2020 június 1., hétfő
McCain kérjen bocsánatot! Fotó: DailyTech.com

Bocsánatkérésre szólította fel McCain-t az Amerikai Magyar Szövetség

Share

Frank Koszorus, Jr. és Bryan Dawnson jegyzi azt a december 8-i, hétfői levelet, melyben az 1906 óta működő Amerikai Magyar Szövetség (American Hungarian Federation, AHF) bocsánatkérésre és Magyarországnak a nyilvánosság előtti megdicsérésére szólítja fel John McCain szenátort amiatt, hogy az a múlt héten neofasiszta diktátornak nevezte Orbán Viktort – írja az Index.

 

McCain kérjen bocsánatot! Fotó: DailyTech.com

 

Az AHF érvelése szerint

 

Magyarország elkötelezett tagja a NATO-nak és szövetségese az USA-nak,

Magyarország demokrácia, bár tökéletlen és még fejlődésben van, de hát az érett demokráciák is fejlődnek,

Magyarország és népe támogatója az Egyesült Államok külpolitikai céljainak,

John McCain kijelentése pedig ezt a támogatást áshatja alá.

 

A levél felemlegeti, hogy sokszor a hazai ellenzéki pártok és nyugati szövetségeseik sugalmazásai állnak amögött, hogy megkérdőjelezhető állításokkal kétségbe vonják a magyarok elkötelezettségét a demokrácia és a demokratikus normák iránt, amit a magyar emberek sokszor megalázónak és atyáskodónak éreznek.

 

Az AHF levele azt is megjegyzi, hogy a kormány hét nemzetközileg is szabadnak elismert választást nyert meg, amit a kritikusok hajlamosak elfelejteni.

 

Azt, ahogyan McCain múlt heti beszédében Magyarországot lefestette, indokolatlannak és kiegyensúlyozatlannak nevezik, Orbán Viktor leneofasiszta diktátorozását pedig egyszerűen hibásnak. A levél azt állítja, ezek a kijelentések csak még jobban összezavarták, elidegenítették és felháborították a „magyar embereket”. Az AHF szerint ez pedig végső soron aláássa az amerikai stratégiai célok magyarországi támogatottságát.

 

Hogy ez ne történjen meg, a levél szerzői sürgetik John McCain szenátort, hogy kérjen bocsánatot a „magyar emberektől″ a neofasisztázásért, és dicsérje meg nyilvánosan Magyarországot, az Egyesült Államok hűséges szövetségesét és barátját.

 

Forrás: Index

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.