2018 június 23., szombat
Fotó: Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott Egyesület/FB

Az ukrán miniszter terrorizmust emleget és vizsgálatot indít a VB-győztes kárpátaljai focisták ellen

Share

Az ukrán miniszter vizsgálatot indított szeparatista cselekedetek miatt a Kárpátalja játékosai ellen. Az ukrán szövetség is a miniszter mellé állt, és eltiltással fenyegetőzik – írja a csakfoci.hu.

Óriási botrány kezd kialakulni azok után, hogy Kárpátalja megnyerte a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát. ( A Polgárportálon erről ITT olvashat). Az ukrán sportminiszter, Ihor Zhdanov ugyanis szeparatista cselekedetek miatt eljárást kezdeményezett.

– Felszólítom az ukrán biztonsági szolgálatot, hogy megfelelően reagáljon egy ilyen nyílt sportolói szeparatizmusra. Ki kell hallgatni a csapat játékosait, valamint meg kell vizsgálni a “kárpátiak” megbízott szervezőinek a cselekedeteit Ukrajna területi integritásának megsértése miatt, valamint megvizsgálni, hogy köthetőek-e terrorista, valamint szeparatista csoportokhoz.

– írta ki Facebookjára Ihor Zhdanov miniszter.

A tornát szervező CONIFÁ-t (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó Szövetségét) már értesítette is a vizsgálatról az Ukrán Labdarúgó Szövetség.

Forrás: csakfoci.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Amikor egy román polgármester érvel az autonómia mellett

A gazdasági és közigazgatási autonómia lehetne Románia új országprojektje – jelentette ki Cătălin Cherecheş. Nagybánya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.