2020 június 6., szombat
Gyurta Dániel Forrás: MTI

Befejezte versenyzői pályafutását az olimpiai bajnok magyar úszó

Share

Bejelentette visszavonulását kedden Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó.

“A mai nappal sportolói pályafutásomat hivatalosan befejezem!” – mondta szerdán a Komjádi uszodában a 28 éves klasszis versenyző könnyeivel küszködve. – “Talán életem legnehezebb pillanata ez most, de be kellett látnom, hogy azt a sok nehézséget, ami engem az utóbbi időben hátráltatott, nem tudom legyőzni.”

Hozzátette, hogy mindig mindent beleadott, százszázalékosan végezte az edzéseket az elmúlt években is, de már a versenyeken nem tudott a korábbi szinten teljesíteni.

Gyurta Dániel jelképesen egy utolsó, 50 méteres úszással zárta le karrierjét: Wladár Sándornak, az úszószövetség elnökének sípszavára, hét gyermekkel közösen teljesítette a távot.

Az UTE úszója első kiugró sikerét 15 évesen, a 2004-es athéni olimpián érte el, amikor ezüstérmet nyert férfi 200 méteres mellúszásban. Kisebb hullámvölgyet követően a 2009-es világbajnokságon megnyerte kedvenc távját, majd 2011-ben és 2013-ban is megvédte címét. A 2012-es londoni játékokon olimpiai aranyérmet nyert világcsúccsal, 2010-ben és 2012-ben pedig Európa-bajnok lett.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Nyíltvízi úszó Eb – Rasovszky Kristóf aranyérmes 5 kilométeren

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szerdán 5 kilométeren a nyíltvízi úszók skóciai Európa-bajnokságán. Szerda reggel verőfényes …

2 hozzászólás

  1. Makkainé Hoksza Éva

    SZÉP VOLT DANI! KÖSZÖNJÜK! MOST EGY ÚJ VILÁG JÖN A SZÁMODRA! A GONDOK MEG ELKOTRÓDNAK, CSAK VEGYÉL EGY SÖPRŰT A KEZEDBE ÉS SÖPRÖGESD KI AZOKAT!! ! SOK SIKERT, BOLDOG ÉLETET KÍVÁNOK A JÖVŐRE NÉZVE IS!

  2. Dávid Szaniszla

    Kedves Gyurta Dániel! Megértem döntésedet, te tudod mi az ami akadályoz a további munkában, de nagyon sajnálom, hogy többé nem láthatunk a rajtkőnél. További szép és hasznos életet kívánok sok szeretettel. Mi továbbra is szeretünk majd, az emlékezés nem engedi, hogy elfelejtsünk!
    HAJRÁ MAGYAR ÚSZÓK! HAJRÁ GYURTA DÁNIEL!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.