2021 október 16., szombat
Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke (j) köszönti az elmúlt évben született gyermekeket a Babaköszöntő elnevezésű rendezvényen az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. május 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Babaköszöntő ünnepség: Magyarország legfontosabb kincsei a gyerekek

Share

Magyarország legfontosabb kincsei a gyerekek, ezért a kormány mindent megtesz azért, hogy a vágyott és kívánt gyerekek megszülessenek – mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) megbízott elnöke a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) babaköszöntő ünnepségén szombaton, Budapesten.

Fűrész Tünde a Ha gyermek születik a világra, család is születik című rendezvényen úgy fogalmazott, a gyerek pótolhatatlan kincs a családja, és a magyar nemzet számára is. Egy gyereknek pedig a legnagyobb ajándék a testvér, ezért a kormány szeretne mindent megtenni azért, hogy ne csak az első gyerek szülessen meg, hanem testvérei is legyenek.

A gyerekvállalás azonban nem jelenthet szegénységi kockázatot, ezért vezették be például a családi adókedvezményt, az ingyenes gyermekétkeztetést, a jelzáloghitelek elengedését a harmadik vagy további gyerek megszületése után, valamint a diákhitelek felfüggesztését vagy elengedését a gyerekek számától függően.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke azt hangsúlyozta, a jelenlévők körében nem kérdés, hogy legnagyobb élmény és az élet értelme egy gyerek születése, ugyanakkor tévedés lenne azt hinni, hogy a nagycsaládokban minden “fenékig tejfel”. A szülők azonban a gyerekeknek köszönhetik az erőt és az energiát, ezért nem lehet elégszer elmondani, hogy nagycsaládban élni jó.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége betegsége miatt nem tudott részt venni a rendezvényen.  Üdvözlő levelében úgy fogalmazott, négygyerekes anyaként állíthatja, hogy az élet egyik legnagyobb csodája a születés, a gyerekek pedig nem terhet, hanem erőforrást jelentenek.

A harmadszorra rendezett ünnepségen emléklapot adtak át a szervezet azon tagjainak, akiknek tavaly született gyermeke.

Csoportkép készül a Babaköszöntő elnevezésű rendezvényen az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. május 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az 1987-ben alakult NOE több mint 250 helyi közösséggel és mintegy 14 ezer tagcsaláddal rendelkezik, az országos munkát hat regionális központ segíti. Az egyesület munkájának középpontjában az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete, és a nagycsaládok közösségekké szervezése áll.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bakstól Ópusztaszerig: elkezdődött a Rákóczi Szövetség tábora

Megkezdődött a Rákóczi Szövetség negyedik nyári anyanyelvi tábora a Csongrád megyei Bakson, amelynek programjain Erdélyből, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.