2019 január 23., szerda
Bárány Balázs - mszp.hu

Az MSZP feljelentette Kövér Lászlót választási csalás miatt

Share

Az MSZP választási csalás miatt feljelentést tesz Kövér László házelnök a választókerületek átszabásáról szóló nyilatkozata miatt – mondta az ellenzéki párt országos elnökségének tagja hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Bárány Balázs vallomásként értékelte az Országgyűlés elnökének szavait, amellyel szerinte a házelnök elismerte: csaltak a 2014-es országgyűlési választáson. Utalva a fideszes politikus nyilatkozatára közölte, a választókerületek módosítása egyetlen célt szolgált, hogy a Fidesz jól járjon a módosításokkal. Hozzátette: a választókerületek jelenlegi határát sem történeti, sem kulturális, sem pedig földrajzi okokkal nem lehet indokolni.

“Egyértelmű a cél: egy fideszes szavazónak érjen többet a szavazata, mint egy ellenzéki szavazóé” – fogalmazott.

Bárány Balázs emlékeztetett arra, hogy 2014-ben az MSZP mellett az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) is átfogó jelentésben sorolta fel a magyarországi problémákat.

Elmondta, most hogy Kövér László beismerte, az akkori megállapítások közül az egyik valóban megállja a helyét, érdemes a többi megállapításról is beszélni. Példaként említette, hogy a jelenlegi választási rendszer megkülönbözteti a szavazókat aszerint, hogy egy határon túli magyarról van-e szó, vagy “egy Londonba menekült budapesti fiatalemberről”. A kormányzati tájékoztatást nem lehet megkülönböztetni a nyílt pártpolitikától, közpénzből finanszírozott álcivil szervezetek folytatnak nyílt kampányt a kormány mellett és a Nemzeti Választási Bizottság első embere egyértelműen a Fidesz akaratát hajtja végre – sorolta a problémákat.

Bárány Balázs szerint az EBESZ-jelentésben a legsúlyosabb kifogásokat a média állapota kapta, amelynek helyzete azóta sokkal rosszabb lett.

Szerinte a megyei napilapok “Mészáros Lőrinc üzenőfüzetévé váltak”, és gyakorlatilag működik a cenzúra, az öncezúra és a Fidesz-hazugsággyára.

Bárány Balázs úgy értékelt, a Fidesz retteg attól, hogy fogynak a szavazói és a létrejött űrt szeretné betölteni valahogy.

A szocialista politikus szerint az emberek többsége ma Magyarországon változást akar, ehhez nem kell több, minthogy 62 nap múlva mindenki, aki kormányváltást akar, elmegy szavazni a változás, az MSZP és a Párbeszéd szövetségére.

A Reflektor blogon nyilvánosságra hozott hangfelvételen Kövér László arról beszélt, volt némi “földrajzi bűvészkedés” a választókerületek kialakításakor.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A puszták éneke – Vízkereszt

Gyermekként még azt gondoltam, hogy e a napon egymást keresztezi két vízsugár: nem fogta fel …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Bárány Balázsnak üzenem !: 2002–ben történt rengeteg csalás , amikor a hajléktalanokat —akiknek nem volt bejelentett lakcímük ! — hurcolták össze–vissza voksolni . A Moszkva téren ,és a Keletiben csapatosan itták az ajándékpiát a készséges MSZP..re szavazók . 2005–ben miért nem történt meg az újraszámlálás ? Mert ott is kiderült volna a csalás !
    Előre zengedezik , hogy csalással fog nyerni a Fidesz ?
    ÉBRESZTŐ ! A KÖZÖMBÖSÖKRE IS VONATKOZIK : A Haza jövője a tét –évtizedekre !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.