2018 június 25., hétfő
XXIV. Nemzetközi Folklórfesztivál / bukovina.hu
Forrás: bukovina.hu

A bukovinai székelyek nem vesztették el identitásukat Potápi szerint

Share

A bukovinai székelyeknek sikerült megőrizni az erdélyi székelyektől való elválásuk után kialakított identitásukat, és sokat adtak hozzá a magyar kultúrához – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár Szekszárdon, egy székelyek visszaemlékezéseit tartalmazó könyv bemutatóján.

Potápi Árpád János a Babits Mihály Kulturális Központban rendezett esemény résztvevőit köszöntve hozzátette: a bukovinai székelyek az elmúlt 76 évben bizonyították, hogy nem rosszabbak az itt élőknél. “Becsületesen dolgoztunk, szorgalmasak voltunk, és megkapaszkodtunk ezen a tájon” – fogalmazott a bukovinai székely származású politikus.

Ezt bizonyítja a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesülete is, amelynek már van közösségi háza, emlékparkja, rendezvényei – mondta az egyesület kiadásában napvilágot látott, Balladát éneklő című, a székelyek történetét harmincöt bukovinai székely visszaemlékezésein keresztül láttató kötet bemutatóján.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.