2017 október 24., kedd
Balog Zoltán - MTI fotó: Kovács Tamás

Az osztrák és a magyar kultúra inspirációul szolgálhat a 21. században

Share

Magyarország és Ausztria gazdag közös múlttal rendelkezik, a közös és a saját egyéni történelmet pedig inspirációul kell használni a 21. századi Európában – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, az Osztrák Kulturális Fórum alapításának 40. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.

Balog Zoltán arról beszélt, hogy a kommunizmus alatt a német nyelv jelentette a hidat Európa azon részéhez, amelyhez Magyarország mindig is tartozott, a rendszerváltás után azonban veszített jelentőségéből. De a német nyelvű Andrássy Egyetem megalapításával valamelyest ismét jelentőséget nyert, és az Osztrák Kulturális Fórum is jelentősen hozzájárul a közös identitás fenntartásához – tette hozzá.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy az osztrákok jellemzően mindig a párbeszédet keresik, szeretnék megismerni a másikat, míg a magyaroknak inkább a saját identitásuk a fontos.  A kommunikáció és az identitás azonban szorosan összefügg, hiszen ahhoz, hogy valakivel beszélgetésbe tudjunk bocsátkozni, tudnunk kell, kik vagyunk – mondta Balog Zoltán.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Orbán Viktor: Ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk

Az eső és az ítéletidő ellenére tízezer ember gyűlt össze a Terror Házánál, ahol Orbán …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.