2019 február 19., kedd
A Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) rendezvénysorozathoz kapcsolódó installáció, a Hello Wood faépítész csapatának óriásbetûkbõl kirakott Budapest-felirata éjszakai megvilágításban a Hõsök terén 2015. április 10-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest bekerült a TOP 10 európai úti cél közé

Share

A magyar főváros – Lisszabont, Párizst, Amsterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve – 17745 szavazattal a nyolcadik helyen végzett a European Best Destinations január 18-tól február 8-ig tartott szavazásán – értesítette a szervezet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot. A címet Wroclaw nyerte el.

A European Best Destinations – amelynek célja az európai turizmus és kultúra népszerűsítése – már közel tíz éve mutat utat a világutazóknak, szorosan együttműködik a kontinens legnagyobb desztinációs és turisztikai hivatalaival, és már több mint négymillió turistának nyújtott segítséget a legmegfelelőbb úti cél kiválasztásában. Így ezt az elismerést igen könnyű kézzelfogható előnyökre váltani, elég, ha csak a közel százezer érdeklődőre gondolunk, akik figyelemmel követik évről évre a szavazást, azt, hogy hova érdemes legközelebb repülőjegyet foglalni.

Mit nyert a címmel Budapest?

A legjobb desztinációk egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos social media felületen és utazási portálon – a TOP 10 úti célokra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően. A legjobbak egy éven keresztül használhatják a TOP 10 európai úti cél címet és logót.

A szavazást népszerűsítő Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), mint a magyar főváros turisztikai szervezete, partnereivel szoros együttműködésben hosszú ideje azért dolgozik, hogy Budapest egyedülálló szépségét és pezsgő kulturális életét minél többen megismerjék, és természetesen, hogy minél többen el is látogassanak hozzánk. A kitartó munkának jól látható az eredménye: évről évre nő a fővárosba látogatók száma, ami pedig még nagyobb öröm, a vendégek egyre hosszabb időt töltenek nálunk.

forrás: Hunyor Erna Szofia / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 23.: Kőnászágy (Fonyód, Kripta-villa)

Múlt héten írtam a fonyódi Kripta-villáról prózában; most egy ott született verssel folytatom.   Kőleány …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Felemelő hír ! Vajon a nemzetpolitikát feszt bírálóknak is tetszik ? Vagy kidobott pénznek tartják a túrizmusra fordított forintokat ? Esetleg azt is a ” lopás kategóriába ” sorolják ?
    Köszönet mindenkinek , aki lelkiismeretesen végzi a munkáját ezen a területen ! Ahányszor Budapestre kell utaznom , mindíg vidám külföldiekkel találkozom . Több ízben érdeklődtem , honnan jöttek ? A vélemények egybehangzóan arra utaltak , hogy itt béke van , és sok a látnivaló , kedvesek az emberek .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.