2021 december 5., vasárnap
Böjte Csaba - Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Böjte Csaba: Nézzétek a foci VB-t, hogy megtudjátok, mi a valódi érték!

Share

Kedves fiatal, kedves idősebb testvérem, szeretettel biztatlak nézzétek a meccseket, a verejtékben fürdő férfiakat, ahogy taknyukon, nyálukon csúszva összehoznak egy-egy beadást, vagy a mindent jelentő gólt! Nézzétek a meccset és döbbenjetek rá, hogy egy hazug világban éltek, mert igazából minden ami valóban érték, azért nektek is meg kell küzdenetek! Tetszik vagy nem, az élet senkinek, még nektek sem add semmit ingyen abból ami valóban számít! – írja Facebook-üzenetében a ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.

“Világbajnokság! Elkezdődött a bajnokság, hajrá fiúk! A sport igazából arról szól amiről az élet is szól, küzdelemről, harcról, erőfeszítésről, diadalmas győzelemről és véres kudarcokról! Kell a kemény sport, kell, hogy a saját szemünkkel lássuk, hogy egyetlen gólt sem adnak ingyen, minden egyes vacak pontért meg kell küzdeni! A létért való küzdelem a mi vidékünkön is, nagyon háttérbe szorult! Sokan úgy érzik, hogy nekik minden, de minden alanyi jogon jár! Lám – lám kijár az egészségellátás, az ingyenes oktatás, de mehetsz ingyen a könyvtárba, a városnapokon szervezett jobbnál jobb koncertekre, előadásokra, bármire…. Csak szólnod kell a szüleidnek, a tanároknak, pályázzál és mindent elérsz, megkapsz! A lógásokért, a tanárokkal való szemtelenkedésért legfentebb egy enyhe ejnye – bejnye jár, mert ugye te már egy Z generáció vagy, és éppen ezért neked már dolgoznod sem kell, egyből mehetsz munkanélküli segélyre….

Kedves fiatal, kedves idősebb testvérem, szeretettel biztatlak nézzétek a meccseket, a verejtékben fürdő férfiakat, ahogy taknyukon, nyálukon csúszva összehoznak egy-egy beadást, vagy a mindent jelentő gólt! Nézzétek a meccset és döbbenjetek rá, hogy egy hazug világban éltek, mert igazából minden ami valóban érték, azért nektek is meg kell küzdenetek! Tetszik vagy nem, az élet senkinek, még nektek sem add semmit ingyen abból ami valóban számít! Meg kell küzdeni a tudásért, a megélhetést jelentő szakmáért, egy igazi, tiszta párkapcsolatért, a titeket anyává, apává tevő kisbabáért, mindazért ami örömet, békét, nyugalmat hoz a szívetekbe!

Nézzétek a pontot szerző játékos örömét, a csapatot, ahogy egy hosszú, nehéz meccs után diadalmasan levonul a pályáról! Döbbenj rá, hogy a jól végzett becsületes munka örömét, a megérdemelt győzelem ragyogását csak a harcosok ízlelik meg! Egy kemény viadalon elért diadalmas győzelem, olyan tiszta öröm, olyan kristály serlege a létnek melyet soha senki nem vehet el tőled, ami bearanyozza az életedet, s téged néped bajnokává tesz! Elkezdődött a viadal, nézzük a bajnokságot és szakadjon fel belőlünk is a többet, jobbat akarás, ne pénzel akard megvenni a diplomádat, ne fogadd el verejtékes munka nélkül a tapsot, te küzdelemre született kemény szilánkja vagy népednek, állj ki és ott azon a pályán melyet te választottál, kitartó munkával szerezd meg bajnoki címedet!!

Szeretettel, Csaba t.
———————————–
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: “Mondom nektek: ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Aki azt mondja testvérének: Te esztelen!, méltó a főtanács ítéletére. Aki pedig azt mondja: Te istentelen!, méltó a kárhozat tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.” Mt 5,20-26

Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

2 hozzászólás

 1. Böjte Csaba üzenete nagyon fontos . Ugyanis való igaz , hogy a jövő nemzedékénak egy része szinte semmi hasznosat nem végez . Immel—ámmal tanulgat , —van , aki 10 év alatt szerez valamilyen diplomát— , dolgozni nem akar , eltartottként ” tengődik ” , lakik a szülei “nyakán ” , akik teljesen kiszolgálják ./ Ha jómódúak , mindennel ellátják !/
  A focirajongók /?/ ha győz a csapatuk , éljeneznek , de ha úgy alakul , hogy veszítenek , már sem kapnak tőlük tiszteletet , csak szidalmat . Nem képesek tudomásul venni , hogy rengeteg munkát fektettek bele a játékosok , de mégsem sikerült győzniük . Miközben a szájhősök lusták arra , hogy bármit sportoljanak . Böjte Csaba rengeteg tapasztalattal rendelkezik . A tanácsa ezért mérvadó !
  DE: Köszönet azoknak , akik olyan fiatalokat engednek ki az életbe , akik példásan tanultak , szorgalmasan dolgoznak , értékes munkát végeznek ! Megállják a helyüket az életben .

 2. Nem minden mérkőzés végeredménye,döntetlen. Épp a nyitónapon láttunk egy méretes zakót.
  Pedig az egyiptomi arabok is készültek….
  A sport arról is szól,hogy az időnkénti vereséget is el kell viselni,és mindent megtenni,hogy legközelebb ne csak lekullogjon a pályáról a Csapat. (a lelátóról általában nem szoktak szép volt fijúgg rigmusok hangzani ilyenkor.) Ritkán,de előfordul,hogy TÉNYLEG mindent megtett a Csapat. Azt a lelátón ülő,álló,szurkoló is érzi,és jutalmazza!
  Van még aki emlékszik a Portugália elleni meccsre? Nem győztünk! (ahogy tegnap a Spanyolok sem) Az,egy VALÓDI MAGYAR csapatot mutatott. Kár,hogy szétaludták magukat azóta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.