2018 március 24., szombat
Választás 2018 - Bemutatták az MSZP-Párbeszéd árnyékkormányának tagjait Karácsony Gergely Komáromi Zoltánt az egészségügyi, Daróczi Gábort az oktatási, Hegyesiné Orsós Évát a szociális, Mellár Tamást a pénzügyi, Andor Lászlót a foglalkoztatásügyi, Ámon Adát a környezetügyi, Wittinghof Tamást pedig az önkormányzati ügyekért felelős tárca miniszter-várományosaként mutatták be 2018. március 11-én. / Fotó: Molnár Ádám

Az MSZP árnyákkormányának tagjai Soros-szervezetekhez kötődnek

Share

Számos olyan tagja van Karácsony Gergely árnyékkormányának, aki kötődik a Soros György-féle szervezetekhez – erről beszélt több elemző azok után, hogy az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nyilvánosságra hozta a névsort. Az egészségügyi miniszteri posztot az a Komáromi Zoltán kapná, aki a Gyurcsány-kormány idején, háziorvosként az egyik legismertebb támogatója volt a kötelező vizitdíjnak.

„Olyan embereket fogok bemutatni, akik a közigazgatásban, a saját szakmájukban vagy a civil szervezeti világban dolgozva pontosan tudják, hogy mit kéne azon az adott területen megváltoztatni” – mondta Karácsony Gergely. Pártoktól való függetlenség, világos értékrend, és szakértelem – így határozta meg Karácsony Gergely azokat a szempontokat, amelyek alapján kiválasztotta árnyékkormányának tagjait.

Komáromi Zoltán, Karácsony Gergely elképzelései szerint, egészségügyi miniszter lenne. Komáromi egyébként a szocialista kormányzás idején bevezetett vízit díj egyik legnagyobb támogatója volt. Többször hangoztatta, hogy a vizitdíj kizárólag a pénzről szól.

2018. januárig az Együtt szakpolitikusa volt, méghozzá azé a párté, amelynek egyik háttérintézményét, a Haza és Haladás Egyesületet Soros György is támogatta.

Az oktatási minisztériumot Karácsony Gergely Daróczi Gábornak szánná. Daróczi Gábor korábban programvezetője volt a Magyar Soros Alapítványnak, később pedig a Soros György támogatását élvező Romaversitas Alapítványt vezette.

Az árnyékkormány tagja Hegyesiné Orsós Éva, aki szintén az egyik Soros alapítvány vezetőségében dolgozott. A bevándorláspárti Mellár Tamás is a kormány tagja lenne, aki korábban kiállt a kötelező betelepítési kvóták mellett. Szerinte „Európának meg kell tanulni együtt élni a migránsokkal és hasznot húzni a bevándorlásból”.

Az M1 feltette a kérdést az MPSZ-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének, hogy egyet ért-e Mellár Tamás kijelentésével. Erre Karácsony Gergely azt válaszolta: „Mellár Tamás kiváló pénzügyminiszter lesz, és a bevándorlás politikáját másra fogom bízni”.

Az árnyékkabinet tagja még a Mellár Tamással hasonló nézeteket valló, szintén kvótapárti Andor László, valamint Wittinghof Tamás is, aki Budaörs polgármestereként korábban szintén kiállt a kvóták és Soros György szervezetei mellett.

Karácsony Gergely Ámon Adának is adna minisztériumot. Ő annak az Energiaklubnak az elnöke, amelyiket mintegy 40 millió forinttal támogattak a Soros alapítványok.

Az M1-nek nyilatkozó politológus szerint, mivel Karácsony Gergely árnyékkormányának tagjai nem párttagok, ezért döntéseiknél a párt vagy az ország érdek nem feltétlen lenne szempont.

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az M1-en azt mondta: „sokkal inkább tudnának olyan lépéseket megtenni, például bevándorlás politikai kérdésben, ami a társadalmi elvárással ellentétes és ebből kifolyólag Karácsony Gergelynek ez is lehet a célja. Ugye ő korábban többször beszélt arról, hogy lebontaná a déli határkerítést, bevándorlás politikában sokkal inkább egy elfogadó álláspontot képvisel” – fogalmazott a szakértő.

Az M1-nek nyilatkozó ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint pedig ez a névsor kizárólag arra alkalmas, hogy Karácsony Gergely gesztusokat tegyen, ezáltal pedig szövetségeseket és pénzt szerezzen.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Több ember meghalt egy franciaországi iszlamista túszejtés során

Két embert megölt, és több mint tizet megsebesített egy marokkói származású iszlamista, aki péntek délelőtt …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    KÉT ÚT VAN ! Az egyik amin jelenleg haladunk , a Nemzeti Kormány vezetésével , a másik a pokolba vezető út a sorosozók által ajánlott !
    TESSÉK VÁLASZTANI ! A HAZASZERETŐ MAGYAROK NEM FOGNAK LETÉRNI A HALADÁS
    ÚTJÁRÓL ! Együtt ünnepelünk március 15–én , és EGYÜTT szavazunk április 8—án !
    SZÁMUNKRA A JÖVŐ A FONTOS ! ÖSSZETARTOZUNK A VILÁG MAGYARJAIVAL !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.