2018 december 11., kedd
Gépjárművel járőröznek magyar katonák a magyar-szerb határon, Hercegszántó közelében 2017. december 24-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Bakondi: A 24. órában vagyunk az uniós határőrizet megerősítését illetően

Share

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a “24. órában vagyunk, hogy megerősítsük az Európai Unió határőrizeti rendszerét” a tömeges illegális bevándorlás távoltartására, az európai emberek biztonságának garantálására.

Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel ismét kiemelte: a prognózisok, különféle hírszerző szolgálatok előrejelzése szerint 2018-ban is folytatódni fog a tömeges illegális migráció mindhárom – a balkáni, a líbiai-olasz és a spanyol-marokkói – útvonalon. Főleg Fekete-Afrika felől jelentős növekedést prognosztizálnak.

A főtanácsadó kérdésre válaszolva azt mondta, jelenleg nem indokolt a magyar határkerítés meghosszabbítása, a román határőrizeti szervekkel korrekt az együttműködés. Jelenleg főleg Szerbia felől éri el a magyar határt a tömeges migráció, de ha ez áttevődne másik ország területére, akkor az érintett helyen megerősítik a magyar határőrizetet – mondta Bakondi György.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

Egy hozzászólás van

  1. Nem népszerü, pillanatnyilag, diplomáciai szempontból nem is ajánlott és sokba is kerül a kerítés építése,.. Tulajdonképpen az az egyetlen igazi.
    A beszürödés folyamatos, mint látjuk, a napi hírek alapján is. Az afrikai feketék még “vadabbak” és eröszakosabbak mint a többiek. Azok elött még a kerítés sem nagy garancia, nemhogy egy pár határör.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.