2018 december 10., hétfő
Luigi Negri érsek - forrás: 888.hu

Az olasz érsek ellentmond a pápának – az ellenőrizetlen migráció össze fogja roppantani Európát

Share

Figyelembe kell venni a migráció gazdasági, emberi és kulturális hatásait, mert ha nem tesszük, az nagyon súlyos következményekkel járhat – mondta Luigi Negri érsek, aki szerint a jelenlegi helyzethez Ferenc pápa is asszisztál.

Katolikus vagyok, és örömmel fogadom a sokszínűséget, de nem minden feltétel nélkül – hiszen ez a társadalom teljes összeroppanásához vezetne – mondja az érsek a 888.hu oldal által idézett, eredetileg a liberoquotidiano.it portálnak adott interjújában.

Ferrara és Comacchio nemrég visszavonult érseke szerint a keresztény Európának évszázados hagyománya van az új elemek saját kultúrájába történő integrálásában, ám a jelenlegi migrációs válság ezzel nem egyeztethető össze. A muszlim tömegek behozatalának egyik célja az, hogy egy homogén gondolkodású tömeggé züllesszék Európát, ám emellett gazdasági szempontok is szerepelnek: a bevándorlókat ugyanis sokkal kevesebb pénzért tudják foglalkoztatni a vállalatok – fogalmazott a volt érsek.

Mindehhez Negri szerint Ferenc pápa is asszisztál, akinek szavain a szekuláris társadalmak csüngenek, mert felhasználhatják saját álláspontjuk igazolására. Ferenc pápát saját eszközévé tette a mai korszellem. Az egyház szemet huny a szekuláris társadalmak cselekedetei fölött – pont akkor képtelen nemet mondani, amikor erős állásfoglalásra lenne szükség egyházi részről – véli az érsek.

Negri szerint szépen csendben megengedtük, hogy a kereszténység megbékéljen a szekularizmussal és az ateizmussal. Az ebből következő identitásvesztést azonban az iszlám aknázhatja ki, hiszen egy politikailag elképesztően aktív ideológiáról van szó. A kereszténység az ember szabad akaratában hisz, az iszlám azonban egyáltalán nem veszi figyelembe az egyént. A muszlim kizárólag a társadalomban és politikában betöltött szerepe alapján válhat értékessé – teszi hozzá.

Ezért nem véletlen Negri szerint, hogy az iszlám főleg a bizonytalan, csalódott fiatalok körében hódít. Ezt pedig azért kellene komolyan vennie az európai társadalmaknak, mert az iszlám összemossa a vallásjogot az európai jogrendszerrel – gondoljunk csak például a saríára – mondja az interjúban Luigi Negri érsek.

forrás: 888.hu / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Az érsek úrnak igaza van ! Bár minden egyházi vezető így nyilatkozna ! Csak azok véleménye egyezik a Ferenc pápa elveivel , akik számára a keresztyén—keresztény vallás nincs a szívében . Minden kutató , tudós , szakpolitikus világosan kijelenti , hogy a migrációvak az európai kultúra , a végveszélybe kerül .
    Az 500 éves valláskulturával együtt megsemmisül . Kizárt dolog az integráció megvalósítása .

  2. Dávid Szaniszla

    Sajnos igaza van Luigi Negri érseknek. Ehhez nincs mit hozzátenni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.