen ” fürgék ” a sógorék ! A végén még lebontatják PAKSOT ?

  2. Dávid Szaniszla

    Úgy látszik, a labanc az csak LABANC marad. Ezen változtatni nem lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.