2021 január 25., hétfő

Balliberált amnézia

Share

Már megint járványos amnézia ütötte fel a fejét a balliberáltaknál, élükön “szeretett” Fletónkkal és a “bölcs” Molnár Gyulával. Frissítsük csak fel azokat a szürke agysejteket:
Volt egyszer egy Pesti Hírlap, mely szintén anyagi okok miatt volt kénytelen becsukni a szerkesztőséget és lehúzni a rolót, mégpedig 1994-ben. Nincs senkinek tudomása arról, hogy bárkik is odaatömörültek volna az akkori miniszterelnök elé, a Kossuth térre, felelősségre vonva a lap megszüntetése miatt. Érdekes, hogy akkor a Népszabadság nem állt ki laptársa mellett, hogy micsoda rettenetes dolog történt. Senki sem terelte politikai síkra a gazdasági kudarc és a csőd bejelentését. Senki sem rohangált Brüsszelbe, Strasbourgba, akárhová. Senki sem jelentette fel a miniszterelnököt minden lehetséges nemzetközi fórumon. Ki is volt akkor a várományos miniszterelnök? Na igen, a Horn kormány kezdte meg éppen áldásos működését.
…………………………….
„Magyarországon valójában minden napilap veszteséges, az eladásból nem lehet megélni, csak a hirdetésekből. Mivel nekünk nem volt [jelentős hirdetési bevétel], egyre nőtt az adósságunk, végül kb. másfél hónapnyi adósságot görgettünk magunk előtt, pl. a nyomda számláját.” – írta akkor a főszerkesztő.

Az 1994-es, az MDF számára vesztes választás második fordulóját 1994. május 29-én, vasárnap tartották. A Pesti Hírlap utolsó száma 5 nap múlva készült. Az 1994. jún. 4–5-i dátumú szám vezető híre. „Horn Gyula az MSZP miniszterelnök-jelöltje”. Mellette a közlemény: „A nehéz anyagi helyzetre tekintettel [a kiadó a lap] megjelenését a mai naptól szünetelteti”.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Új bázist építünk – Miskolc

“…A számunkra ideális 10 méter helyett, nekünk több, mint 100 métert kell megtennünk riasztás esetén, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.