2018 november 15., csütörtök
Forrás: buvet.cafeblog.hu

Az anglikán egyház szerint nem baj, ha a fiúk is tiarát, vagy tütüszoknyát viselnek

Share

Az óvoda és az általános iskola a kreatív önfelfedezés időszaka az anglikán egyház álláspontja szerint ezért ilyenkor a fiúknak is hagyni kell, hogy azt viseljenek, amit csak akarnak, még akkor is, ha az történetesen tütüszoknya, balettcipő vagy ékkövekkel kirakott tiara.

Az egyház először három éve adott ki olyan speciális, iskoláknak készült kiadványt, ami a homofób piszkálódásokkal foglalkozott, az idei, friss szöveg pedig már a transznemű és a biszexuális gyerekeket is védelmébe veszi. Az Anglikán egyház brosúrája felhívja rá a figyelmet, hogy senkit nem piszkálhatunk az iskolában szexuális orientációja, nemi identitása miatt, illetve arra is, hogy az ilyesmi képes lehet rontani az adott gyerek oktatáshoz való hozzáférését, lelki fejlődését.

Meg kell adni a lehetőséget a gyerekeknek, hogy magukra öltsenek különféle identitásokat (néha akár szó szerint a ruhásszekrényből). Meg kell adni nekik az esélyt, hogy felfedezzék a bennük rejlő lehetőségeket anélkül, hogy bárki elítélné őket. Például húzhasson egy gyerek tütüt, hercegnős tiarát és magassarkút vagy akár tűzoltójelmezt és szuperhősköpenyt, elvárások és megjegyzések nélkül – írják.

Az egyház szerint fontos, hogy ne címkézzük fel a gyerekeket, és pláne ne negatív előjelű fogalmakkal, mint a problémás vagy nem normális, ezek ugyanis súlyos traumákat hagyhatnak bennük akár egész életükre.

nlcafe.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Orbán Viktor részt vesz a Sargentini-jelentés vitáján

A magyar miniszterelnök személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Ez a vélemény liberális baromság. Egy fiut fiuként, egy lányt leányként kell nevelni. Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.