2020 augusztus 11., kedd
Forrás: 444.hu

A balos szavazók felének sem tetszett Orbán kifütyülése

Share

A magyarok kétharmada (67 százalék) szerint elfogadhatatlan, hogy október 23-án ellenzéki pártok szimpatizánsai füttyel zavarták meg a miniszterelnök beszédét – írja a szombati Magyar Idők. Ez derül ki ugyanis a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Forrás: 444.hu
Forrás: 444.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Juhász Péter és az Együtt felhívására sípokkal érkező ellenzéki tüntetők szinte folyamatosan fütyültek a megemlékezésen. Az ünnepi műsor és a Himnusz egy része alatt is sípoltak, kiabáltak, és Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel államfő beszédét is kifütyülték – írja a lap. A hvg.hu helyszíni tudósítói viszont azt mondták, a Néprajzi Múzeum előtt álló ellentüntetők a Himnusz alatt csöndben voltak, a Vértanúk teréről hallatszott valami, de vélhetően azért, mert az ott állók nem hallották, mi zajlik a színpadon.

A felmérés szerint a kifütyülést mindössze a megkérdezettek 22 százaléka véli elfogadhatónak, míg 11 százalék nem adott választ a kérdésre. Érdekesség, hogy e téren a baloldali szimpatizánsok megosztottak: míg az MSZP-támogatók közel fele (52 százalék) nem tartja elfogadhatónak a kormányfő kifütyülését, addig más baloldali pártok (DK, Együtt, Párbeszéd) szimpatizánsainak túlnyomó többsége (legalább 83 százalékuk) ugyanezt elfogadhatónak véli. Az, hogy pontosan hogyan tette fel a kérdést a Nézőpont Intézet, a lapból nem derült ki.

A kvótanépszavazás kampányhatása után a Fidesz-KDNP tábora továbbra is rendkívül magas, a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 34 százaléka támogatja. Azonos bázison a Jobbik a szeptemberi 11 százalék után ezúttal 12, az MSZP két százalékpontos csökkenés után 8, a DK változatlanul 5 százalékon áll. Az Együttel továbbra is 2, a Fodor Gábor által vezetett Liberálisokkal 1, míg az LMP-vel a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 45 százalékon állnak, míg a Jobbik 23, az MSZP 9, a DK 7, az Együtt 3, a Párbeszéd és a Liberálisok 1-1, az LMP ezúttal mindössze 3, a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékot érne el – áll a szombati Magyar Időkben.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.