2018 december 14., péntek
Fotó: Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott Egyesület/FB

Az ukrán miniszter terrorizmust emleget és vizsgálatot indít a VB-győztes kárpátaljai focisták ellen

Share

Az ukrán miniszter vizsgálatot indított szeparatista cselekedetek miatt a Kárpátalja játékosai ellen. Az ukrán szövetség is a miniszter mellé állt, és eltiltással fenyegetőzik – írja a csakfoci.hu.

Óriási botrány kezd kialakulni azok után, hogy Kárpátalja megnyerte a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát. ( A Polgárportálon erről ITT olvashat). Az ukrán sportminiszter, Ihor Zhdanov ugyanis szeparatista cselekedetek miatt eljárást kezdeményezett.

– Felszólítom az ukrán biztonsági szolgálatot, hogy megfelelően reagáljon egy ilyen nyílt sportolói szeparatizmusra. Ki kell hallgatni a csapat játékosait, valamint meg kell vizsgálni a “kárpátiak” megbízott szervezőinek a cselekedeteit Ukrajna területi integritásának megsértése miatt, valamint megvizsgálni, hogy köthetőek-e terrorista, valamint szeparatista csoportokhoz.

– írta ki Facebookjára Ihor Zhdanov miniszter.

A tornát szervező CONIFÁ-t (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó Szövetségét) már értesítette is a vizsgálatról az Ukrán Labdarúgó Szövetség.

Forrás: csakfoci.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Résztvevők vonulnak a Székelyek nagy menetelésén Kovászna megyében, Réty és Szentivánlaborfalva között 2013. október 27-én. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére két háromszéki falu, a Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal tiltakoznak Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, és egyúttal Székelyföld területi autonómiáját is követelik. MTI Fotó: Beliczay László

Centenáriumi székely nagygyűlés készül

Centenáriumi székely nagygyűlésre hívja november 18-án 13 órára Sepsiszentgyörgy főterére a székelyeket és a velük …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Még mit találnak ki Ukrajnában, hogy üssenek a magyarokon. Mi a bajuk ellenünk? A románok is próbálkoznak, pedig senkinek nem jut eszébe az ami a lopott területek tulajdonosainak eszébe ven, s ettől félnek. A magyraok ennél sokkal értelmersebnbek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.