2018 szeptember 24., hétfő
Még a nap is kisütött az Emlékezés Hétvégéjén - Rozványi Dávid fényképe

Az Emlékezés Hétvégéje Füzérradványban

Share

Szeretem a kis falvakat, ahol életet találok, ahol tudnak ünnepelni, ahol tudják milyen értéket képviselnek a helyben élő emberek, mert a nemzet nem egy felettünk lebegő felhő, hanem mi magunk vagyunk, a falvak, a városok, a templomok, a földek és az emberek.

A templom méltó helyszíne volt a megemlékezésnek – Rozványi Dávid fényképe

Július elején, Füzérradványban tartották meg az emlékezés hétvégéjét, egybefonva a Hősök Napján és a Trianonra történő megemlékezést. Egy nagyvárosnak is dicsőségére vált volna ez a két nap. Felsorolni is hosszú lenne a programokat és a résztvevőket: előadások, versek, megemlékezések, kóruséneklés, nem is írnék ezekről hosszan, hiszen aki nem volt ott, nem tudja igazán átélni, mégis van valami, amit fontosnak tartok elmondani, s ez nem más, mint a hit.

A Magyarok Világszövetségének képviselőjével együtt koszorúzott a fiam

Szombaton emlékeztünk meg Trianonról, vasárnap a hősökről, de az első egyik nap sem a szónokok vagy a költők szava volt, hanem az imáé. Szentmisével kezdtük a napot, az Úr szava volt az első, mert ha van az elmúlt évszázadnak tanulsága, akkor az, hogy semmi sem sikerült a magyarságnak, amit a saját erejéből kezdett el, de az ima mindig az Életre vezetett el minket. Nem ér semmit sírni Trianon miatt, ha nem tudjuk hazánk sorsát Isten kezébe helyezni, ahogyan Füzérradványban tettük.

 

Korábban:

Temetni jöttem versemet…

Telkibányai helytörténeti kiállítás

Kovácsvágás csontképei

Megoldható-e a königsbergi hidak problémája a füzérradványi kastélykertben?

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lélek Sándorné: Önéletrajz helyett (Hitvallás)

A város fölé érkező pirkadó hajnal arany köntösbe bújt az ébredő nappal. A szőke Tisza …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.