2018 június 25., hétfő
Fotó: origo.hu

Balaton, vagy amit akartok

Share

A Migration Aid elnevezésű civil formáció a Balatonon kívánja nyaraltatni a tranzitzónából kikerülő migránsokat. A hír még ebben a kánikulai pangásban is borzolja a kedélyeket, ami valljuk be, nem is olyan meglepő. A helyszín vagy Keszthely lesz, vagy Zalavár, vagy azok külterülete, vagy egyéb balatoni település. Ennyit árul el a bristoli bejegyzésű civil szervezet, akikre már 2015-ből is emlékezhetünk, amikor is a Keleti-pályaudvart megszálló illegális bevándorlókat pátyolgatták. Persze akkor még nem voltak bejegyezve sem Nagy-Britanniában, sem másutt.

De miért nem a Budai Várba viszik őket? – tehetnénk föl a kérdést elsőként, hiszen ott is használnának a turizmusnak és még némi nosztalgia is átjárhatná a kimerítő utazásban megfáradt muszlim lelkeket. Mert ugyan nem tudjuk kik ők és honnan jöttek, de jómagam szinte biztosra veszem, nem keresztény menekültekről van szó, velük ugyanis a Migration Aid aligha áll szóba. Éppen ezért az útikalauzban mindenképpen feltüntetendő, hogy a Vár fokán lobogó félholdas zászlók ideje egyszer s mindenkorra lejárt, továbbá a budai pasa hivatala sem működik többé. Soha többé.

Persze ne legyenek előítéleteink és feltételezzük a legjobbat, jelesül azt, hogy e nagyszerű és emberbarát civil szervezetnek semmi egyéb célja nincs, mint a magyar kultúrához szoktatni a jövevényeket; az érzékenyítő tréningek mostanában úgyis divatosak, s ha a bírák számára hasznosnak bizonyul egy-egy ilyen továbbképzés, akkor egy migránsnak maga lesz a hetedik mennyország.

A Balaton egyébként szerintem is nagyszerű helyszín, így tökéletes első lépés a bevándorlók hungarizálására. Gondoljuk csak meg, eddig volt balatoni süllőnk, kecskekörmünk, balatoni borvidékünk és tanúhegyeink, ezután azonban gazdagodik a repertoár balatoni migránsokkal is. Ez remélhetőleg nem csak a magyar turisták örömére szolgál majd, hanem a megfáradt és pihenni vágyó németek és osztrákok számára is üdítő lesz, mondhatnánk echte otthonos érzés.

És ha vége a nyárnak, akkor sem érdemes búsulniuk sem a Migration Aid munkatársainak, sem a hazánkban letelepedni kívánó bevándorlóknak, hiszen a lehetőségek tárháza kifogyhatatlan, így a magyar tengerben való burkában pancsoláson kívül egyéb finomságok is várják az integrálódni vágyó érdeklődőket, úgymint:

  • különféle helyszíneken megrendezett pálinkafesztiválok
  • szüreti felvonulások (csak ősszel!)
  • gyulai és/vagy csabai kolbászfesztivál
  • böllérversenyek
  • Sziget Fesztivál (ez még nyári program és exkluzív robbanóöv viseléséhez kötött!)
  • Hortobágyi Lovasnapok
  • karácsonyi misztériumjátékok
  • húsvéti körmenetek

Persze nem érdemes ennyire előreszaladni, hisz a karácsony még oly messze van, a húsvét meg pláne, az osztrák határ viszont igen közel a tervezett migránsüdültetés helyszíneihez. És hát ki tudhatja, mit hoz a holnap?

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Callidus

Politikai, közéleti, olykor irodalmi szövegeim csokorba szedésével kívánom a kedves Olvasót töprengésre késztetni. Vagy dühöngésre. Vagy csak józan gondolataik számbavételére, mely tevékenység némelyeket talán tettekre sarkall, míg másokat bölcs hallgatásra. Meglátjuk.
Share

Esetleg más?

HND: Angéla európai megoldása és a migrációs vasmacska

„Azt hitted viccelnek, pedig igen…” – HND Nem szóltam semmit, amikor mindenki örömködött és abban …

Egy hozzászólás van

  1. Hogy nyár van, azt mindenki észrevette, de egy dolog azért nem világos: A menekülteket befogadtuk és első legfontosabb tevékenységük az “integráódás”, otthonteremtés, nyelvtanulás, helyi kultúra megismerése helyett a nyarals lenne? Ebben az országban is élnek szegény emberek, hajléktalanok, munkanélküliek, minimálbéren tengődők – vagy mégsem? Valaki nagyon elkeveredett a sorrendet illetően!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.