2020 június 6., szombat
Foto: DailyExpress

Barcelona

Share

Még kevés az információ, csak pár órája történt, ami történt. Egy böcsületes skribler ilyenkor kivár, nem ír elhamarkodottan ezt-azt. Befogja és figyel. Csak épp az a szomorú helyzet, hogy jelen esetben akkor is tudom mi történt, ha nem ismerem a részleteket. Eleget hallottam, eleget láttam ahhoz, hogy tisztában legyek a ténnyel: ismét a terror győzött.

Elgondolkodtak már azon a kedves Olvasók, vajon miért pátyolgat Európa egy olyan vallást és ideológiát, mely a vallásszabadság nevében csak követel és követel, ám maga a legteljesebb mértékben elutasítja azt? Nincs ebben némi ellentmondás?

Párizs, Nizza, Brüsszel, London, Manchester, München, Würzburg, Ansbach, Berlin… a teljesség igénye nélkül. Európa, ezt szereted? Úgy tűnik, igen. És nem, nem vagyok cinikus. Nem én vagyok cinikus. Hanem az, aki a mai nap után Pray for Barcelona szlogenes, spanyol nemzeti színbe öltöztetett facebook profilra vált. Persze mostanság elég csak a profilt cserélgetni, de a lényeg változatlan. Európa permanens támadás alatt áll, iszlám támadás alatt. Ezt ideje volna végre hangosan, egyértelműen és jól tagoltan kimondani. De a terror csak a jéghegy csúcsa, nem egyéb. A terror hírére fölszalad a cukor, bár bevallom, engem jobban zavar a mainstream politika álszent deklarációja. Akad olyan, aki még elhiszi, hogy tényleg sajnálják, tényleg együtt éreznek az áldozatokkal, de komolyan?

DailyExpress

Szkeptikus vagyok, mert szerintem nem sajnálják, szerintem fütyülnek rá. És attól tartok kedves neoliberális terrorista pátyolgatók, a modern demokráciában jogom van szkeptikusnak lenni. Mert ha egy illegális bevándorlónak joga van bárminek lenni, akkor nekem is van némi jogom, nem? Mert én mégiscsak fizetem azt a kurva adót, építem az országot, egyebek. Nemkülönben ezt tették a szüleim, nagyszüleim, ükszüleim is. És tudom, nem túl PC, de ez mégiscsak az én hazám, az én földem, az otthonom, így talán jogom van eldönteni, kit engedek be és kit nem.

De vissza Nyugatra! Komolyan nem hibáztatom a Nyugat-Európában élő arabokat és egyéb muszlim közösségeket. Ők csak azt teszik, amit tehetnek, amit megtehetnek, amit engednek nekik. Kell még egy mecset, Ali? Kevés a segély, Ali? Miben lehetünk még a szolgálatodra, Ali?

De mit lehet tenni? Tudom, őrült ötletnek tűnik, de az iszlámot Európából ki kell pucolni! Nem lehet együtt élni egy olyan vallással, amely nem ismer el önmagán kívül semmit. Hacsak kalifátust nem akarunk. Ezt kell eldönteni. Ennyit kell tenni. Ha egy európai nő muszlim országba megy, viseljen burkát, adja meg a tiszteletet. Ha egy muzulmán nő Európába jön, vegye le a burkát. Adja meg a tiszteletet! Én elvárom, s szerény véleményem szerint, egész Európának ezt kellene tennie. Ez szimbolika, de benne foglaltatik a lényeg. Európában az iszlámnak nincs helye. Ha valamely muszlimnak ez nem tetszik, akkor fel lehet keresni a bő ötven muszlim ország valamelyikét, és ott menekültstátuszért folyamodni.

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Callidus

Politikai, közéleti, olykor irodalmi szövegeim csokorba szedésével kívánom a kedves Olvasót töprengésre késztetni. Vagy dühöngésre. Vagy csak józan gondolataik számbavételére, mely tevékenység némelyeket talán tettekre sarkall, míg másokat bölcs hallgatásra. Meglátjuk.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

3 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  TEljesen igaza van a cikk írójának ! DE: Ezt hangoztatják számosan , köztük a Miniszterelnök Úr is , lassan 3 éve !Vannak is követői , de sajnos nem c supán az EU vezérek helyeslik továbbra is a betelepítést , de a magyar eu–s képviselő magyarellenességükröl elhíresültek is ! Minden megnyilvánulásukkal a Soros elképzelésével értenek egyet ! Ma Bp-re utaztam , és sajnos három olyan személlyel “volt szerencsem ” találkozni , akik a kormány ellen nyilatkoztak ! Ez ugyan nem sok , de engem mellbe vágott. Ez a kormány lop a legtöbbet !? Tényleg így lenne ? Vagy a memóriával van baj ? Ugyanis ennyi felújítás , építés /főleg nálunk a lakásépítés dömpingje látszik !/, az a sok kastély–vár rekonstrukció , templomfelújítás …az mind ellopott pénz ? JA: ÉS ki ne hagyjam a sok ” felesleges ” uszodát , és sportcsarnokot ! ELKÉPESZTŐ , hogy milyen vakok egyesek !

  • Kedves Ilona! Nem vakok, csak így próbálják a megvalósításokat eltüntetni. Az egyszerű ember hajlamos elhinni a lopásról szóló meséléseket, A tolvaj kiált tolvaj után! Minden erővel hatni kell az ismerősőkre olyanokra akikkel találkozott, hogy felnyissuk a szemüket. Sajnos oda se figyelnek amit mondunk.

   Öket csak egy új Bokros csomag ébresztené fel, de akkor már késő. Gyorsan lehet rombolni, és egy újabb csőcselék vezette ciklusból már nem lesz felállás.

   Most vagy soha az ideje, hogy lebőgjenek. Az otthon űlőkön fog múlni.
   Tisztelettel Péter

 2. Egyet értek Önnel, de kellett ehhez két év, hogy felsmerje,/ felismerjék a valóságot, amit én már két éve megírtam. Legalább húsz jegyzetet talál a Figyelő Kanadából rovatom KistárogatoGportál-on a nevemre kattintva. Bárki elovashatja, ma is aktuális mind, és vállalom.
  Igaz, az akkori főszerkesztőm riogatónak, és félelemkeltőnek tartott, csupán a tulajdonos bölcsessége, tisztánlátása mentett meg, és hagyta távozni a migráns pátyolgatót. Ha esetleg olvassa most ezt, szálljon magába, és olvassa el az akkori jegyzeteimet amelyeket átengedett.
  Egyetlen cikkben tévedtem: Merkel hattyúdala. Azt hittem, hogy a németek elkergetik ezt a köpönyegforgató bűnözőt, aki hátatfordíttott az angol és a magyar miniszterelnöknek, és megválasztatta Schulzot.
  Megfogják sajnos negyedszer is választani, mert a Schulz még rosszabb lenne.
  Az ismert tehetséges embereket mind félre tette, és besároztatta Merkel. Ezért nincs kihívója akire érdemes lenne szavazni.
  Merkel az elsőszámú felelőse Európa elárasztásáért. Eladta a lelkét ez a keletnémet, aki Kohlt is hátbaszúrta!
  Vinczer Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.