2018 december 14., péntek
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára szavaz a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyûlési képviselõ-választáson 2014. április 6-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Bencsik András népszavazást kezdeményez Gyurcsány szavazati jogának megvonásáról

Share

Meglepő kezdeményezéssel állt elő Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője: kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, miszerint ne szavazhasson az a személy, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, és később a határon túli magyarok ellen buzdított. Facebook-bejegyzésében elárulta: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK jelenlegi elnökének azon javaslatára reagált ezzel a javaslattal, amelyben elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát.

Mint a kezdeményező nyilvános posztjában írta, az óév utolsó napjaiban, egészen pontosan december 21-én fogadta be a Nemzeti Választási Iroda az országos népszavazás kezdeményezését, a 132. kezdeményezésként az idei évben benyújtottak közül.

Így szól szó szerint a beadványa: „Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Mint írja, aki felismerni vél hasonlóságot Gyurcsány Ferenc hírhedt kezdeményezésével, amiben a határon túl élő magyar állampolgárok szavazati jogát venné el, az nem téved, ugyanis célzottan a volt miniszterelnök kezdeményezésével szemben fogalmazta meg a kérdéseit.

A teljes bejegyzést elolvashatja itt!

Forrás: hirado.hu, Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Messzemenőkig igazat adok Bencsik Andrásnak ! Gyurcsány annyit ártott már a magyarságnak , hogy akár ki is lehetne toloncolni az országból . DE: Ő egyszerűen nem nyugszik , táborával tovább rontja a közérzetét a polgároknak . SŐT ! Vissza akar térni , hogy tönkretegye ismét , ami 2010 óta vére eredményes . EZT NEM HAGYHATJA AZ , AKI A HAZÁJÁT , NÉPÉT SZERETI !

  2. Dávid Szaniszla

    Ami azt illeti, érdekes kezdeményezésnek tűnik, bár nem hiszem, hogy a Választási iroda áldását adná rá. De nem egy rossz elképzelés. Megérdemelné, hogy az emberek leszavaznák a választási jogát. Szerintem kitörne a II. és fél viládháború. (Mert III. ebből még nem lenne.) Ki kellene próbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.