2020 április 7., kedd
Motril, 2017. november 18. Afrikai illegális bevándorlók érkeznek a dél-spanyolországi Motril kikötõjébe 2017. november 18-án. Egy spanyol hajó kis csónakon Európába igyekvõ 47 afrikai migránst vett fedélzetére. (MTI/EPA/Miguel Paquet)

Az Aquarius beengedése Valenciába átrendezheti a migrációs útvonalak súlypontjait

Share

Megérkezett a spanyolországi Valenciába az a bevándorlókat szállító hajó, amely sem Olaszország, sem Málta partjainál nem köthetett ki az elmúlt napokban. Az Aquarius kizárása diplomáciai vitát okozott Olaszország és Franciaország között. Vajon Spanyolország képes lesz megbirkózni a helyzettel?

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a spanyol lépéssel kapcsolatban az M1 hétfő reggeli Szemtől szembe című műsorában úgy vélekedett: eddig is sok afrikai bevándorlót lehetett látni Barcelonában, ezek után pedig elképzelhető, hogy a jövőben megsokszorozódik a számuk. A szakértő szerint a spanyol intézkedés azt üzeni a migránsoknak: Spanyolország befogad, és így akkor nem Olaszország felé veszik az irányt – ami eddig a legrövidebb tengeri út volt –, hanem még jobban áttevődik a migrációs útvonal Marokkóba.

Életeket áldoznának a Soros-szervezetek, hogy végigvigyék a tervet?

Németországi hajóskapitányok a közelmúltban jelezték: érthetetlen számukra, hogy az Aquarius elindult Olaszországba, miközben a tuniszi kikötő sokkal közelebb volt, ráadásul ott egy német pénzből felszerelt migrációs központ is található, ahol kaptak volna ellátást, orvosi segítséget, és elbírálták volna a menedékkérelmeket is – mondta Georg Spöttle.

Úgy fogalmazott: ebből látható, hogy a Soros-szervezetek, ha törik, ha szakad, be akarják hozni ezeket az embereket az unióba, és meg akarják gátolni, hogy hónapokra vagy akár évekre ott ragadjanak Afrikában, vagy, hogy éppen sokakat visszaküldjenek a saját hazájukba, amely biztonságos országnak számít. Hozzátette: az észak-afrikai partoknál több biztonságos ország is van, mégis emberéleteket kockáztatva próbálták végrehajtani a Soros-tervet.

Az úti cél: Spanyolország?

Georg Spöttle hozzátette, a spanyol kormány rossz döntést hozott, amely „meghozza majd a gyümölcsét”. Úgy látja, össze kellene fogniuk a mediterrán országoknak, hogy elfogják az embercsempész hajókat, és visszavigyék azokat Líbiába – így rájöhetnek arra, hogy Európába már nincs út.

„Egyértelműen jelzést kell adni az embercsempészeknek és a Soros-szervezeteknek, hogy Európa le van zárva” – szögezte le.

Úgy folytatta, az Európai Uniónak három év nem volt elég, hogy kidolgozzon egy közös koncepciót, Angela Merkel pedig, mint egy „elakadt lemez”, azt hajtogatja, hogy kell egy közös megoldás. Spöttle szerint ha három év alatt nem született meg, hat vagy kilenc év alatt sem fog megszületni a közös megoldás.

 A mentálisan sérültek könnyebben „téríthetők”?

Azzal kapcsolatban, hogy vasárnap tapétavágóval támadott egy feltételezhetően gyenge idegzetű nő emberekre a dél-franciaországi La Seyne-sur-Mer település szupermarketjében, miközben „Allah akbar!”-t kiáltott, a biztonságpolitikai szakértő azt mondta, valószínűleg mentálisan sérült emberről van szó, aki valami miatt szimpatizálhatott az Iszlám Állammal.

A műsorban elhangzott: Oroszországban a közterületeken jelenleg csak rendőri felügyelettel lehet meccset nézni terrorveszély miatt. Georg Spöttle ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a tömegrendezvények kiemelten veszélyesek, még egy száz-kétszáz fős sportkocsma is, mert egy öngyilkos merénylő bemehet, vagy behajthat egy autóval – nem oldható meg, hogy mindent lezárjanak betontömbökkel vagy oszlopokkal.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.