2018 július 21., szombat
Egy migránstól ujjlenyomatot vesznek a regisztrációhoz az osztrák- szlovén határ ausztriai oldalán, a Spielfeldben kialakított, a migránsokat irányító határőrizeti rendszer egyik irodájánál 2016. február 8-án – képünk illusztráció (MTI Fotó: Varga György)

A bevándorlók kihasználják a migrációs rendszer gyengeségeit

Share

Sokan azok közül, akiknek az egyik országban elutasították a menedékkérelmét, átsétálnak egy másik országba, és ott próbálkoznak, így egy végeláthatatlan folyamat kezdődik – vannak, akik még a szociális juttatásokat is több országban veszik igénybe, így dolgozniuk nem is kell.

Horváth József szerint a helyzet megoldásához politikai szándék is kell. Felidézte, Magyarország, s már a V4-ek is két éve azon az állásponton vannak, hogy az illegális bevándorlókat nem lehet mindenféle ellenőrzés nélkül beengedni Európába.

A biztonságpolitikai szakértő az M1 hírcsatorna péntek reggeli műsorában megjegyezte: látható, hogy az emberek döntő többsége nem menekültként, hanem gazdasági bevándorlóként érkezik.

Helyben, a válságövezetekben kellene megoldani a problémát, akár katonai erővel, béketeremtő műveletek keretében – fejtette ki álláspontját Horváth József.

forrás: MTI / M1

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Tunézia után Líbia sem kér a gyűjtőtáborokból

“Nálunk ilyen nem lesz. Abszolúte ellenezzük, hogy Európa teljesen hivatalosan nálunk akarja elszállásolni azokat az …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    A magyar kormány az eszét használja, nem ùgy mint egyes nyugateurópai kormány. Orbán nem Sorosnak a pincsikutyája. Hála Istennek. Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.