2020 június 6., szombat
Bangóné Borbély Ildikó a Parlamentben - Forrás: vagy.hu

Az MSZP annyira lenézi a magyarokat, hogy csak a választás után árulná el, mit gondol a bevándorlásról

Share

A migrációs helyzet közös európai megoldását szorgalmazza Karácsony Gergely MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelölt, ami arra enged következtetni, hogy a kötelező kvóták pártján áll – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető. A politikus felidézte az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó bevándorlási kvótákra vonatkozó csütörtöki nyilatkozatát is, amely szerint a kérdésben csak a választások után hajlandó nyilatkozni.

A baloldali szövetség a választások után biztosan egyetért majd a bevándorlási kvóták elfogadásában és a bevándorlás támogatásában – ezt mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Karácsony „hazudott”, Bangóné nem árulta el a választ

A politikus szerint Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nyilvánvalóan hazudott, amikor a kvóták elutasításáról nyilatkozott, hiszen emellett hangsúlyozottan közös európai megoldást szorgalmazott, ez utóbbi pedig Gulyás Gergely szerint semmi mást nem jelentett eddig, mint a kötelező betelepítési kvótákat.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre adott válaszából az derül ki, hogy csak április 8. után árulja el, támogatja-e a kvótákat.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hasonló elvek mentén foglalt állást januárban, amikor úgy fogalmazott: a kerítés lebontásáról beszélni politikai öngyilkosság, de megtartása összhangba hozható egy humánus menekültpolitikával. Az egykori miniszterelnök hozzátette azt is: márpedig ő nem akar öngyilkos lenni.

A nyilatkozatok a Fidesz szerint egyértelműen arra utalnak, hogyha a baloldali ellenzék hatalomra jutna, akkor a kerítést lebontaná, a bevándorlásnak szabad utat engedne, és bármilyen közös európai megoldást támogatna, beleértve a felső korlát nélküli betelepítést is.

Az első fél évben keresztül akarják verni a kötelező kvótákat

Egy nemrég nyilvánosságra került, Soros Györgyhöz köthető paktum szerint amennyiben a migránspárti képviselőjelöltek helyzetbe hozásával sikerülne megtörni az Orbán-kormány ellenállását, akkor június 30-ig az Európai Unióban akadály nélkül meg lehetne szavaztatni az új kvótaszabályokat, hogy néhány hónap leforgása alatt megkezdődhessen a migránsok áttelepítése az ez ellen küzdő közép-európai államokba.

Vagyis még a bolgár elnökség idején, tehát az első fél év végéig el akarják fogadni azt a már megfogalmazott új kvótaszabályt, amely egy szoftverként működő számítási rendszer segítségével rendszeresen szétterítené a felgyülemlett migránstömeget.

Ez Magyarország számára évi tízezer migránst jelentene, akiknek jogukban áll majd a családegyesítés kérvényezése is, vagyis számuk pillanatok alatt a többszörösére nőhet.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.