2017 október 22., vasárnap
Fotó: origo.hu

Balaton, vagy amit akartok

Share

A Migration Aid elnevezésű civil formáció a Balatonon kívánja nyaraltatni a tranzitzónából kikerülő migránsokat. A hír még ebben a kánikulai pangásban is borzolja a kedélyeket, ami valljuk be, nem is olyan meglepő. A helyszín vagy Keszthely lesz, vagy Zalavár, vagy azok külterülete, vagy egyéb balatoni település. Ennyit árul el a bristoli bejegyzésű civil szervezet, akikre már 2015-ből is emlékezhetünk, amikor is a Keleti-pályaudvart megszálló illegális bevándorlókat pátyolgatták. Persze akkor még nem voltak bejegyezve sem Nagy-Britanniában, sem másutt.

De miért nem a Budai Várba viszik őket? – tehetnénk föl a kérdést elsőként, hiszen ott is használnának a turizmusnak és még némi nosztalgia is átjárhatná a kimerítő utazásban megfáradt muszlim lelkeket. Mert ugyan nem tudjuk kik ők és honnan jöttek, de jómagam szinte biztosra veszem, nem keresztény menekültekről van szó, velük ugyanis a Migration Aid aligha áll szóba. Éppen ezért az útikalauzban mindenképpen feltüntetendő, hogy a Vár fokán lobogó félholdas zászlók ideje egyszer s mindenkorra lejárt, továbbá a budai pasa hivatala sem működik többé. Soha többé.

Persze ne legyenek előítéleteink és feltételezzük a legjobbat, jelesül azt, hogy e nagyszerű és emberbarát civil szervezetnek semmi egyéb célja nincs, mint a magyar kultúrához szoktatni a jövevényeket; az érzékenyítő tréningek mostanában úgyis divatosak, s ha a bírák számára hasznosnak bizonyul egy-egy ilyen továbbképzés, akkor egy migránsnak maga lesz a hetedik mennyország.

A Balaton egyébként szerintem is nagyszerű helyszín, így tökéletes első lépés a bevándorlók hungarizálására. Gondoljuk csak meg, eddig volt balatoni süllőnk, kecskekörmünk, balatoni borvidékünk és tanúhegyeink, ezután azonban gazdagodik a repertoár balatoni migránsokkal is. Ez remélhetőleg nem csak a magyar turisták örömére szolgál majd, hanem a megfáradt és pihenni vágyó németek és osztrákok számára is üdítő lesz, mondhatnánk echte otthonos érzés.

És ha vége a nyárnak, akkor sem érdemes búsulniuk sem a Migration Aid munkatársainak, sem a hazánkban letelepedni kívánó bevándorlóknak, hiszen a lehetőségek tárháza kifogyhatatlan, így a magyar tengerben való burkában pancsoláson kívül egyéb finomságok is várják az integrálódni vágyó érdeklődőket, úgymint:

  • különféle helyszíneken megrendezett pálinkafesztiválok
  • szüreti felvonulások (csak ősszel!)
  • gyulai és/vagy csabai kolbászfesztivál
  • böllérversenyek
  • Sziget Fesztivál (ez még nyári program és exkluzív robbanóöv viseléséhez kötött!)
  • Hortobágyi Lovasnapok
  • karácsonyi misztériumjátékok
  • húsvéti körmenetek

Persze nem érdemes ennyire előreszaladni, hisz a karácsony még oly messze van, a húsvét meg pláne, az osztrák határ viszont igen közel a tervezett migránsüdültetés helyszíneihez. És hát ki tudhatja, mit hoz a holnap?

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Callidus

Politikai, közéleti, olykor irodalmi szövegeim csokorba szedésével kívánom a kedves Olvasót töprengésre késztetni. Vagy dühöngésre. Vagy csak józan gondolataik számbavételére, mely tevékenység némelyeket talán tettekre sarkall, míg másokat bölcs hallgatásra. Meglátjuk.

Latest posts by Callidus (see all)

Share

Esetleg más?

1956. október 23. – 2006. október 23.

Mindkét nap meghatározó volt az életemben, az egyik a felnőtté válásomban, a másik a maradék …

Egy hozzászólás van

  1. Hogy nyár van, azt mindenki észrevette, de egy dolog azért nem világos: A menekülteket befogadtuk és első legfontosabb tevékenységük az “integráódás”, otthonteremtés, nyelvtanulás, helyi kultúra megismerése helyett a nyarals lenne? Ebben az országban is élnek szegény emberek, hajléktalanok, munkanélküliek, minimálbéren tengődők – vagy mégsem? Valaki nagyon elkeveredett a sorrendet illetően!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.