2019 március 23., szombat
Illusztráció. (MTI/EPA/Linda Henriksen)

Az IMF is szorgalmazza a bevándoroltatást

Share

A fejlett országoknak bevándorló munkaerőhöz kellene folyamodniuk annak érdekében, hogy ellensúlyozzák aktív életkorú lakosságuk elkerülhetetlen csökkenését és a gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulását – javasolta hétfőn a Nemzetközi Valutaalap (IMF).

“Bár migránsok befogadása problémákat is okozhat és politikai értelemben visszaüthet, ugyanakkor lehetőséget jelenthet a befogadó országok számára”

– fogalmaz az IMF a jelentésében, amelyet a jövő héten Washingtonban zajló tavaszi közgyűlése előtt tett közzé. A valutaalap közgazdászai szerint a fejlett gazdaságok nem képesek felvenni a harcot az aktív életkorú lakosság elöregedéséből adódó gazdasági visszaeséssel akkor sem, ha határozott lépéseket tesznek a nők és az időskorúak munkaerőpiaci integrálására.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének becslései szerint “az évszázad közepére a fejlett országok csaknem felében csökkenni fog a népesség”. A munkaképes korú dolgozóknak “néhány évtizeden belül” kétszer annyi idős embert kell majd eltartaniuk, mint ma – írta az IMF.

Az IMF hangsúlyozza, hogy a bevándorlás “hosszú távon hozzájárulhat a növekedés és a termelékenység fokozásához”, míg a megszorító jelegű bevándorlási politikák jelentősen súlyosbíthatják a munkaképes korú lakosság elöregedéséből eredő kedvezőtlen tendenciákat.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

2 hozzászólás

 1. a bevándorlás “hosszú távon hozzájárulhat a növekedés és a termelékenység fokozásához”,
  Szerintem,egyedül az automatizálás járulhat hozzá. Ezek a zömében írástudatlan dolgozni lusta egyedek,meg inkább hátramozdítói a termelékenységnek. (Például,ha megölik a mérnököt,többszörös kár éri a termelékenységet. )

 2. Bán László János

  Elég volt a riogatásból !
  A dolgos magyar nép több mint ezer éve él a Kárpát-medencében , és továbbra is élni fog !
  Nem egy holtában szült bevándorlás-politika fogja megoldani az elöregedési problémánkat . Ingyen élőből így is van elég ebben az országban ! Nincs szükségünk további eltartott idegen kulturájú , – idegen ajkú ,- idegen gondolkodású népcsoportra , – akik idővel GETTÓT alkotva , követelésekkel forduljanak Felénk . Van ebben az országban segítségre szoruló Magyar Állampolgár elegendö , Nekünk Róluk kötelességünk gondoskodni !!!
  Remélem nem vagyok egyedül gondolataimmal !?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.