2018 május 22., kedd
2017. május közepén Fekete-Győr András, a párt elnöke önkényesen behatolt az Origo szerkesztőségébe - Fotó: 24.hu

Az Origót saját szerkesztőségében zaklatta a szereptévesztésben lévő Momentum

Share

Különös jelenet zajlott le csütörtökön a legnagyobb hazai online újság, az Origó szerkesztőségében. A Momentum elnöke, Fekete-Győr András és a nemrégiben párttá alakuló, az olimpiai kezdeményezés ellen népszavazási aláírásgyűjtéssel ismertté vált mozgalom sajtófőnöke hívatlanul beállított az Origó szerkesztőségébe, és számon kérte az ott dolgozó újságírókat.

A Momentum Facebook-oldalára kikerült reggeli fotó szerint úgy érezték, “beszélgetniük kell” az Origó újságíróival, majd később is azzal indokolták hívatlan jelenlétüket, párbeszédet szeretnének az általuk csak propagandagépezetként minősített szerkesztőségekkel, és annak tagjaival.

Ez azért is különös állítás, mert ezen a héten az Origó újságírójának kérdéseire nem válaszolt a Momentum, helyette csak kiszerkesztették a válaszukat – miszerint a kérdező eltévesztette a címet, ne a sajtókapcsolatok számára fenntartott emailcímre írjon, hanem a propagandaosztály részére – majd azt az újságíró eredeti kérdéseivel együtt kitették a Facebook-oldalukra.

A Momentum Mozgalom jó ideje minősíti a magyar sajtó egy részét a propagandagépezet résztvevőjének. Korábban több alkalommal is kizavarták a TV2 riportereit és operatőreit nyilvános eseményeikről és kijelentették, hogy az általuk propagandamédiának nevezett sajtónak nem nyilatkoznak, mert csak hazudnak róluk, perelni azonban nem perelnek a szerintük valótlan állítások miatt. Pedig az, hogy friss pártként a Momentum kizárja a nyilvánosság egy részét, az sajtószabadság-kérdés is: ezzel ugyanis pont azt a gyakorlatot folytatják, amit egyébként kritizálni szoktak.

Újabb határt léptek át

Azonban a csütörtöki Momentum-akció minden eddigi szóbeli üzengetést átlépve egy újabb határ: Fekete-Győr Andrásék hívatlanul, politikusként állítottak be egy magánterületen lévő szerkesztőségbe, majd a Facebook oldalukra fölkerült videó tanulsága szerint ott teljes szereptévesztésben számon kérték a munkájukat végző újságírókat.

Az akció nem váltott ki osztatlan sikert, mert a Momentum eddig azt propagálta, feltétlen híve a sajtó- és véleményszabadságnak és ellene van minden olyan kormányzati tervnek, mely szerintük az újságírók vagy a média jogköreinek szűkítését eredményezné.

“Magánterületre engedély nélkül senki – még a hatóságok – sem léphetnek be. Az engedély hiányát pedig nem pótolja a közérdekre való hivatkozás” – közölte az eset után a TASZ.

“A Momentum eddigi legrosszabb húzása volt a látogatás az Origóban. Ha otthon maradtak volna, jobban jártak volna” – minősítette a balul elsült akciót az Index.

Hasonlóan fogalmazott a Heti Válasz publicistája is: “Fekete-Győr Andrásék ugyanazt gondolják a sajtóról, mint azok, akiket a sajtószabadság felszámolásával vádolnak”.

A különös látogatás Facebook-videóját itt tekintheti meg.

forrás: hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Integrált műemlékvédelmi rendszert épített ki a kormányzat

Közös örökség – közös felelősség címmel tartottak konferenciát a műemléki világnapon, szerdán a szentendrei Hamvas …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Ezek a ganyék ( Momentum ) mást se csinálnak, csak cirkuszt azért, hogy állandóan hirben legyenek. Végre meg kéne büntetni ezeket a hülyéket. Legyen értelmes programmjuk, ne a cirkusz, ha nincs, akkor pofa be, szemétre velük, mert a társadalomnak nyugalomra van szüksége, nem csak cirkuszt csináló, értelmes programm nélküli hülye pártokra. Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.